Saturday, December 31, 2011

may 2012 be another wonderful year




assalamualaikum

entry terakhir di tahun 2011.
suka duka pahit  manis di tahun 2011 akan di simpan sebagai kenangan dan pengajaran.

banyak impian yang tak tercapai lagi untuk tahun 2011 .impian yang pending 2011 akan transfer ke 2012.

may the best things happen to us.Insya-Allah :)




Celebrating New Year tak salah kalau bukan dalam cara yg melalaikan. 
besyukur lah masih di beri peluang bernyawa di muka bumi Allah ni.

Selamat Tinggal 2011
Selamat Tahun Baru 2012 dan have a nice day

Saturday, December 24, 2011

Bercuti ke Penang | Masjid Terapung & Feri Pulau Pinang



Assalammualaikum semua 

last entry untuk percutian kami ke Penang :)
kami ke Masjid Terapung Pulau Pinang kat Tanjung Bungah 







sangat cantik view dekat area Masjid Terapung Pulau Pinang

.one of of the most famous landmark in Penang.







pemandangan sekitar Masjid Terapung





view  dalam Masjid Terapung 



interior of the mosque













masa untuk ucap selamat tinggal kat penang
kami decided nak naik feri.
dah alang2 kat Penang, rasa rugi pulak kalau tak naik.
masa mula2 sampai penang kami lalu jambatan Pulau Pinang  so time balik nak la try naik feri pulak.
dah la sepanjang hayat  tak pernah  naik feri . 

untuk keluar dari Pulau Pinang, tiada bayaran dikenakan. so jimat minyak kereta..haha
pastu nasib baik tak perlu queue lama.
perjalanan ambik masa dalam 15-20 minit.

bangga seh dapat naik feri..haha
first time okeyyyy



jakun sebab tak pernah naik feri 


nampak tak River Cruise.besar giler ship tu
kan best kalau dapat naik yang tu :)))








pemandangan dari atas feri







jambatan Pulau Pinang

Selamat Tinggal Penang
ade jodoh kita jumpa lagi yea :)

pssttt
My Next Vacation : Cherating, Pahang
harap2 plan kami menjadi

 

Friday, December 23, 2011

Bercuti ke Penang | Taman Rama - Rama



Assalammualaikum semua

Hari terakhir di Penang. kami ke Butterfly Farm.
Taman rama - rama ni terletak di Jalan Teluk Bahang.
Penang Butterfly Farm is the world's first live tropical butterfly sanctuary with over 4000 live butterflies from 150 species and small reptiles in their natural habitat
harga masuk rm18 agak mahal bagi  nik tapi berbaloi bila masuk ke sana
teruja tengok rama-rama yang sangat cantik ni :)




pintu masuk



landskap kat sini cantik.kawasan pun bersih jea






































kolam ikan
























iguana



<



dah puas pusing taman rama-rama kami ke tempat pameran








metamorphosis corner


belangkas




biodiver -city






banyak butterfly samples kat sini..macam2 rupa dan saiz







Information about Penang Butterfly Farm 
Admission:
Adult: RM18 
Opening Hour:
Monday-Friday: 9:00am to 5:30pm (Last Entry at 5:00pm)
Weekend & Public Holidays: 9:00am to 6:00pm (Last Entry at 5:30pm) 
Address:
Penang Butterfly Farm
No 830 Jalan Teluk Bahang, 11050 Penang, Malaysia
Tel: 604-885 1253   Fax: 604-885 2011 / 885 174
E-mail: info@butterfly-insect.com
Websites : www.butterfly-insect.com www.leppidio.com 

Next Destination : Masjid Terapung, Pulau Pinang & Feri, Pulau Pinang