Monday, January 16, 2012

Rumah Tangga Rita Rudaini Goyah Lagi





Assalamualaikum and hi to all of my readers :)

Alkisahnya, Aidil Zafuan, suami kepada Rita Rudaini sudah pun keluar daripada rumah sejak seminggu yang lalu. Puncanya apabila Zaquan dan Ayu Raudhah menghantar Aidil untuk mengangkut kesemua barangnya sehingga tiada apa-apa lagi ketika Rita dan anak-anak pulang ke kampung. 
~Beautiful Nara~

kisah mereka ni kalau buat novel atau filem sure laku macam ‘ombak rindu’
tapi kisah mereka ni kene ubah tajuk pada  ‘dugaan berombak-ombak’..
or ombak besar yg tak putus2


Saya rasa maruah saya seperti dipijak-pijak. Apabila saya membongkar rahsia bersama seorang wanita sebelum berkahwin dulu, dia mendakwa saya menyebarkan fitnah. Seperti mana mengaibkan saya, dia juga tidak akan terlepas daripada dimalukan. Fitnah atau sebaliknya, saya rasa Zaquan dan adik beradiknya tahu. Saya akui tidak pernah berbaik jauh sekali nak bercakap dengan Zaquan mahupun Ayu. Saya tidak faham kenapa Zaquan menggunakan Twitter untuk menyerang saya. Kalau tidak berpuas hati, kenapa tidak menghantar SMS? Zaquan seolah-olah membuka pekung di dada. Secara tidak langsung mengheret keluarganya sekali dalam pertelingkahan ini. Orang luar menilai baik keluarga kami. Tapi saya nak menegaskan saya tidak memulakannya.
yang tak di sangka Ayu Raudah dan Zaquan pun terlibat..opsss
CCTV menjadi saksi kehadiran Zaquan dan Ayu Raudhah untuk membantu Aidil mengangkut barang-barangnya termasuk motosikal. 
Sampai tahap itu Zaquan dan Ayu mahu melihat kemusnahan rumah tangga saya. Mereka tidak fikir, Aidil meninggalkan anak-anak yang masih kecil? Sanggup mereka nak memutuskan kasih sayang bapa dan anak-anak. Mereka tidak seharusnya campur tangan, Aidil sudah cukup matang dan boleh berfikir baik buru tindakannya. Saya kesal, perbuatan Zaquan dan Ayu menjadi batu api dalam menghuru-harakan rumah tangga saya.
sedih pulak baca statement rita ni :(
Jujurnya, saya sudah letih, saya tidak kisah lagi apa yang berlaku selepas ini. Syukur jika jodoh antara saya dan Aidil masih panjang, jika berlaku sebaliknya, saya pasrah. Saya hanya ingin membesarkan anak-anak dengan didikan sempurna. Biarlah saya susah asalkan anak-anak bahagia.

to Rita Rudaini
Ujian Allah pada hambanya sgt luas, tetapi dlm kemampuan hambaNya. Selagi Kita bersabar dan Redha dgn Qada’ dam QadarNya, InsyaAllah perkara yg baik akan menyusul. 
Sabarlah Rita. Berat mata kami baca, berat lg bahu Rita memikul
Mudah2an Rahmat Allah bersama2 org yg bersabar.


5 comments:

  1. tba2 rasa kesian pada rita. yala. tak kisah lah sapa bersalah dalam hal ni, tapi, ni urusan rumah tangga orang. adik-beradik sekali pun tak boleh masuk campur. kesian anak-anak dia. tak btanggungjwab la...

    ReplyDelete
  2. nyh sbnr nye sape yg salah?? humm smpi mcm 2 sekali kn.. dahsyat ujian berumah tangga..

    ReplyDelete
  3. kesian rita...banyak betul dugaan mereka...hm..semoga Allah kuatkan iman mereka dan masalah nie cepat selesai..aminn..

    ReplyDelete
  4. well,kalau kwen without family blessing,mmg byk lah dugaan. :/

    ReplyDelete
  5. dulu selalu jumpa couple ni, kami duduk setaman, masa tu rita tgh pregnant, dia memang cantik..nampak sebaya jer dengan aidil tu..
    lepas dia pindah taman seberang sana tu..jarang dah jumpa...
    kita doakan yang baik2 jer Insyallah

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^