Sunday, February 12, 2012

.kenangan manis ^____^



Assalamualaikum semua

bila imbas memori zaman kecik2 dulu, banyak kenangan pahit manis kan..masa cepat berlalu
seronok juga bila ingat balik zaman kecik dolu2.hidup budak kampung yang simple.
zaman dulu simple life but very exciting

zaman yang tak fikir apa tu masalah. buat apa benda pun semua ikut suka hati, padah dia kemudian cerita.
rindu bermain dengan sepupu-sepupu dan kawan-kawan di kampung

time kecik2 saya suka jugak pi tido umah atok sebelah ayah dekat Binjai. kami panggil dia Tok Ku.
nenek bawak saya ke tempat sawah padi. takut nak jalan kat titi, sebab titi dibuat dengan batang kelapa jea. seram sejuk nak jalan atas tu.
apa saya buat. saya merangkak sambil pegang batang pokok kelapa..huhu

walaupun sekejab jea dengan arwah atok sebelah ayah tapi sekurang-kurangnya saya ade moment-moment indah bersama mereka,teringat Tokku yang suka usik saya..sebakkkk  :(

 moga Tok Ku di tempatkan di kalangan orang yang beriman :) Al- fatihah.


ni rumah saya kat kampung.





rumah arwah nenek dan atok  sebelah mak yang semakin usang..Al fatihah
tempat yamg menyimpan banyak kenangan
walaupun kami bukan cucu kesayangan :)



surau..arwah atok saya abiskan banyak  masa dia di sini
mengajar budak2 mengaji..




i miss them so much..tak sabar nak tunggu bulan 3.
hurrmmm...rindu rinduuuu


7 comments:

  1. cantik gambar :)...sesinggah la sini :)

    ReplyDelete
  2. kampung yang cantik... banyak kenangan... maka rugi sikit la kepada yang tak de kampung halaman... balik2 la kampung.. agar kita selalu tahu asal usul kite... ye dak?

    ReplyDelete
  3. amin...moga arwah ditempatkan di tempat yg beriman,cantik rumah tu, nampak tenang jek.....

    ReplyDelete
  4. saya suke balik kampung heheheh..faveret

    ReplyDelete
  5. cantek permandangan....rindu suasana pokok kelapa banyak tuh....huhuhuh

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^