Thursday, February 2, 2012

Maxi Dress Lover




Assalamualaikum dan Salam Sejahtera to all readers :)

korang semua selalu ke beli barang online?
nik kadang2 beli barang online tapi setakat malaysia je la . so far puas hati
 dan Alhamdulillah, setakat ni tak pernah kena tipu lagi

sebab terlalu selesa dengan maxi dress,
 nik dengan sengaja beli 2 lagi maxi dress..opsss
maxi dress yang menjadi idaman kalbu kini  menjadi hak milikku..hohoho (gelak tanda mak cik puas hati )

giler tak puas hati. memang dah lama mengidam nak beli maxi dress macam ni


maxi dress pink
selesa sangat bila pakai maxi dress ni
 maxi dress ni seakan sama yang ade jual dekat Poplook.com, tapi dah sold out.
bila nampak jea blogspot lain jual, harus la nik rembat
murah lagi harga dia berbanding dekat poplook.com


bahagian belakang

tapi terlebih panjang pulak.maklum la kakak mu ini tak tinggi mana
so terpaksa la hantar kat tailor


yang satu lagi warna hitam
macam2 gaya boleh buat dengan maxi dress ni kan

frst boleh mix and matchkan dengan cardigan or jacket
nik prefer pakai cardigan yang panjang bila bergaya dengan maxi dress ni.

maybe akan cari leopard cardigan macam ni
yang panjangnya paras bawah punggung



or macam ni ( angan2 nak beli mcm2, ntah dapat ker tak la..huhu)



macam ni pun cantikkan


sumber gambar : Meimei Clothing

atau dijadikan inner. pakai dengan kaftan merah ni.
kaftan ni agak jarang so sesuai la pakai dengan maxi dress ni.



mai tengok video yang menarik ni

How to Style a Maxi Dress








so pada yang menutup aurat, cuba yang mana sesuai untuk kita okey
saya suka yang simple but nice.

4 comments:

  1. ok.menci tgk sbb bdn i gebu tak boleh pakai maxi dress.huhu. ;(

    ReplyDelete
  2. Saya selalu gak beli online. Mostly semua puas hati. Cuma tak puas hati tu dapat lambat kadang kadang.

    Pakaian perempuan, saya tak tau. Hehehehe. ;p

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^