Sunday, February 19, 2012

penangan Novel



 Assalamualaikum

korang suka baca novel tak?
dah lama rasanya nik tak baca novel.  first and last novel nik beli rasanya novel Ombak Rindu kot.zaman remaja dulu..punya la lama kan
tapi novel yang paling best nik penah baca ialah novel Tenggelamnya Kapal Van Der Wijck karya Prof Dr. Hamka. novel  ni nik pinjam dari kawan sekolah.



kat umah nik skarang dah berlambak dengan novel.
bukan nik punya. tapi adik yang punya.
tapi sampai skarang nik  tak berminat nak baca.punya la pemalas nak membaca..haha

paling baik pun nik baca jea sinopsis kat belakang. pastu sambung terus pada bab yang terakhir dalam novel tu..opsss
boleh melayang2 fikiran ni bila baca novel kan...semua macam indah jea
kadang watakdia terlalu perfect..bila fikir tak brapa logik pulak

lagi satu..kalau novel yang tebal-tebal jangan harap nik akan baca
orang pemalas memang takkan suka la baca yang tebal2 ni :)
jenuh la nak baca buka tebal2 ni. banyak part yang takkan di baca la kalau tebal sangat.
hebat la orang yang boleh baca novel ni.siap boleh abiskan masa seharian tuk baca novel jea :)



lagi  koleksi novel adik-adik nik

sekarang ni zaman teknologi..so saya baca blog jea
ok la.kira membaca gak kan  ^_______^



5 comments:

  1. suke, suke sgt tau bc novel...mang btul nik, sehari je bley abis baca tau.

    ReplyDelete
  2. sma la kita ni. sya pun suka gak baca novel. (: tgh dalam proses menyiapkan novel pertama lagi ni. hehe.

    ReplyDelete
  3. saya pom tengah mabuk novel skg nih ..

    ReplyDelete
  4. rasanya pernah baca sekali je novel melayu. huhu tuh pun sebab kena paksa :D

    Tolong Jawab Poll Untuk Research Fa Boleh? Thank You! :)

    ReplyDelete
  5. Novel Anis Ayuni bessssttttttt ...huuuu >_<

    kalau dapat je novel..memang boleh habis 1 hari jugak..berhenti untuk makan minum solat pergi tandas je..selagi tak habis satu buku...tak boleh nak berhenti ..hehe :p

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^