Monday, February 20, 2012

sebulan



 Assalamualaikum 



arini saya cuti. petang nanti hantar en hubby ke KLIA.
hidup sebagai isteri yang suaminya keje offshore macam ni la.
kalau diikutkan sangat perasaan, boleh jadi stress


tapi nasib baik sebulan jea en hubby kat sana
sekurang-kurangnya tidaklah jauh sangat.kapal kat persisir pantai jea
risiko untuk mereng tu kureng skit la kan  ^____^
cuma kurang kasih sayang la nanti.huhu



hujung2 minggu lak,terperap je la kt umah..apa lagi layan online jer lah
demi dapat extra duit, terpaksalah.. 
tapi ada sesetengah orang mungkin tak berapa kisah pasal gaji asal tak berjauhan dengan family kot
tapi bagi kami, time muda ni la nak kumpul duit dulu, sebab en hubby bukan nak keje ni sampai tua.
InsyaAllah , moga pintu rezeki lain akan dibuka untuk kami..
harap2 perancangan untuk masa depan yang lebih cerah dan bahagia akan tercapai :)



motivasi untuk saya lawan perasaan sedih ialah merancang percutian selepas en hubby balik dari kerje offshore. kali ni nak kemana erkkkk
sebelum ni  kami ke Pulau Pinang

maybe kali ni ke Pulau Pangkor or Pulau Tioman.
alang2 nak cuti ni,  merancang nak bercuti sakan kali ni


senarai pulau yang teringin nak pegi ( kalau boleh ^____^ )




Pulau Langkawi,Kedah
Pulau Perhentian,Terengganu
Pulau Pangkor, Perak
Pulau Tioman. Pahang
Pulau Sipadan,Sabah
Pulau Manukan, Sabah
Pulau Redang,Terengganu ( ni dah penah pegi zaman  U dulu, kali ni nak pi dengan suami pulak )



10 comments:

  1. sabar la nik, nk wt camne...keje kan? dah rezki hubby Allah bg kat situ...kene redha la...tul tak?

    ReplyDelete
  2. Atien cadangkan pergi pulau sipadan. memang best gila pergi sana. cantik! lagipun, alang2 nak bercuti, biarlah bercuti di seberang. hihi :)

    ReplyDelete
  3. g langkawi boleh shopping sakan. hee.

    ReplyDelete
  4. alolo.. sian akak kna tinggal..xpe2 sebulan je..hehe..

    #lame xg pulau langkawi

    ReplyDelete
  5. Sweetnye. Done follow ur blog. Hit me back :)

    ReplyDelete
  6. hihi..sabar ye..en hubby keluar mencari rezeki kan. Syok jugak ye dapat gi melancong..:)

    ReplyDelete
  7. pulau sipadan dan pulau manukan sabah besttt sesangat....;-)

    ReplyDelete
  8. uhuk....kerja offshore ke....macam abang ipar...akak selalu kena tinggal sampai 6 bulan....

    p/s : berombak rindu...hee...

    ReplyDelete
  9. untung la hubby keje offshore, hdup senang, keje offshore mmg tak perlu amik mse lame, kalau larat smpai la 5 thun. tp kalau da keje citu 2 thun pun ok. . . kesian kene tinggal an..g la uma kwn2

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org