Saturday, February 25, 2012

Trilogi Aku Terima Nikahnya




 Assalamualaikum

nik penah baca buku "Aku Terima Nikahnya"  edisi yang pertama tu.
tak penah lagi baca buku kedua  "Bercinta Sampai ke Syurga."  dan buku ketiga - "Murabbi Cinta"


adik nik beli gabungan ketiga-tiga buku ni. mula2 malas nak baca tapi tetiba rasa nak baca :)
tapi tak abis lagi.baca skit2 jea. tebal kot..orang malas macam nik ni, ambik masa skit nak abis baca.


tapi yang pasti.buku ni memang bagus. banyak info dan pengajaran yang kita dapat dari buku ni.banyak ajar macam mana  mengenal erti kehidupan selepas berkahwin

"Aku Terima Nikahnya" ..buku tulisan Ustaz Hasrizal Abdul Jamil
Pemilik blog Saifulislam.Com
buku ni berdasarkan pengalaman beliau sendiri serta realiti sebenar dalam kehidupan berumah tangga

TRILOGI AKU TERIMA NIKAHNYA merupakan gabungan buku best seller Aku Terima Nikahnya, Bercinta Sampai ke Syurga dan Murabbi Cinta. Ia diterbitkan dengan hard cover bersama tajuk depan dengan  Gold Hot Stamping bersama dan teks dalam yang dicetak dwi warna. Turut dihiasi dengan petikan-petikan daripada setiap artikel untuk kemudahan pembaca. Dihasilkan dengan sasaran menjadikannya sebagai cenderamata dan hadiah perkahwinan, juga sesuai sebagai koleksi peribadi.



ayat dalam buku ni boleh buat kita sebak
sebenarnya menitis air mata pun boleh (pengakuan jujur..opsss)

Terima kasih kerana bersama saya menyedari bahawa kita tidak mungkin hidup tanpa ujian kerana ujian-ujian itulah sebenarnya kehidupan kita -Ustaz Hasrizal Abdul Jamil 


Rumah besar belum tentu bahagia.
Rumah sempit belum tentu derita.
Segalanya ditentukan oleh hati.

untuk yang tak terima nikahnyer lagi pun boleh baca buku ni

till then
nite

9 comments:

  1. xkahwin lagi blh bace x..hihi..teringin nak bace jugak..mcm cntik je cover buku ni..=)

    ReplyDelete
  2. nabila azmi : boleh jea baca dear..mmg sesuai jugak untuk org yang belum nikah.

    akak baca buka pertama tu masa sebelum nikah

    ReplyDelete
  3. sok2 klu Nik habih baca,k.atie pinjam lak ya.:D

    ReplyDelete
  4. saya buat hantaran buku ni, totally sgt manfaat! nti sy buat entry :)

    ReplyDelete
  5. ♥♥azatiesayang ♥♥ : nik pun pinjam dengan adik..hehe
    ingat nak beli jugak buat koleksi

    ReplyDelete
  6. juicy X : wah...buat hantaran.bagusnya :)

    ReplyDelete
  7. mcm menarik jerk novel ni, mcm kate2 yg tersirat dan tersurat . . tp dukacitanya sy tak suke bc novel, sbb lme btul nk hbis mmbce

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org