Sunday, March 11, 2012

.kebahagiaan dan dugaan


Assalamualaikum 


hujung minggu yang membosankan tanpa suami. dari pagi sampai petang dok online sambil-sambil basuh baju dan kemas bilik . online pun duk  bukak facebook dan blog jea.sampai ke facebook suami saya kot, saya bukak. buat spot check sekali sekala, apa salahnya kan..opsss

sedih baca satu wall post dari kawan hubby saya
saya tak tahu apa masalah dia tapi dari tulisan tu saya agak dia ade masalah family maybe dengan isteri kot
berat mata memandang,pasti berat lagi bahu yang memikul kan .




ALLAH ingin menguji  kita.bersangka baiklah dengan setiap ujian dari Allah.
setiap manusia di beri ujian yang berbeza oleh Allah SWT

jangan la asyik nak comparekan diri sendiri dengan orang lain
kebahagian takkan hadir kalau kita asyik melihat kebahagian orang lain dan selalu membandingkan hidup kita dengan orang lain
setiap orang ade cara masing2 untuk bahagia.

apabila kita mencari kesempurnaan dari pasangan kita, kita akan kecewa kerana sudah tentu kesempurnaan tiada pada dirinya.

hanya dengan redha, bersyukur dan mengingati-Nya-lah hati akan menjadi lapang dan tenang. 
hidup di dunia adalah untuk ‘memberi’ yang terbaik, bukan untuk ‘menerima’ kesempurnaan.
-http://diarihati.com-


semoga kita diberi kekuatan dalam menghadapi ujian dan dugaan





hingga saat ini Allah belum kurniakan kami rezeki, seorang anak. kadang2 rasa sedih sangat dalam hati.
saya dan suami, memang teringin sangat nak zuriat.


tapi kami percaya, Allah itu maha adil.. kami anggap ini semua dugaan untuk kami, agar moga suatu hari nanti, bila di kurniakan anak, kami akan menghargai anugerah  Allah itu dan menjaga nya sebaik mungkin.hanya Allah yang tahu apa yang terbaik untuk kita kan,
 Allah wants me to be a better mom, a better wife when the right time comes


syahdu dan sebak bila teringat ujianNya
doakan saya di murahkan rezeki yea kawan-kawan :)


till then
salam sayang dari

5 comments:

  1. kesian ke dia.moga kebahagian menjadi milik dia akan datang.

    ReplyDelete
  2. insyaallah..nabila doakan nik dapat baby suatu hari nanti..mane tau kembar tiga trus ke kann..hehe...insyaallah...

    ReplyDelete
  3. inshaallah saat yang suweet itu akan tiba jugaa , banyyakkan sabar , dan prepare to be a good mom :)

    ReplyDelete
  4. =) insya'allah suatu masa nnt akan tiba masanya..banyakkan berdoa ye..salam perkenalan..

    ReplyDelete
  5. emmm.....lumrah manusia...emm,,mcm abg sy kena...bekas isteri mntk cerai walaupun dah anak 3...dh cerai dah pun skrg..

    bila lelaki baik sgt,,bini buat hal..klu bini baik sgt,,laki plak mcm2 agenda...mcm2..

    btol tu...selalu la meminta daripadaNya....semoga nik dan suami dikurniakan zuriat satu hari nnti..aminnn..

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^