Saturday, April 7, 2012

Biore UV Perfect Milk


Assalamualaikum ^_____^

Hi Loves!
nak introduce satu lagi produk kat korang,
produk ni dah lama kat pasaran, tapi nik jea kot yang baru guna.

muka saya jenis yang berminyak dan cepat sun burn. so kena cari sunblock yang boleh melindungi kulit dari masalah tu.
so saya try guna produk  Biore UV Perfect Milk.

dah tua ni kena la rajin sikit jaga muka. dulu zaman muda2 kalau sun burn sekejab jea akan hilang
dah berusia sikit ni, susah skit nak hilang.

lets see the pakaging
sesuai sebagai pelindung cahaya matahari untuk muka dan badan


Item Description
Long-lasting UV block for face and body. Waterproof and perspiration-resistant formulation makes it great for playing sport or spending a lot of time outside. Ultra light and non-sticky texture gives a natural finish with no white residue. SPF50+, PA+++ protection.

actual product pic
comel jea botol biru

teksturnya cair, mudah menyerap dan mudah diratakan ke kulit
so tak perlu tenyeh kuat-kuat kat muka
lembut jea bila sapu dekat muaka




apa yang BEST

tak berbau
bertindak sebagai sunblock dan mekap base..2 in 1
pelindung cahaya matahari yang sesuai untuk kulit yang berminyak
sesuai untuk outdoor activities sebab produk ni waterproof so nanti nak pegi pangkor kena bawak ni
suka dengan design botol dia,  kecil  dan slim so senang nak bawak kemana-mana. senang nak letak dalam handbag

kena goncang sebelum guna

harga dalam RM 20++
boleh didapati kat Gurdian or Watson

so sapa nak cuba boleh la cuba yea :)
such a great sunblock. for me :)

9 comments:

  1. elok eh brand ni.. nak cari substitute product.. brand yg guna skrg agak mahal.. hehe.. nanti boleh try..

    ReplyDelete
  2. wah mc bes je.bole try ni.agpon sunblock mahal2 sekarang.rm20 kire ok sgt la tu an:) thx fr info.

    ReplyDelete
  3. tak pernah jumpa. nak try cari la. thanks for sharing. :)

    ReplyDelete
  4. Senorita Ara : setakat akak pakai alhamdullilah la.okey saja.

    ReplyDelete
  5. atiqa aris : akak pakai yg murah jea dik.tak mampu nak pakai yg mahal2..hehe

    ReplyDelete
  6. Niza Romli : try la.mana tahu sesuai dengan kulit awak :)

    ReplyDelete
  7. saya pun guna produk ni, tp yg botol putih (perfect face milk).. berkesan utk kgunaan harian.. tp kalo keja kat tepi pntai tiap hari, mmg xleh elak la sunburn ...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^