Monday, April 30, 2012

Didik Hati Jangan Bersedih



Assalamualaikum

Jangan sedih bila orang lain tidak memahami anda..
Tapi sedihlah kerana anda tidak mahu memahami orang lain.

Jangan sedih bila orang lain tidak mempercayai anda..
Tapi sedihlah kerana anda tidak percaya diri sendiri.

Jangan sedih bila orang lain tidak memberi kesempatan kepada anda..
Tapi sedihlah kerana anda belum buat persiapan.

Jangan sedih bila orang lain tidak menghargai anda..
Tapi sedihlah kerana anda pernah tidak menghargai orang lain suatu ketika dahulu…


ALLAH menguji keikhlasan apabila bersendirian. ALLAH memberi kedewasaan apabila ditimpa masalah. ALLAH melatih kesabaran dalam kesakitan. Dan ALLAH tidak pernah mengambil sesuatu yang kita sayang, kecuali menggantikannya dengan yang lebih baik..InsyaALLAH.

Ketika hati brsedih kita perlu untuk memilih..
Pilihlah untuk senyum, walaupun kita memiliki sebab untuk muram..
Pilihlah untuk bangkit walaupn kita telah jatuh dan malu..
Pilihlah untuk sabar dan redha walaupun kita ada alasan untuk kecewa..
Kerana ingatlah.. ALLAH sentiasa bersama orang yang bersabar.

new look...hehe

credit to HERE



10 comments:

  1. janganlah bersedih... walaupun polis dan kerajaan kita sangat jahat. =( Bersih 3.0 - Aftermath

    ReplyDelete
  2. jenguk sekejap blog yang dah lama aku follow ni. dari awieomar.blogspot. jemput la singgah sana. berminat nak join Next Top Blogger 2 tak?

    ReplyDelete
  3. Semoga kita termasuk dlm org2 yg bersabar... Follow back ye.

    ReplyDelete
  4. @Aliff Haikal yup.Allah ade di sisi kita.Alhamdullillah.

    ReplyDelete
  5. @Tony Teh hehe..tak pe.klau mereka jahat pasti ade balasan Allah untuk mereka :)

    ReplyDelete
  6. @Si Matatajam insyaAllah..moga kita sentiasa bersabar :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^