Thursday, April 5, 2012

"Makan Besar" with Family @ Istana Bambu



Assalamualaikum ^____^

family kami kan, jarang-jarang dapat makan kat luar sama2..sebab susah nak kumpul semua adik beradik.
tapi kali ni akhirnya plan kami menjadi  nak kumpul dan makan ramai2.
jumaat lepas, kami makan kat Istana Bambu.
korang penah dengar?  1st time kami jejak kaki kat ISTANA BAMBU ni
seronok dapat kumpul satu family ni.



bersebelahan dengan MRR2, dekat hulu kelang

Location : Lot 841-842, Jalan Ulu Kelang
68000 Ampang, Malaysia

antara  ahli keluarga yang menjayakan "Makan Besar " kami


adik saya, JA


adik saya, YUNNIE


adik saya, ANIS


adik saya, ADIK :)




pewitttt..wife sapa la ni..hehe

deco kat sini memang cantik
hampir keseluruhan restoran dari kerusi, meja, bumbung dan lantai diperbuat dari bambu

suasana tempat makan di sini tak sempat nak snap banyak.




seronok  sangat dapat kumpul ramai-ramai

ada dua option, nak makan bersila atau di atas kerusi.
kami pilih tempat makan bersila

pssst.....nak tengok gambar makanan kami tak...??
ni menu-menu yang kami pilih 

ayam masak apa ntah..huhu
best sebab dia letak gajus


Tomyam Ayam


Fried Crispy Beef


Kailan


Kerabu Mangga


Siakan Steam 3 Rasa




licin okey



lepas makan sempat jugak bergambar ..buat kenangan
walaupun gambar macam tak menarik jea..hehe









surau pun dari bambu okey


sebelum balik sempat kami posing dekat entrance






Outfit of the Day
selekeh jea rasa..huhu

 harga makanan mahal skit. tapi kalau ade orang nak belanja sekali sekala apa salahnya kan
kalau pi makan  hari2 boleh pokai jugak..huhu
thanks kat adik bongsu saya sebab blanja kami makan.

pstttt !!!!
time sure flies so fast when we are having fun, isn't it?


4 comments:

  1. salam ziarah...mcm best sj makan kat istana bambu...restoran baru ke? dulu2 duk lalu kat MRR2 tu tak pernah nampak pun restoran ni.

    ReplyDelete
  2. wah, seronok dapat makan bersama family, tempatnya pun super best..

    ReplyDelete
  3. yup,totally right.mse kte have2 fun lah,mse mencemburui kte.ecech ayt -..-

    dulu kte rajin lah update2 take pic mkn bgai,tp skrg tak dah.hehe BB rosak,tak dpt take pic byk2 T.T

    Nice family gathering btw,sis cute! <3

    ReplyDelete
  4. best tak makanan sini?pernah dgr org ckp mahal, mahal tu mahal sgt2 ke?

    nnt nak try la :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^