Sunday, April 15, 2012

rumah sewa


Assalamualaikum ^_____^

excited nak tengok rumah yang di jangkakan akan kami sewa . tengok depan rumah not bad la.
cer korang tengok.not bad kan.

tapi bila sampai depan pintu, mak kecewa tengok noksss
 pintu ada yang dah tercabut, lantai atas banyak yang rosak.
kata tuan rumah,akan ada kontraktor yang datang baiki.
 tapi rasa2 nik makan masa jugak nak siap.

hati ni macam dah rasa tak minat nak sewa tengok keadaan rumah macam tu
kalau di baiki pun mesti tak elok jugak

tak faham la dengan tuan rumah yang boleh buat iklan sewa rumah tapi rumah rosak,
haishhh..misi cari rumah sewa lagi la kalau macam ni

acara mencari rumah sewa ni betol - betol menguji mental dan fizikal
tengah pening mencari rumah sewa.
dah klik kat mudah.my tapi semua dah ade orang booking.
kalau ada pun mesti mahal atau jauh.

Insya'allah kalau ada rezeki tak ke mana kan.


4 comments:

  1. hana dah kali pindah rumah. alasan : nak yang lebih murah, tuan rumah cerewet, selesa

    ReplyDelete
  2. nnti jgn lupaa baca baqarah dlu sebelumm tdur malam yang ertame tu...

    May Allah bless :) and may You make ur home like a Jannah

    ReplyDelete
  3. nik pindah umah ke? dulu dok mane? nape cr umah lain? hehehe...byk plak soalan ye...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org