Sunday, May 6, 2012

DAY 2 | Pulau Pangkor with LOVE ( Part 1)



Assalamualaikum ^_____^

entry pangkor di sambung lagi.banyak lagi yang nak di bebelkan

 pukul 8 pagi kami turun untuk breakfast.
muka bangun pagi  dan muka kelaparan




Sandy Spoon






breakfast free kat hotel
pilihan pun tak banyak



posing kat depan hotel

lepas breakfast balik semula ke hotel…masa untuk round pangkor
dalam pakej kami ade sediakan moto untuk 3 hari 2malam. siap dengan helmet lagi.
tapi kalau korang yang tak pegi dengan pakej korang boleh sewa moto

sewa moto dalam  range RM25-RM40 sehari
kalau sewa kete kat pangkor ni range dlm RM70-RM80 sehari
bagi nik baik sewa mota jea. kawasan pangkor ni bukan besar sangat :)



kalau korang pi berdua of course la baik sewa moto kan.
jimat pun jimat.yea dak.lagi2 hubby dan wife.
romantik okey.

nak sewa van pun boleh tapi RM60.00 untuk 2-3 jam pusing2 Pulau  Pangkor.
sewa van berbaloi la kalau korang pi ramai2.





aksi kami atas moto. sempat jea nak bergambar.
buruk benar rupanya

hasil dari en google, kami ke tempat bersejarah yang popular kat Pangkor.
Dutch Fort a.k.a Kota Belanda
selama ni ingat Pulau Pangkor ni sekadar pulau, rupa-rupanya ada juga tinggalan sejarahnya


singboard Kota Belanda


Kota Belanda ni letaknya kat Kampung Teluk Gedung








posing jap kat sini
 ada gak tempat nak amik gambar buat kenang-kenangan






peace !!!




ececece..gambar syok sendiri







ade kedai cenderamata kat sini



my ting tong Hubby
hehe..dah lame tak naik motor
ni first time naik moto dengan hubby

lepas ko Kota Belanda, kami round kawasan pulau lagi




happy wife :)

gambar yang sempat di snap masa kat atas moto




subhanallah..cantik kan

selain Sandy Beach Resort, ade beberapa chalet dan hotel sekitar hotel kami



Vikri Beach Resort
Puteri Bayu Beach Resort
Pangkor Village Beach Resort




Golden Beach Hotel & Resort
Coral Bay Resort


mat rempit..huhu

sambung Day 2 Part 2  nanti  yea
petang kami pegi  pusing-pusing pulau naik bot pulak.

thanks for reading my blog

 

11 comments:

  1. weee mcm nakgi jugak je! hhuhu

    ReplyDelete
  2. bestnyaaaaa g bercuti sama2... akak bot g pulau pangkor brapa?

    ReplyDelete
  3. Alahai, comelnyee sis cam dak2 sebaya kite je . hihih :D

    ReplyDelete
  4. xp lg pulau pangkor.. nak p nak p

    ReplyDelete
  5. @Cik Diana biasa2 jea dik.tak de la romantik mana..haha

    ReplyDelete
  6. @CikMainak ke pangkor kami naik feri.tambang rm 10 jea pegi bali.murah

    ReplyDelete
  7. @Yasmin Aris II dalam gambar nampak la sebaya.kat luar dah tua la dik..haha

    ReplyDelete
  8. @Onitsuka_hana pi la.mesti seronok.lagipun pangkor still murah berbanding pulau yang lain :)

    ReplyDelete
  9. Best tak pangkor village beach resort? Sbb nk g.. Heheheh

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^