Saturday, May 26, 2012

hak bersuara


Assalamualaikum



orang kata ni  'statement' berani mati dari Neelofa

apa pun kita terima la pandangan Neelofa.kata negara demokrasi.
so sapa2 pun berhak bersuara kan

sama macam Hairie Othman jugak


tapi tak faham dengan manusia  yang duk bgtau kisah lampau Hairie Othman dulu-dulu .tu citer dulu kan
.manusia boleh berubah kot.
 masing2 ada kesilapan jadi ubah la diri dahulu..sesungguhnya kita perlu bersangka baik kepada org
kalau tak suka dengan kenyataan dia. diam sudah la.
 artis pun ada hak nak pilih pemimpin

setuju dengan pendapat Mustapha Kamal
setiap kita ada hak untuk memilih kan.


kecoh skarang bila Abby Abadi di katakan nak join PAS
Abby menjelaskan,dia telah dijemput untuk berkongsi pengalaman dan pandangan mengenai hijrah dirinya ke arah yang lebih baik



bagi nik mungkin dia ada pandangan tersendiri tentang politik, tapi taknak dedahkan kepada umum.
so hak dia la nak join parti mana pun kan :)


Aishah jugak
apa pun pegangan politik itu adalah hak individu tersebut


penyanyi Nash pernah keluarkan kenyataan yang dia tak pernah undi pembangkang
so hak dia la kan, kadang2  orang lain yang terlebih sentap..hehe

Hentikan perbalahan kerana politik
Matanglah dan sambutlah perbezaan pendapat & ideologi dgn adab
via Wardina Safiyyah OfficialPage


setiap orang ada pilihan dan pandangan masing-masing, dan saya pun sekadar memberikan pandangan saya.
salah silap harap maaf yea

bersuara boleh tapi jangan sampai kepada FITNAH sudah la yea  ^____^

7 comments:

  1. Semua ada pandangan masing2 dn brhak brsuara..

    ReplyDelete
  2. betul..dekat IPTA pun...student ada y ebrbalah sebab politik ni..ntah apa yg ada dgn itu...tak slh utk memilih..masing2 ada hak tertentu..kita kan negara demokrasi..so, hak mmilih itu ada...nice entry la..membuka pandangan..:D

    ReplyDelete
  3. jgn judge seseorang dengan pilihannya sedangkan kita tak faham alasannya berbuat sedemikian... betul2, kita berhak memilih dan memberikan pndangan... just berbincang dengan baik, xperlu luahkan kata2 buruk... be positive

    ReplyDelete
  4. politik nie boleh memecah belahkan sesama sndri

    ReplyDelete
  5. Cik Lyeen : btol la.sebab politik kita boleh bergaduh.sebab tu akak tak kan borak pasal politik dengan kwn2 kat opis.

    ReplyDelete
  6. ✿Lady Ainaa✿ : yup.be positive kan.tak perlu nak gaduh2.hak mereka la nak pilih sapa2 pun.

    ReplyDelete
  7. Nyamuk Terbang : manusia yg buat politik tu kotor kan.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^