Wednesday, May 2, 2012

Honeymoon Trip | Cuti-cuti Cinta di Pangkor



Assalamualaikum to all readers

we went for a cuti-cuti malaysia in Pulau Pangkor untuk 3 hari 2 malam.
ni first time nik dan hubby ke Pulau Pangkor. excited tu jangan cakap la kan :)
dah survey tempat ni sejak dua bulan lepas,merancang nak pi pulak dari tahun lepas kot .
tak jadi2. kali ni confirm dah kena pegi

naper pilih pulau untuk  bercuti?
pertama, sebab duit tak banyak keluar untuk shopping.tak de la pening kepala en hubby ..winkss
tak perlu fikir nak jalan2 sebab tujuan utama ke sini nak manja2 dengan hubby jea..kira honeymoon la, baru2 nikah dulu tak merasa honeymoon ni. sibuk kan. bila tak sibuk, fulus lak tak der.

perjalanan kami mengambil masa 4 jam  dari Kuala Lumpur untuk sampai ke  Lumut.
1 hari parking nilainya  dalam RM 7, so dalam 3 hari 2 malam tu harga parking dalam rm 15 la. kira murah la ni kan.

tambang feri ke Pulau Pangkor pulak RM10 untuk orang dewasa (pergi-balik) dan RM 5 untuk kanak-kanak (pergi-balik).
so please alert. keep your ticket safely. jangan hilangkan. sebabnya masa nak balik dari pangkor nanti, akan di check balik
perjalanan ke Pulau Pangkor tak lama, dalam 30 minit so tak sempat nak mabuk laut.

ok.banyak sangat dah membebel so

enjoy the pictures !


outfit of the day
beli baju t-shirt semata-mata untuk pi pangkor :)


kesayangan saya :)


dalam perjalanan, singgah di  untuk sarapan pagi
perut yang lapar berkeroncong perlu diisi dengan donut dan teh ais :)


ipoh :)




bosannya saya dalam kereta, aktvt ni jea yang boleh di buat
berpoto-poyo
rasanya kami guna laluan jauh kot.sebab ambik masa lama nak sampai Lumut


ni parking bertingkat yang ade dekat dengan Jeti Lumut
bagi nik tahap keselamatan  kat sini ok jea..sebab kami park lebih kurang 3 hari 2 malam.
balik tengok kereta masih okey...yang penting tak kena panas dan hujan


pemandangan di Jeti Lumut


dari apa yg nik baca kat internet, ade 2 jeti untuk ke Pangkor
selain naik feri di jeti Lumut  boleh juga naik ferry dari  Marina Island




feri selesa, ade aircond
seat pun banyak


dalam feri on da way to Pulau Pangkor
feri akan singgah di Sungai Pinang selama 3 minit sebelum ke Pangkor

welcome sign


pengangkutan rasmi kat sini..VAN PINK! van pink yang comel
unik kan?


tengah menunggu orang datang pick up :)

ok.cukup untuk kali ni.nanti nik update lagi.
nik pi dengan pakej. so nanti ni citer pakej apa yang kami pilih.

Thanks for reading.

7 comments:

  1. bestnya jalan g pangkor ngan suami!!!> :))

    ReplyDelete
  2. Hai, sronok kan pegi pangkor..last year cikCt pegi dgn family siap sewa van pink tu..mlm2 pi mkn fresh seafood..harga superb! Sungguh murah...

    ReplyDelete
  3. @Cik CT klaua pi ramai2 berbaloi la sewa van pink tu.kalau berdua jea, baik sewa moto jea.romantik tau..hehe

    ReplyDelete
  4. sys.. haah laahh.. sys ikut jalan jauh, next time nk g pangkor keluar dekat exit tapah je, lagiiiii dekat. tak pun ikut exit gopeng.. sbb kte rasa, kalau dh ada signboard ipoh tu, maknanya.. sangatttttt jauh... :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org