Thursday, May 17, 2012

rumah sewa, DONE


Assalamualaikum ^____^

entri kali ni aku nak cerita pasal pindah rumah
setelah penat lelah mengangkat barang, berjaya juga kami pindah ke rumah baru.
penat tu tak yah la cakap. sampai skarang tak siap kemas lagi

dapatlah jugak siapkan sikit-sikit mane yang penting dulu.
yang lain ade masa kang baru kemas balik


this is where I currently live
selesa dari rumah dulu.
 sebelum ni kami menyewa di apartment, sekarang Alhamdulliah, dapat sewa rumah Semi - D
pasni kita duk banglo pulak
*tangan di dada, mata ke atas sungguh


sebelum tu, tuan rumah ubah suai skit rumah ni.kasi cat baru. so kami cat warna ni
BERSIH jea nampak kan..opsss


nak jimat kami pinjam lori kawan en hubby
so  en hubby drive sendiri.
barang2 yang tak guna kami sedekahkan.yang buruk2 kami buang jea

barang2 semua kami angkut sendiri.
hebat kan
*tangan di dada, mata ke atas



macam-macam benda lagi nak kena beli.
ruang makin luas. so kalau tak de barang rasa kosong jea rumah.


duit dah banyak melayang kat nilai 3 aritu.
en hubby belikan kerusi ni
dah lama sangat dia teringin nak beli :)


masih gunakan sofa yang lama :)


sempat ko kita rembat meja makan.
supaya satu family tak makan bersila lagi :)


baru jea beli tv
tapi tak sempat nak beli rak tv.lain kali la kan





di sana sini ade cermin

tak siap kemas sepenuhnya lagi
nanti2 nik update lagi tentang rumah
mana tahu dapat beli rumah ni kan

thank sudi baca blog kita
bye

12 comments:

  1. Salam Nik..cantik deko umah baru.K,.atie pon minat kat bangku yg HB Nik baru beli tu...tp xtau la bila nk dapat..hihi

    ReplyDelete
  2. wahhh, cantiknyew rumah sis... ^.^ semoga bhgia di rumah baru..weeeeeee

    ReplyDelete
  3. cantik deko umah nik, suke kat langsir kaler purple tu...

    ReplyDelete
  4. wah, slmt menjalani kehidupan di tempat baru.... :)

    ReplyDelete
  5. wahhh~ kemas je warna rumah tu :D

    oh and do visit my blog too! :) I tried making French Macarons :)

    ReplyDelete
  6. ♥♥azatiesayang ♥♥ : hias biasa2 jea kak.bukan umah sendiri tapi biar la nampak mcm umah org kawen..hehe

    ReplyDelete
  7. ✿Lady Ainaa ✿ : umah biasa jea dik.hias setakat yg mampu

    ReplyDelete
  8. Haryati::Faizal : beli kat nilai 3.tak pandai sgt nak beli langsir ni.main pilih jea.hehe

    ReplyDelete
  9. puteri cahaya. : thanks yea.kehidupan yg biasa di rumah yg baru.cuma penat skit nak kemas sebab umah dah besar skit..hehe

    ReplyDelete
  10. Aisya J : baru pindah mmg kemas skit.bila dah lama tak tahu la rupa mcm mana nanti..hehe

    ReplyDelete
  11. CikMai : tv baru beli.tv lama dah bertukar color pulak.terpaksa la beli tv baru :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^