Tuesday, June 19, 2012

cuba untuk menjadi positif !



Assalamualaikum semua ..... (",)

cuba sedaya upaya memberi motivasi kapada diri sendiri untuk menjadi lebih positif.
nak elak dari berfikiran  negatif. think positif yea nik
jadi diri sendiri and bersyukur dengan apa yang ada.
kalau tak, boleh jadi penghuni hospital sakit jiwa nanti..eheheheh



Bila kita buat baik kita seronok bila kita buat jahat kita susah hati- ini tanda kita orang yang baik. Kita berdoa kita masuk golongan ini. Audit diri kita suka dengar kebaikan atau keburukan orang. Awasi berita yang kita baca dan dengar
-Prof Dr Muhaya


The happiest people do not have the best of everything but they simply make the best of everything. Live simply, speak kindly, care deeply and love generously





20 comments:

  1. kita mmg kena selalu bersangka baik pd org lain biarlah org pndang kita jahat kn...

    do visit n follow mine ok
    http://myaleo.blogspot.com/2012/06/wedding-preparation-persalinan-majlis.html

    ReplyDelete
  2. sye pun sedang mencuba utk menjadi positif tp.... bkn slalu boleh positif -__-

    ReplyDelete
  3. betul tu nik, klu asik fikir negatif, kita pun jadi tak sihat, so think positif...abaikan sj benda2 yg tak brp penting tu...

    ReplyDelete
  4. Insyallah moga kita jd yang terbaik..amin :)

    ReplyDelete
  5. salam..
    positif ni mmg bgus.. mcm akak dlu down abis tp skrg ok dah

    ReplyDelete
  6. Jom kita sesama teruskan usaha untuk jadi seorang yang selalu berfikiran positif.. InsyaAllah.. :)

    ReplyDelete
  7. insya'allah.. semoga leh menjadi ke arah yg lebih positif k :)

    ReplyDelete
  8. Nyamuk Terbang : thanks dear :).akan cuba jadi lebih positif

    ReplyDelete
  9. Masmira Masri : yup.nik pun nak macam tu.selalu nak berprasangka baik kat semua.

    ReplyDelete
  10. AmyZana : mmg bukan selalu blh positif.tapi cuba jadi manusia yg lebih kepada positif kan.hehe

    ReplyDelete
  11. Haryati::Faizal : kannn...asyik fikir jea buat otok serabut.abaikan benda yg tak penting .

    ReplyDelete
  12. Kesuma Angsana : suka jugak quote tu :)

    ReplyDelete
  13. Maiyah : yup.nak cuba ajdi positif walaupun kdg2 susah.

    ReplyDelete
  14. Fiza Suhaimi : yup.jom sama2 jadi posotif

    ReplyDelete
  15. Taufiq Arifin a.k.a. Topimagine : thanks..masih mencuba walaupun kdg2 tak menjadi...haha

    ReplyDelete
  16. @nik rosmawati hehe. yup yup ! ^^

    sye dlm cubaan menjadi lebih positif ;)

    ReplyDelete
  17. AmyZana : sama2 kita mencuba walaupun susah kadang2 tu..haha

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^