Thursday, June 21, 2012

internet office kena block?


Assalamualaikum semua ..... (",)

kat ofis nik ni, sebarang website hiburan semua kena block, termasuklah facebook, twitter, blog dan yang seangkatan dengannya
boringnya bila internet kena block kan
tapi alah bisa tegal biasa. lagipun kat umah still boleh berinternet

tapi saya ade satu cara untuk halang perkara ni berlaku..haha
kalau boss baca ni memang matik la.
tapi ade saya kisah..ecece
 *bajet sopan guna perkataan saya tu

yang tak puas hati. pekerja kesayangan boss tak pulak kena block internet dia.
bukan dengki tapi tak adil la bagi kami kan
sekali sekala pekerja pun perlukan hiburan. baru lah happy buat keje.. :)
mana ade orang duk tercongok jea depan pc 8 jam tuk buat keje..ehehe

so nak share cara-cara untuk korang bukak website yang kena block
this in one of the easiest

mula- mula korang download file ni kat sini : http://ultrasurf.us/
* nik download kat umah, letak dalam pendrive.bawak ke opis :)



software ni bentuk zip file. so korang kena extract file > save



dah save korang cuba klik kat icon tu. dia akan keluar macam gambar kat atas dan gambar mangga besi
selepas tu korang dah boleh buka la laman sesawang yang korang nak



mangga besi itu kena sentiasa buka untuk korang nak buka website yang kena block.

selamat mencuba
credit to HERE

nik bukak blog or segala website yang ade pun masa boss kuar.
tak boleh bukak masa dia ade sebab dia kat selang 2 meja dengan nik.kalau dia jeling skit pun dah nampak nik buat apa.tak fun kan. 
tapi at least dapat jugak blogwalking dan komen kat blog korang walaupun sekejab jea 
selalu guna untuk upload gambar..lagi2 gambar yang saiz besar.syiokkk woooo ^___^


10 comments:

  1. wahhh.. rahsia terbongkar.. tenkiu2. habis lar website uitm lepas ni. nak block sangat. haha

    ReplyDelete
  2. Olor ciannyae.. Os nak bg concentrate kot.. Kt opis husband ros pun xde tenet :)

    ReplyDelete
  3. tak beshnye...opis yati blog bley bukak lg, yg tk bley fb, twitter dan web hiburan2 tu la...

    ReplyDelete
  4. Thanks dear..haha terbaekk ! will try nnt hoho !

    ReplyDelete
  5. M Fizan : try la.mana tahu dapat kan.hehe

    ReplyDelete
  6. shima : opis nik tak ok.tak pe la.kat umah still blh berinternet

    ReplyDelete
  7. ♥ ROS ♥ : tak dapat internet kami buat la benda lain.takkan nak byat keje jea 8 jam tu.otak pun letih.hehe

    ReplyDelete
  8. Haryati::Faizal : best la jugak blh bukak blog.nik kalau tak guna software ni blh guna fb bukak melalaui email tapi terhad la.yg penting dapat upload gambar yg size besar.hehe..yg lain tak dapat tak pe.blh buat kat umah..hehe

    ReplyDelete
  9. Cik Farhana : ce try.mana tahu dapat kan.:)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org