Saturday, June 16, 2012

kaki kikis



Assalamualaikum semua ..... (",)

hari ini nak bercerita tentang dia. apa yang saya suka tentang suami saya

suami saya tak suka marah - marah. dia seorang yang sangat cool. lagi satu dia tak suka bercerita hal orang lain.satu sikap suami yang saya suka.
kalau kami borak pun pasal diri kami , perancangan masa depan kami bersama.
kalau ade dia tak puas hati dengan orang pun dia kan citer kat saya. lepas tu dah tak ungkit balik dah


semalam hubby sakit hati dengan bekas opismate dia. opismate dia kata saya kaki kikis sebab tu suami kurus.
Hubby cakap dia bengang bila ade orang cakap mcm tu kat isteri dia.
alahai sweet nya suami saya kan kan..haha
maybe sebab dia tahu isteri dia macam mana
suami terasa sebab cakap pasal wife dia .tetiba lak tu.kalau nak cakap pun cakap jea la pasal hubby
sebab pompuan tu tak kenal sy pun.



lagipun saya tak kisah pun dengan kata - kata pompuan tu. maybe dia bergurau jea kot
kalau dia maksudkan apa yang dia cakap, tu terserah la pada dia kan. saya senyum saje  ^______^
* haa senyum lebar lagi
lagipun kikis duit pun bukan kikis duit sesiapa.suami sendiri bukan suami orang , jauh skali suami dia..ahaksss

rasanya dia tak amalkan duit suami, duit isteri gak kot
sebab tu la dia cakap mcm tu
atau dia tak faham maksud belanja dengan kikis duit,
atau dia tak sengaja cakap macam tu.biasa la.main cakap lepas jea kan.tak fikir la perasaan orang lain.
awak tak nak cakap ker sy kaki kikis duit mak bapak saya lak..hehe
apa2 jea la.moga mereka -meraka bahagia

saya ni suka jugak shopping, tapi tengok duit jugak
kalau ada duit lebih baru beli benda yg bukan2.. hehehe
tapi kene berjimat cermat jugalah..nak cari duit bukan senang wooo.

to Hubby
di sebab kan saya ni kaki kikis so balik nanti kena belikan saya macam - macam, kena bawak saya jalan2 round dunia tau

muka macam ni dia kata kaki kikis..juling kot mata dia..ahakkkkssss
* muntoh hijau org lain baca

16 comments:

  1. Hehe..sweetnya mereka..xsabar plak nak kawen if baca entry nih.hahah~ Just ignore pa org nk kata:)

    ReplyDelete
  2. hahaha. btul gak tu. bukan kikis duit sape2 kn? duit suami sendiri gak. bukan duit suami orang. so enjoy jew lh.

    http://cloudboy93.blogspot.com/2012/06/tiga-semester-lagi-nak-habis-diploma.html

    ReplyDelete
  3. Ya Allah , tak sangka orang blh kata mcm tu dkt awak . sabar ea . mungkin mereka cemburu .

    ReplyDelete
  4. Haha..Dia jeles la tu tgk org ln bhgia..

    ReplyDelete
  5. kim salam kat hubby na.. ad adik x..?? tlg kim slm skali na.. heee

    ReplyDelete
  6. i like komen balas dr nik! kalau tak tau jan la tuduh sembarangan kan? tak baik...dah memang hubby nik slim nak wat camne...tak kan jeles kot...

    nik klu sudi jom join 1st GA yati :
    http://haryatifaizal.blogspot.com/2012/06/1st-giveaway-memori-terindah-by.html

    ReplyDelete
  7. Cik Farhana : yup btol.mmg ingnore jea kata2 diorang.anggap diorg tak sengaja kan :)

    ReplyDelete
  8. Abdul Hafiz : hahah...tu la.kalau kikis duit suami dia boleh jugak la dia nak kata mcm tu kan.

    ReplyDelete
  9. Shereen Yahya : sis ok jea.tak rasa apa2 pun.maybe diorg terlepas cakap jea.

    ReplyDelete
  10. teratak hati : tak ade apa yang dia nak jeles kot.sebab dia tak kenal pun sis ni.tak penah tgk pun rupa diorg mcm mana

    ReplyDelete
  11. Cik Gadis ^^, : di katanya kita kaki kikis.kikis duit suami dia kang..hehe

    ReplyDelete
  12. nurhidayahamirsha : kami biasa2 jea.mcm pasangan lain jugak :)

    ReplyDelete
  13. zulhilmi tempoyak : amboi ngan adik2 pun nak kirim salam.ni dah lain ni.eheheh

    ReplyDelete
  14. Haryati::Faizal : hubby dari dulu slim.maybe suami diorang gemuk lepas kawen kot.sebab tu dia cakap mcm tu.suami nik tang perut jea naik sikit..haha

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^