Friday, June 22, 2012

plan nak bercuti laa


Assalamualaikum semua ..... (",)

plan nak bercuti sebelum puasa nanti.. tu pun lepas ayah ni operate kat IJN.
 nak pi bercuti pun kena ada plan dulu,yang paling penting duit kena cukup. 
* bab-bab ni kena jeling kat hubby la..ehehe


rasa macam dah lama tak bercuti. last pi bercuti awal bulan 5 aritu kat Pulau Pangkor.
kaki dah gatal balik nak bercuti ni
misi pusing-pusing Malaysia harus diteruskan :)

kami bercuti dekat-dekat sini jea. this time kami decide untuk ke Melaka .
dekat jauh tak pentingkan, yang penting kami enjoyyyy  ^_____^


plan nak cari baju raya. berkenan nak beli kebaya la dekat Dataran Pahlawan Melaka Megamall.
cantik-cantik kebaya kat sana :). aritu pi Melaka dengan keluarga mertua tak sempat nak shopping.
omak aihhhh bukan main kan.puasa pun belum.
takpe, kita ikut konsep sediakan payung sebelum hujan. ecece
lagipun kena cari awal, tahun ni tema raya warna biru.

harap-harap plan menjadi. tak jadi pun kita tangguh la percutian ni lepas raya :)

15 comments:

  1. dh lama ika x g melaka.dh lbih sepuluh tahun.hahaha

    ReplyDelete
  2. selamat dtg ke melaka..jgn lupa me bodoh tengkera dan ikan bakar ala kasim...hehe

    ReplyDelete
  3. Welcome to Melaka.. :)
    juz blogwalking, jmpe blog u psal deko rumah.. :P

    ReplyDelete
  4. yes so true! kat mana pun xpnting asalkan sume happy. enjoy your holiday :)

    ReplyDelete
  5. bestnyaaa bercuti . saya pegi first lady je beli baju raya :p

    ReplyDelete
  6. dekat dataran pahlawan memang best shopping ;D

    ReplyDelete
  7. haah dah bleh start shopping dah bju raya.. jgn lmbt nnti xde saiz^^ selalu mcm tu tau:(

    ReplyDelete
  8. Cik Rongoks : uishhh..lama sgt dah tu.sis pi melaka aritu tapi tak sempat nak jln2 sgt.pi ngan family mertua kan :)

    ReplyDelete
  9. rahayu : mmg pi melaka nak makan ikan bakar jugak la.me bodoh tengkera tak penah makan .kena try jugak ni :)

    ReplyDelete
  10. adila13430 : plan jea dulu.tak tahu dapat pi ke tak.takut tak sempat jea..hehe

    ReplyDelete
  11. Farhana Jafri : bajet cukup tuk ke melaka jea.jauh kan lari bajet pulak.hehe

    ReplyDelete
  12. i'm ezza haniza : susah nak cari saiz kecik kat first lady.kalau ade yg berkenan selalu tak ade saiz :)

    ReplyDelete
  13. NadNod : kan.byk pilihan baju kat sana.aritu nampak kebaya cantik dan murah kat sana.nnt nak pi cari :)

    ReplyDelete
  14. El-Janna : btol tu.kalau lambat selalu tak de saiz dah.dah la selalu saiz s susah nak cari.

    ReplyDelete
  15. insyaAllah menjadi.... kalau nak honeymoon lagi, biar jauh. haha. incik hubby mesti rela :D

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org