Monday, June 25, 2012

saya guna U Mobile


Assalamualaikum semua ..... (",)

beli handphone dah seminggu .semalam baru boleh guna internet kat phone.
sekarang saya guna U Mobile 018 untuk data plan.
entry ni bukan nak buat iklan tentang UMobile tapi nak share benda yang baik.
sharing is caring right?



plan data U Mobile bagi nik menjimatkan, khas nya untuk pengguna prepaid.  
nik pilih plan data Unlimited Mobile Internet,
 yang ni RM28 sebulan. *kira murah jugaklahh..just nice untuk browsing thru phone
lagipun SII ni nik guna untuk internet semata2. just untuk email, whats app, facebook, twitter, dan blog 
yang kaki download tu rasanya tak sesuai sangat kot.sebab tu aktiviti yg paling cepat mengabiskan quota

kalau nak beli unlimited mobile tu,  beli starter pack dalam rm 8 pastu kena reload (dalam rm30)  then, kita subscribe mobile internet tu. chargenya rm28 utk subscription selama sebulan. sekali dalam pakej tu nanti, ada 500mb dengan 100minit call percuma dan 30 free sms. maknanya kita boleh guna internet, call & sms sekaligus


nik tak kisah sangat pasal call dan sms free tu sebab call or sms nik still guna phone lama dan no maxis lama. 
lagipun skrang dah tak main dah sms bagai ni.kita guna WhatsApp
sebab free jugak..haha

so far line coverage kat umah nik ok saje.
tapi kalau kat tingkat atas lagi ok.
nak tahu kawasan korang ade coverage ker tak boleh klik kat SINI

adik nik dah lama guna Umobile ni .setakat ni rasanya dia tak ade masalah dengan line ni.sebab tu nik yakin nak guna jugak
so skarang ku angkut la 2 hp tu kemana-mana.makin berat la handbag.
hp lama tu pun pemberian hubby sebelum nikah.

tak abis lagi nak explore apa yang ade dalam  SII ni
part ni paling nik suka. SII ada kamera 8 megapixel.. so more than enough untuk snap pictures untuk upload kat blog and facebook ^_____^

part paling tak suka, bateri cepat habis.setiap hari kena cas



cantik tak pouch bag  handphone ni..pink gitu. cilok adik punya sebab dia tak guna.besar katanya
nik guna protect handphone.sayang wooo.pemberian hubby ni :)


8 comments:

  1. saya pakai pakej broadband rm120 sebulan quota 20gb

    ReplyDelete
  2. Assalamualaikum (^_^) datang follow blog ni. Follower yang ke- 4764 .

    Nanti jikalau ade kelapangan , awak tinggalkan jejak link blog awak di sini ya Exchange link

    nanti saya dapat Blogwalking awak selalu (^_^)

    Hope dapat jadi rakan yang sejati dalam blogger ni ya , kita gunakan peluang ini sebaiknya untuk mengeratkan lagi hubungan antara 2 blogger (^^_)
    Salam perkenalan ; ) sekali lagi dari Fariz Reza .

    ReplyDelete
  3. @Nyamuk Terbang
    try la guna.setakak sis guna ni mmg berbaloi la :)

    ReplyDelete
  4. @kai
    ok gak tu kan.murah la dari yang lain.

    ReplyDelete
  5. @encik Cool
    coverage sikit jea.susah la nak guna kan.sis ni kat bilik bawah kureng sikit signal dia.kat atas lagi better.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org