Sunday, July 22, 2012

2nd Day of Ramadhan


Assalamualaikum  (",)

Salam Ramadhan semua
puasa ke idok uolssss? hehe
Alhamdulillah..hari ni dah masuk hari kedua kita berpuasa.
semoga Allah SWT menerima ibadah kita hari ini .Amin
dan harap-harap puasa kali ni di permudahkan hingga ke akhir ramadhan

mesti ramai yang terjah ke bazaar ramadhan  kan,
 tapi nik takde plak teringin nak pegi bazaar ni..pelik kan?
maybe sebab malas nak bersesak.pastu tak ade apa yang teringin nak makan pun time pose2 ni.hehe
makan jea la apa yang ada. tak pun kirim kat adik yang rajin ke bazaar ramadhan.



juadah berbuka kami yang sangat simple
arini adik-adik saya rajin masak. siap bakar daging dan ayam lagi

dan esok hari pertama bekerja di bulan ramadhan
harap keje tak banyak bulan ramadhan ni.so boleh bukak pose kat rumah
kan bagus kalau dapat cuti sebulan untuk bulan Ramadhan ni kan. erkk??? hehe

thanks for reading
k bye



22 comments:

  1. Selamat Berpuasa nik..semoga puasa kite diberkati..sedap menu tu..

    ReplyDelete
  2. dapnye makanan berbuke die.

    saye pun tak suke g bazar sbb ramai sangat kot orang.

    ReplyDelete
  3. aduh bazar tu sesak dgn org.
    memg xpergilah..

    ReplyDelete
  4. ika pon malas nak g bazar. perghhh ! punye la ramai org.hukhuk

    ReplyDelete
  5. sedap.. aihh.. mengidam plak..huuu

    ReplyDelete
  6. Salam Ramadhan. Semoga thn ini akn lbh brmakna dr thn2 sudah.

    CiM mmg bazar hunter, akn trjah bazar2 kt jb ni spnjg ramadhan. Weekend ni insyaAllah akn buat photoshoot kt bazar

    ReplyDelete
  7. salam ramadhan & selamat berpuasa.. :)

    ReplyDelete
  8. kira nik tak dapat berpuasa bersama suami tercinta la ye....

    ReplyDelete
  9. @starzietikan..tak suka berhimpit dengan org ramai.

    ReplyDelete
  10. @Mila Ahmadsetakat ni sis tak penah pi lagi.adik yg rajin ke sana

    ReplyDelete
  11. @Cik Rongoks
    ramai sgt org.lagi2 la kat bandar ni.masng2 tak ade masa nak msk.lagi2 time keje kan.so terpaksa la beli kan.

    ReplyDelete
  12. @cinta siswi
    uishhh mengidam yea.kena masak la tu kalau nak makan..haha

    ReplyDelete
  13. @Cinta Misteri
    Salam Ramadhan.
    wah.rajinnya pi bazaar ramadahn yea,siap nak photoshoot tu.kelas okey.nanti jgn lupa upload gambar,mesti menarik ni :)

    ReplyDelete
  14. @daddydee jedi
    daging bakar mmg best.bagus la dari yg digoreng kan.sesuai tuk ayah ni. sebab masih dalam proses penyembuhan dari operation kan:)

    ReplyDelete
  15. @Nina Johari
    Salam Ramadahan dan selamat berpuasa utk awak jugak :)

    ReplyDelete
  16. @nabila azmi
    masak simple2 jea. tu pun dah kenyang.

    ReplyDelete
  17. @Haryati Hamzahyup.tahun ni bukan tak dapat puasa dengan suami.raya pun tak dapat..huhu

    ReplyDelete
  18. @Hazimah Abdullah elayes CHe MaH
    best sgt.lagi2 ni adik2 yang masak.kita makan jea tahu..hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^