Thursday, July 5, 2012

Berkampung di Institut Jantung Negara (IJN) Part 1


Assalamualaikum  (",)



baru balik dari IJN .alhamdulillah. ayah dah selamat jalani operation. setakat ni keadaan ayah stabil cuma tak sedarkan diri lagi.doktor bagi tempoh 24 jam.harap ayah bagi respon yang positif
Ya Allah.. Permudahkanlah segala urusan kami.


persediaan sebelum ke bilik pembedahan
ayah di tempatkan kat ward kelas 1.so memang tak perlu bayar apa2 untuk buat operation ni.
ma pesara kerajaan kan. syukur dah kat situ.

sepatutnya operation di jangka di buat waktu tengah hari.tapi tertangguh sampai ke petang
dalam kul 2 baru operate.sian kami
ade yang terlentok kat kerusi.ade yang terbaring kat tilam
punya lama kami tunggu :)





kul 2, nurse dah masuk bilik mintak siap2 .tukar baju , pastu usung ayah kat bilik bedah.
ahli keluarga boleh hantar setakat pintu masuk bilik pembedahan jea




operation theater (OT)




time ni macam sedih sangat. first time hantar ayah kat bilik OT.
salam dan cium dia sebelum dia masuk bilik
4 jam lebih jugak la ambik masa untuk operation tu siap.



selesai operation, ayah di hantar ke ICU. kami di benarkan masuk . 2 orang sekali masuk kat ICU tu.
dapat la tengok ayah sekejab. tapi 3 kali jugak la ulang alik  masuk tengok.
wayar berselirat kat badan dia.sebak sangat,
cuba tahan air mata dari menitik. (tak boleh citer lebih2.ade yang meraung nanti ..opsss..hehe)

tak dapat nak tunggu ayah kat ICU.tak di benarkan. kalau tunggu pun tak dapat nak masuk tengok dan jaga.
so kami decide balik umah jea la.esok datang lagi.

masa melawat ICU kat IJN

12.30 tgh hari - 1.30 petang
6.00 petang - 8.00 malam

sekejab sangat masa melawat kat ICU ni.

sian ayah bermalam sorang2 kat ward. ma la orang yang paling risau.risau keadaan suami dia.
selama ni mana la mereka pernah berpisah lama-lama :(
kat mana ada ayah, kat situ la ade Ma.


ini dugaan untuk kami sekeluarga.
kuatkanlah kami, cekalkanlah hati kami dan permudahkanlah urusan kami Ya Allah.




10 comments:

  1. harap awak tabah
    makneng doakan ayah awak cepat sehat yerr..insyaAllah

    ReplyDelete
  2. moga beliau cepat sembuh...

    ReplyDelete
  3. Semoga semua dlm keadaan baik yer :) alhamdulillah dh selamat operate.. Ayah ros pun xbrapa sehat gak tu.. Risau plak... Moga allah beri kesihatan yg baik untk ayah kita yer..aminn

    ReplyDelete
  4. yati doakan semoga ayah nik cepat sembuh dah sihat cam sedia kala ye...

    ReplyDelete
  5. semoga dipermudhkn..insyaallh..

    ReplyDelete
  6. @♥ ROS ♥
    insyaAllah.moga Allh berikan kesihatan yg baik utk ayah kita kan.

    ReplyDelete
  7. @nabila azmi
    insyaAllah.moga Allah akan permudahkan segalanya
    thanks dik :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^