Friday, July 6, 2012

Berkampung di Institut Jantung Negara (IJN) Part II


Assalamualaikum  (",)

tengah-tengah malam macam ni , buat entry pasal ayah rasa nak menitik air mata. *sebak
 hari ni dah masuk hari kedua selepas ayah jalani pembedahan.
Alhamdulillah , ayah dah sedarkan diri .
 tengah hari tadi dah di pindahkan ke wad High Deficiency Unit (HDU)

masa melawat ayah, dia dah bukak mata. cuma susah sikit nak bercakap. sayu jea hati tengok dia
 cuba tahan air mata saya masa tu. ma pun dah pesan.jangan menangis depan ayah.

saya lak masuk wad ICU dengan kakak yang cepat tersentuh dan mudah menangis.
cabaran jugak tu..cuba kawal emosi. rasa sayu tengok ayah, cepat-cepat pandang tempat lain..huhu
tak nak sedih-sedih depan dia. kami perlu kuat. kami kena support ayah.dia perlukan sokongan untuk kembali sihat.
ayah di kira ketegori kuat jugak la. 24 jam yang kritikal dah berlalu.syukur sangat-sangat
tapi ayah still guna bantuan pernafasan. ade deman sikit tadi tapi stabil.

sejukkkk yang amat kat IJN ni . terpaksa pakai baju berlapis-lapis.
tapi masih tak tertahan kesejukan.semalam lagi la.menggigil kesejukan.



ade hikmah di sebalik ujian dari Allah ni
dapat la kami sekelurga berkumpul lagi
jarang kitaorg dapat kumpul ramai-ramai macam ni. hari lain masing-masing sibuk dengan urusan sendiri.
kalau masuk lif kat IJN tu, penuh ngan family kami jea :)



rutin harian kami sejak semalam.pagi kami akan ke IJN.sampai ke malam baru balik ke rumah.
 tempoh melawat yang pertama dah kedua bezanya 4 jam, tapi kami still tunggu kat sana walaupun tak dapat nak masuk tengok ayah.
nasib baik ade wifi free.so tak de la bosan sangat menunggu


dengan Ma yang sentiasa tabah
Ma la yang duk bagi semangat kat anak-anak.pesan jangan menangis depan ayah.

mintak kawan-kawan doakan ayah saya yea
harapnya esok dapat di pindahkan ke wad biasa.
sebak dan sayu nak tinggalkan ayah sorang-sorang kat hospital tanpa ahli keluarga yang temankan

13 comments:

  1. smoga ayah awk cpat sembuh spt sedia kala..amin..doa byk2 ok =)

    ReplyDelete
  2. Salam Nik.k.atie doakn ayah Nik cepat sembuh & semoga nik sekluarga tabah menghadapi ujian dr Allah ini.
    K.atie pon ada pengalaman Adik masuk IJN gak...Alhamdulilah,skrg semakin sembuh.

    ReplyDelete
  3. semoga ayah rosma cepat sihat..amin..:)

    ReplyDelete
  4. takziah.moga ayah cepat sembuh.

    ReplyDelete
  5. http://hunyieda.blogspot.com/2012/07/giveaway-entry-paling-menarik-by-irra.html mari join sini banyak hadiah menarik..!

    ReplyDelete
  6. semOga sis dan keluarga t5abah menhadapi dugaan ini. semOga keadaan akan kembali pulih seperti sedia kala. Insyaallah. berdOa kepadanya.

    ReplyDelete
  7. Kak doakn agar abah nik cepat sembuh. Harap nik sekeluarga tabah hadapi semuanya... krn hamba yg disygi sentiasa diuji oleh Allah

    ReplyDelete
  8. @♥♥azatiesayang ♥♥
    Alhamdulilah kak.ayah ni pun makin sembuh.harap dapat sembuh sepenuhnya nanti :)

    ReplyDelete
  9. @MijaShidy
    nik percaya tu.Allah syg dekat kami.sebab tu Allah uji kami.rasanya ujian ni tak sebesar mana nak di bandingkan dengan org lain kan.syukur sgt .ayah dah makin sihat

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^