Saturday, July 21, 2012

cinta alam maya


Assalamualaikum  (",)

cehhhhh, tajuk entri nak gempak jea kan.
sebenarnya nak share something.
macam2 aplikasi kat phone yang boleh kita guna untuk berhubung dengan orang yang jauh
especially yang guna smartphone
ni senarai aplikasi yang nik guna skarang untuk contact my hubby.
tapi make sure ade internet connection or data plan yea

korang yang ada smartphone boleh install 3 benda ni

1) Tango


kita boleh buat voice call,video call dan mesej video secara percuma.
senang kan communicate guna Tango
orang jauh pun rasa mcm dekat je  :)

nak antar video mssg kat pun boleh
kelass kau maria..dulu hantar sms or mms jea, skarang kita boleh hantar video mssg pulak.
untuk pengguna smartphone Samsung, boleh ambil aplikasi ni dari Market

nak detail boleh klik kat SINI


2) Viber 


viber ni boleh sms dan voice call .
sapa-sapa yang nak call free boleh guna aplikasi ni.
kalau tak guna data plan, pergi je mana-mana tempat yang ada wi-fi.
dah boleh guna aplikasi Viber  ni

nak detail boleh klik kat SINI


3)  WhatsApp 




WhatsApp lah aplikasi paling femes skarang ni kan.
cuma tak boleh call tapi dapat sms dan mms free.
jimat la kredit.
katanya aplikasi ni untuk setahun jea.so sapa2 yang lebih dari setahun tu di kenakan bayaran la.
tak sampai setahun lagi so tak kisah la.kalau kena bayar kita cari benda free yang lain.apa susah..yea dak? hehe

nak tahu lebih lanjut klik kat SINI


macam2 aplikasi skrang ni, pilih saja mana yang sesuai sebab masing2 ada kelebihan dan kekurangan tersendiri
korang ade aplikasi yang lagi menarik? share la



budak happy sebab baru jea menari Tango dengan hubby tadi  .ecece
sebenarnya dapat tengok muka dia masa call guna Tango tadi.
terubat rindu
kira cinta alam maya jugak la ni kan .walaupuun dah lama kawen..hehe


10 comments:

  1. ika guna yg whatsapp tu. hikhik

    ReplyDelete
  2. hehe, tau takp.. jimat creadit ;)

    ReplyDelete
  3. sukelah tu....takpe, kdg2 berjauhan ni buat ikatan cinta antara suami dan isteri bertambah erat, yelah saling merinduikan....hehehe

    ReplyDelete
  4. sweet..:)
    yana pakai handset cikai jer..takder semer2 ni..hehe

    ReplyDelete
  5. 3 - 3 saya dah cuba tp melekat kat whatapps sbb ramai kwn2 pakai whatsapp hehe.. Salam Ramadhan Al-Mubarrak.. Selamat menjalani ibadah puasa.. Semoga beroleh rahmat, maghfirah dan barokah.. Aminnn.. :)

    ReplyDelete
  6. @Cik Rongoks
    akak install 3 ni tapi guna Tango dan WhatsApp jea.

    ReplyDelete
  7. @huda
    jimat sgt kredit.lagipun akak bukan suka call org sgt.

    ReplyDelete
  8. @Haryati Hamzah
    suka la.dapat jugak tgk muka en hubby yg jauh kan..haha

    ReplyDelete
  9. @Prettywrite
    alalala...tak pe.mana tahu ade rezeki dapat beli hp baru.yg canggih lagi dari sis..hehe

    ReplyDelete
  10. @khairul onggon
    Salam Ramadahan.mmg ramai yg pakai WhatsApp ni.so WhatsApp ni pengganti sms la kan.lagi2 bila dia free.tu yg seronok tu.

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^