Tuesday, July 10, 2012

kan dah kena SOUND


Assalamualaikum  (",)

dulu saya add dia sebagai rakan facebook.
dia memang lantang dalam menyuarakan pendapat.
lagi berani bila ramai yang menyokong.
kali ni lain pulak citernya. sebab keluarkan kenyataan ni. 
dia di beri "nasihat" oleh orang yang kurang bersetuju dengan pendapat dia.



sampai terpaksa  deactivate fanpage . ermmmm
tak dapat komen dekat situ, ade yang sampai ker TVAlhijrah fanpage untuk suarakan pendapat
sampaikan semua komen kat sana di delete oleh admin.ni kes naya dah ni.
bukan saja komen di delete, siap kena block lagi..panas..panas
ia berlaku hanya pada satu malam



harap ni jadi pengajaran buat dia dan kita jugak.
mungkin dia terlepas cakap
mungkin emosi agak berlebihan apabila orang lain tak seUMNO dengan dia
selama ni semua orang sabar dengan kelantangan suara dia.. tapi not today.. :)
please blaja RESPECT each other yea.tak kira dia PAS or UMNO
orang nak berubah perlu kutuk ke sayang oooiii
kenyataan bab bertudung labuh tu bagi saya seperti kebudak-budakan saje

tak semua pendapat sendiri perlu disuarakan.
lagi2 anda tu di kenali dan membawa imej tv islamic lagi.
nak nasihat boleh cuma jangan menghina pleaseee

nak gak tahu. btol ker Abby Abadi menghina orang UMNO
rasanya macam Abby share pengalaman hijrah dia jea.
sapa2 boleh tunjuk bukti?  kami nak BUKTI , bukan cakap2 kosong 
kalau tak de bukti rasanya itu boleh dikategorikan sebagai fitnah kan?

 Change ourselves first... Look deep in our hearts... We all have flaws, be easy on others
-Wardina Safiyyah OfficialPage-

pssstt
dia pernah keluarkan kenyataan pasal bola kelantan.rasa geram jugak time tu.
ade pulak kawan dia yang kutuk Tok Guru.lagi la rasa macam ntah apa2 jea diorang ni






tapi bila fikir balik, biar la diorang ni tu. malas nak layan.mulut manusia tak boleh nak tutup kan.
nasihat yang dia bagi dekat Abby sepatutnya dia perlu praktikkan dulu yea..


12 comments:

  1. org skrg nie,terlalu berani.
    xblh mcm tu,ada masanye we need to reserve our comment..ble terlalu berani,nie la jadinya.

    kt fb,wardina safiyyah sendiri xtahan tgk rakannya,abby abadi,dikutuk.wardina ckp "kalau org tu nk masuk umno,biarlah.n kalau dia nk masuk pas pown biarkanlah.tak perlu menghina sesama islam"

    ReplyDelete
  2. nice entry , suka blog ni,keep it up! :)
    jom sggah blog sy jgk,msih bru lg ni..hehe
    thanks ye!
    ^_^

    http://kimijamai.blogspot.com

    ReplyDelete
  3. nk tegur boleh, tp takyah la sampai nk menghina orang lain kan? haishhh..

    ReplyDelete
  4. tu la kdg2 setengah org terlalu ber'emosi', kalau tak pasti jan keluarkan kenyataan.

    ReplyDelete
  5. @~cik tiEra~
    setuju sgt.kalau kita tak suka org tu tak perlu la nak keluarkan kenyataan mcm tu kan.dah la personaliti tv.kerana dia yg start dulu ramai yg berperang mulut nanti :)

    ReplyDelete
  6. @Ana Farhana
    mengeluh jea la yg mampu kan
    dah tak terkata yea.hehe

    ReplyDelete
  7. @Cik Rongoks
    btol tu.nak bagi nasihat pun tak perlu nak hina org.kita pun bukan sempurna mana.tak puas hati tegur depan2 la.baru la matang namanya.

    ReplyDelete
  8. @Haryati Hamzah
    btol.kalau tak pasri tak yah la keluarkan kenyataan mcm tu.kan dah memakan diri.
    mintak2 kita jd kan ni pengajaran la kan.nak cakap kat org lain kena tgk diri sendiri jugak.mmg berani la dia ni.hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^