Saturday, July 28, 2012

Kenanga Wholesale City (KWC)


Assalamualaikum  (",)

sure ramai yang penah ke Kenanga Wholesale City (KWC) kan.
ni first time nik jejak kaki kat sini.

kat sini kebanyakan kedai jual borong.memang murah la kalau beli borong.sesuai sangat untuk orang yang nak berniaga
kat sini selesa.ade aircond. 
tapi yang tak best kena beli borong.kalau beli 1 of course la mahal. sikitsesetengah kedai terima jea kalau nak beli sehelai dua tapi kebanyakannya beli borong yea uolss
minimun untuk 3 item dah boleh dapat harga borong.
so nak pi sini, boleh angkut seramai mana kawan or adik2.so boleh berkongsi beli.hehe



mula2 kami singgah kedai yang jual maxi skirt. murah giler skirt dia. 1 helai rm 35. so kalau beli 3 dapat la rm 25 sehelai..kalau beli online paling kurang pun rm 45 sehelai.
adik-adik nik borong 4 helai koo. kain dia pun berkualiti.



 sempat la shopping baju raya. nik tak beli sebab tak de yang berkenan di hati.hajat nak beli baju kurung biasa jea.tak nak baju berlabuci bagai ni.
tapi size pulak yang tak ade.



penjual kat sini ade sorang mulut macam hareemm jea.nasib baik bulan pose tau.kalau tak pose dah lama dah kena maki..haha..garang okey * takut tak
tapi dia dah kena sound dengan sorang customer.  customer tu siap cakap yang dia bayar okey bukan kami saje2 nak tengok. dia kecoh macam kami ni tak nak beli jea.
nak beli kena la tgk baju tu ok ker tak.kalau tak sesuai bukan nya boleh pulang balik kan.

adik try baju tu pun dia marah. bang oii,  lain la nak mintak try seluar dalam.ni baju jea kot.kena la try nak tau saiz okey ker tak.mengong btol la dia ni.
dengar dia cakap macam tu, nik blah jea dari situ. lagipun adik dah siap beli baju dah. malas nak layan org berlagak macam tu.kita yang sakit hati kan.



dah siap beli baju,  kami singgah cuci mata kat sini.  kot2 ade beg yang berkenan di hati
best woo pegi shopping ngan adik2 ni.
boleh kongsi beli untuk dapat harga yang lebih murah
kami rembat 4 biji beg kat sini. cantik2 beg nya.


meriah kaler2 beg dia uolss.ala2 vintage style
ni bukan namanya  cuci mata, kali ni buat rambang mata ade la.
nik terbeli satu..ehehe

kat sini bagus. boleh beli 1 item jea . tak yah fikir nak beli borong untuk dapat harga murah. so beli la brapa banyak pun harga diskaun 50% untuk satu bag.



nanti ade masa kami akan ke sini lagi
banyak kedai tak singgah lagi. kan best kalau en hubby ade * wink wink
boleh la kikis duit dia sikit..haha

k bye


20 comments:

  1. klu bwk org umah ni mau bengkok ni...hehe

    ReplyDelete
  2. Salam =)

    sala Ramadhan..

    saya 1st time datang singgah sini. hehehe...

    wah cantik beg tuu! Kalau kat Labuan ada kedai macam tu kan best! hehe..

    apa apa pun, saya follow kamu ye.

    salam kenal =)

    share : http://www.sofinahlamudin.com/2012/07/keluh-kesah-itu-merugikan.html

    ReplyDelete
  3. salam..

    x prnh pegi lg
    tgk je ni dah syok hehe
    beg2 tu cantik
    ada kwn ajak gi plaza gm je
    borong gak

    ReplyDelete
  4. bab peniaga yang bermulut ehem tue, kalau saya pun saya blah jer. malas nak layan.
    Well, lokai dia kat mana exactly?
    And barangan lelaki banyak tak? :)

    ReplyDelete
  5. kt sni xde jual bju utk lelaki ke??

    ReplyDelete
  6. @Jajas ala sekali sekala bawak org umah apa salahnya.boleh buat dia happy tau..hehe

    ReplyDelete
  7. @Sofinah.L
    salam kenal dik.beg2 kat sna semua cantik2.rambang mata nak pilih.

    ReplyDelete
  8. @Maiyah teringin gak nak gi plaza gm kak.tapi jauh la kat klang tu.tapi nnt mesti nak kena pi jugak.

    ReplyDelete
  9. @Ameerul Ashraf
    adik2 la meriah shopping.sis sempat shopping beg jea..huhu

    ReplyDelete
  10. @Razil Tahir
    menyakitkan hati jea.baik blah jea.
    barangan lelaki pun ade.tak snap sebab tak singgah pun bhagian lelaki.kami semua pompuan so singgah kat bhagian wanita jea la..haha

    ReplyDelete
  11. @Syakir Rahman
    baju lelaki ade, kanak-kanak pun ade.

    ReplyDelete
  12. wah..bestnya... habis duit kalau cmni..

    ReplyDelete
  13. tak pernah pergi Kenanga Wholesale City. beg2 tuh nampak lawo gile *o*

    ReplyDelete
  14. huhu macam takt je nk pg situ....heheh, lgpon tak minat nk beli2 borong huhu..
    amboi 4 skali beg btw lawa =p

    ReplyDelete
  15. @Den
    tu la.kalau yg suka shopping, ni mmg tempat abiskan duit ni..huhu

    ReplyDelete
  16. @AmyZanabeg jenis vintage.mmg trend skarang.lawa2 sgt.

    ReplyDelete
  17. @Norashiqin Kamaruzamankalau ke sana baik pi ramai2.so kalau beli byk, dapat la murah.

    ReplyDelete
  18. Replies
    1. best sgt.lagi2 kalau dpt jln2 dengan adik2

      Delete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org