Wednesday, August 15, 2012

Checklist Raya 2012


Assalamualaikum  (",)
dan Salam Ramadhan

minggu ini adalah minggu terakhir sebelum raya .macamana persiapan raya? 
for me, ala kadar saje..bersederhana lebih baik kan.
yang penting dapat balik kampung..owh thursday , please come faster !  hehe

mood nak raya tu kureng skit sebab tahun nie tahun pertama beraya tanpa suami disisi
kalau ade dia, pasti lagi meriah raya tahun ni :(

dulu kecik2 siap kira lagi berapa hari lagi nak raya, but bila dah besar ni masing-masing ade komitment yang lain. sedar tak sedar dah nak raya. cepat okey. 
so mari buat checklist raya dengan background lagu raya untuk ambik feel. huhu

 Dayang Ku Intan : Senandung Hari Raya Untukmu

Baju Raya - done



baju raya beli yang dah siap.baju raya kali ni di sponsor oleh en hubby.
sehelai baju raya dah cukup. pastu raya kedua kita pakai jea la baju yang lama. 

Tudung - done
pakai jea yang lama.tak sempat nak beli baru...haha

Sandal / Kasut - done



terbeli dekat shah alam..high heel uolss..harap tak de yang tergolek nanti..pheww
mesti saya jalan sopan dan ayu nanti.

Handbag 
tak perlu..pakai jea yang ade.still cantik
tak pun pinjam adik.dia banyak beg..opsss

Bayar Zakat Fitrah - done
saya bawah tanggungngan suami.so suami dah mintak tolong bapa mertua bayarkan..

Servis Kenderaan - done


we'll be driving back to Kelantan uolss. jauh perjalanan nya. so kereta harus dalam keadaan baik dan selamat untuk di pandu..
kali ni balik dengan adik. dia yang drive.manyak syiokk maa..

Apply Cuti - done
dah lulus pun. lebih kurang 10 hari  cuti start jumaat ni. 

Duit Raya - done
dah tukar kat bank. untuk anak-anak saudara dah siap masukkan dalam sampul raya .

Biskut Raya - done
seperti biasa macam tahun lepas jugak, biskut raya adalah biskut tunjuk2 .
adik beli dengan opismate dia.
tak sempat la kita nak gentel biskut raya. jalan shortcut beli saje.

Barang makanan basah 
adik dah beli barang dapur kat sini tuk bawa balik ke kampung
takut tak sempat nak beli kat sana. jumaat baru kami sampai kampung so beli apa yang patut dulu kat sini. tak cukup kita beli lagi kat kampung :)
lagipun sejak jambatan kat kampung runtuh aritu, kami terpaksa gunakan laluan yang jauh
so baik beli barang-barang awal kan

so maknanya persiapan dah hampir siap.
hati dah ada kat kampung dah ni. pasal raya tu tak ade la excited mana pon, balik kampung tu yang buat hati berbunga-bunga..ecece
so siapa2 yang ada area BACHOK, Kelantan boleh lah roger2, kot2 ade yang nak datang raya rumah kann?





14 comments:

  1. heels yg lawa!!pink lagi..hehe
    hati2 balik kampung ye..pandu cermat jiwa selamat:)

    selamat hari raya!!!:D

    ReplyDelete
  2. huishh...settle dah semua.?..coooll

    ReplyDelete
  3. SELAMAT HARI RAYO SIS ..

    ORE KELATEY RUPONYO .. KITO BERJIRAN LE .. HEHEHE ..

    WAH .. NAK SETTLE SUME DA ? LAJU .. HEHEHE .. KITE TAUN NI XTAW LA ADE BRANG RAYE X .. SUME TU MINTAK SI DIA URUS KAN .. HAHA ..
    (PEREMPUAN MINTAK LAKI SETLE)
    .. HAHAHA ..

    HATI3 BLIK RAYE NANTI .. JGN LAJU2 .. INGTLAH ORG YG TERSAYANG .. WINK3

    ReplyDelete
  4. cantiknya kasut raya!!!

    selamat hari raya dear...

    ReplyDelete
  5. cntik bju ry=)=)..akak ..nk gi ryela..hehe..tpi jauhnye klntn....ti drive bebaik tau

    ReplyDelete
  6. semoga selamat balik ke kampung la ye... drive carefully!

    ReplyDelete
  7. @~didiey~ warna merah.tak sesuai dengan tema baju..huhu

    ReplyDelete
  8. @blogtilldrop harus setel semua.dah dekat nak raya :)

    ReplyDelete
  9. @Ameerul Ashrafehehe...bykkan.list biasa bila time raya.haha
    tiap2 tahun pun list mcm ni jugak

    ReplyDelete
  10. @nabila azmibaju beli online.tak cantik pun kita pakai jea la kan..haha

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^