Monday, August 27, 2012

‎(Gambar) 1st day of Syawal


Assalamualaikum  (",)

dah masuk 9 syawal, baru nak kasi up cerita raya pertama.
ramai yang dah mula upload gambar raya. macam2 pose ade :)

Alhamdulillah. seronok dapat beraya dengan adik beradik walaupun tanpa suami..sobsob
tapi kalau ade suami berganda seronoknya.

first daya raya,  memang kesemua family berkumpul kat rumah kami. memang meriah gile ! :)
happy dapat spend time dengan family , jarang2 dapat berkumpul ramai-ramai macam ni.

special menu for Raya



lemang beli :) , rendang ayam

satay dan kuah kacang

nasi, dalca dan ayam berempah

biskut dan kek lapis sarawak

tahun ni tema biru
love this kurung moden lace

pagi2 raya tak ade orang datang beraya lagi , so berphotogedik depan camera dulu lah yea


me with my adik
beza orang yang kawen dan belum kawen bergambar..ahakss

sista



cinta hati saya

Alhamdulillah, ayah dah sihat
happy tengok dia gembira, ayah dapat paling banyak duit raya tahun ni..hehe

my lovely Mama

Family portraits

family..tak cukup lagi ni :)

My big family :)

our family never missed to take the picture of whole family.
lepas solat raya je, kami adik beradik akan kumpul kat ruang tamu untuk sesi photoshoot la sangat ni :)




rugi pakai baju lawa-lawa, last2 kat belakang jugak bergambar
nampak tudung jea biru..huhu

family abang
terpaksa berdiri, tak muat sofa..haha

family kakak
abang saya kata pandai kakak saya susun bila bergambar, selang seli ikut warna kulit
so gambar tak ade la gelap sebelah..hahaha

adik-beradik
tahun depan kita ambik gambar ipar duai pulak yea
harap2 tahun depan dapat adik ipar la yea .ehehe

anak-anak saudara
sorang budak mengada tak nak bergambar

hari raya pertama tak pergi mana pun, duduk kat rumah jer tunggu saudara mara datang beraya
2 family selalunya yang memang confirm datang beraya ke rumah kami
satu family dari sebelah ma dan satu family dari sebelah ayah
ade lagi saudara yang datang beraya, tapi tak sempat nak snap gambar.

family sebelah Ma
adik Ma yang bongsu. memang tiap2 tahun family diorang akan datang beraya kat rumah kami
sepupu2 kami yang paling rapat :)

family sebelah Ayah
adik perempuan Ayah yang paling rapat dengan dia.
memang diorang kena paksa datang beraya dulu kat sini setiap tahun..huhu

Ma dengan Ayah lah yang paling busy nak layan saudara mara
kami paling sibuk bergambar..hihi

bergambar sorang raya tahun ni..huhu


ini budak manyak pandai

ini budak poyo..redha jea la ade anak saudara kuat perasan ni..haha
ikut sapa ntah ni..huhu

macam ni la kalau adik beradik dan ipar duai bila berjumpa
ade jea benda yang nak di borakkan



last pic untuk raya pertama..haha

6 comments:

  1. wahhhh...sehati sejiwa...sedondon semua...btw, mmg cantik la kurung lace tu..:) slm kenal dr YM..:)

    ReplyDelete
  2. EH .. BIRU SUME .. COMEL .. TENANG JE ASE TGOK .. BESARNYE PAMILY SIS .. CEMBURU SBB PAMILY KITE XLEH BERGAMBO CAMTU .. SOB SOB

    ReplyDelete
  3. meriahnya raya ni tahun ni...wpun hubby takde tp tetap meriah ngan kehadiran saudara2 nik...

    ReplyDelete
  4. @YaYaNsMuM a.k.a YM tiap2 tahun kami ade tema.nak nampak sehati sejiwa la ni..ehehe

    ReplyDelete
  5. @dEdEQ dE wIshEsAlhamdullilah.ade family .tak besar mana pun dik.org lain lagi ramai.hehe

    ReplyDelete
  6. @Haryati Faizal meraih.sebab saudara ramai sgt datang raya ni :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^