Saturday, August 4, 2012

Shopping raya di Jalan TAR


Assalamualaikum  (",)


dan Salam Ramadhan
alhamdulillah . diam tak diam, today dah 15 ramadhan kan.
sob.. sob...sedey sebab tak dapat puasa..patut la mood macam kureng jea dari minggu lepas.
dah la en hubby jauh.sian dia kena pujuk isteri kesayangan dia yang kadang2 terlebih manja ni..hehehe
eh , panjang lak intro ni.

jap-jap .sebenarnya nak cerita kisah pagi tadi.
pagi tadi sempat pegi jalan TAR shopping untuk raya
phewww. nik ni bukan jenis yang suka sangat keluar jalan-jalan kat tempat crowded macam tu,
tapi tetiba rasa teringin nak ke sana.  lagi syiok kalau pegi dengan adik-beradik pompuan.


nak berjalan di tempat yang ramai, so kita pakai beg silang jea
langkah berjaga-jaga..bulan pose ni tak semua hati baik :)

mood excited nak shopping kat jalan TAR ni. gaji dah masukkan.wink..wink

 kami ke sana guna LRT.  parking kereta dekat  LRT  Bandar Tasek Selatan.
dan turun kat Bandaraya


best jugak sekali-sekala naik LRT ni, cepat jer sampai, tak yah nak lalui jem. pastu tak payah nak tawaf untuk cari parking. biasa la jalan TAR kan konfem sesak punya.lagi2 la time dekat nak raya macam ni.

nik dah lama bebenor tak naik LRT. dah bertahun jugak la.kalau naik sorang2 mau jakun jugak ni.sekarang ni lrt dah pakai token yea.* maafkan saya, saya baru tahu,.huhu

walaupun tak lalui jem, tapi terpaksa bersesak2 dalam LRT.ramai nau orang nak pi shopping yea.ramai yang dah dapat gaji kan :)

nik ke jalan TAR niatnya nak shopping tudung for raya.
sambil2 cuci mata dengan harapan tak rambang mata..huhu




terbeli 2 helai tudung. tudung untuk raya tak jumpa..haha
sempat beli yang ni jea. sebab ramai sangat orang. rimas!.nak jalan pun susah.
orang asyik tolak jea.mentang2 la saya kurus..urmmm

jumpa next entry
k bye

14 comments:

  1. wahhh.. seronoknya shoppingg ;=)

    selamat hari raya .. ehehehhee

    ReplyDelete
  2. hari minggu mmg cmtu la kak.
    ramai and sesak.
    hehe

    ReplyDelete
  3. salam nik...wah, beshnye...shopping kt jalan TAR, dulu masa yati dok kl, rajin gak...kul 9.30pg dah kuar umah, atleast smpi jalan TAR kul 10pg, orang pun tak ramai lagi, kedai pun baru je bukak, nak pilih senang, klu tengahari or ptg mang nak jalan pun payahlah...

    ReplyDelete
  4. 'Terbeli' ya? ;D

    Me n ma mum kalo gi shopping mmg x kan gi KL punye ah sbb ramai sgt org. Kitorg shopping area Shah Alam dgn Klang. Convenient sikit dkt situ

    ReplyDelete
  5. salam Nik...Klu time cuti lg ramai org..nk soping pon payah :(

    ReplyDelete
  6. @cinta amerqastrina
    shopping mmg seronok :)
    just tgk2 pun seronok walaupun tak beli apa2.yg tak seronok sebab ramai sgt org

    ReplyDelete
  7. @xila riston
    nik pun dah lama tak pi jln tar.tu saje2 jea la nk tgk barang kat jln tar.kot2 ade yg menarik :)

    ReplyDelete
  8. @Myra Abdullah mmg ramai sgt.lagi2 bila nak dekat raya

    ReplyDelete
  9. @Haryati Faizal
    btol tu.tak nak sesak kena kuar pagi2 la.bila dah ramai org tu susah sikit nak jln dan tgk2.

    ReplyDelete
  10. @AmyZana teringin gak nak pi shah alam.byk gak baju lawa2 kat sana.tapi jauh dr umah.lgpun tak ade sapa nak bawakkan..hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^