Friday, September 14, 2012

Apabila SYAITAN mula menguasai diri


Assalamualaikum (",)


Sumbang mahram antara adik (14 tahun) dan akaknya (15 tahun) hingga melahirkan seorang bayi lelaki.
Apalah nak jadi :(



Masa buat tak ingat ibu yang sakit.
Bila dah sabit kesalahan, baru sibuk teringat ibu yang sakit.
Pengajaran dan peringatan untuk kita bersama.

Apabila SYAITAN mula menguasai diri maka terjadi lah maksiat
bila sesuatu dah terjadi,menyesal kemudian tak berguna lagi..dah terhantuk baru nak terngadah..bertaubatlah kepada Allah..sesungguhnya Allah itu penerima taubat yang terbaik buat hamba2-NYA yang lemah

nauzubillahiminzaliq
mintak jauh perkara ni dari family kita kan
sumber


9 comments:

  1. nauzubillah..jauhkan gejala ini dr keturunan ku..aminn

    ReplyDelete
  2. KADANG2 NI KES NAFSU XLEH NK D KAWAL GAK ..

    HUMMM .. MCAM2 DA SEKARANG NI ..

    ReplyDelete
  3. tak sangka yang berita kat atas tu . Astagfirullah :(

    ReplyDelete
  4. macam2.. sumbang mahram, rogol, zina.. dan bunuh..
    takutnya jadi pempuan sekarang, ada je kes2 jenayah..

    ReplyDelete
  5. ini bila nafsu dijadikan landasan. sedihnya.

    ReplyDelete
  6. isk3...apalah nk jadi kan...iman kalo nipiss sgt mcm tu ler...

    ReplyDelete
  7. semoga kita semua sentiasa dibawah lindunganNya...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^