Monday, September 24, 2012

delay


Assalamualaikum (",)

hubby whatapp semalam, bagitahu yang dia maybe lambat balik. 
errrmmm.. asyik delay jer .. sampai saya jadi stress.ada jer masalahnya.
sebelum ni bagi alasan tak ade orang nak ganti.
lepas tu guna alasan bot rosak , so nak kena baiki pulekkk.


ayat nak sedapkan hati 

"tak apa la lambat, elaun dapat banyak nanti'

ikut hati bukan duit yang kami nak.tapi nak tak nak kena la terima bila keadaan macam ni jadi kan.
kami bukan nak kejar hidup yang terlalu mewah
cukup lah untuk harungi hidup tanpa fikir bebanan hutang dan mintak  belas ihsan orang lain.

 saya harus blaja redha.
kalau pengorbanan tu ikhlas...Insya'allah berkat

sian hubby, dah excited nak balik jumpa isteri , tetiba dapat berita bot kena baiki.
saya tahu hubby  pun stress. dah lebih 2 bulan dok tengok laut dengan langit jea.
lama dah tak tengok isteri dia ni haaa..rindu katanya..hikhik

mood : berharap dan terus berharap
insyaallah...penantian di akhiri dengan kegembiraan





16 comments:

  1. abg keje atas kapal ke dear? btw, hope semuanya selamat... :)

    ReplyDelete
  2. Olor sabar yer..lmungkin ade hikmahnya xdpt jumpa agi :)

    ReplyDelete
  3. emm..xthu nk ckp ayat penyedap..sbb sy pon xleh byg kalo jauh ngn suami camne..huk..huk..ape yg boleh diucap bersabar ye dear..pasti ade hikmahnyer..;)

    ReplyDelete
  4. @♥ ROS ♥ yea la.nak suh kita rindu byk2 dulu baru jumpa kan..hehe

    ReplyDelete
  5. @Nens Collection tak pe.nik dah ade ayat nak sedapkan hati sendiri..ehehe
    nasib baik l ade kwn2 blog ni.tak ade la sunyi sgt hidup

    ReplyDelete
  6. insyallh..ti jumpele=)=),,keep praying for him=)

    ReplyDelete
  7. ala...cedihnye...klu yati pun mang stess lah, hubby takde 4 ari pun dah rindu...inikan nik sampai 2 bln...camne tu?

    ReplyDelete
  8. bnyk2 la bersabar... bnyk2 berdoa untuk beliau..
    beliau pergi mencari rezeki...

    ReplyDelete
  9. @nabila azmi thanks dik.sentiasa berdoa agar dia selamat.

    ReplyDelete
  10. @Haryati Faizal lama gak 2 bulan tu.tapi fikir balik.ade org lain yg lebih lama.sampai 6 bulan or setahun tak jumpa.so bersyukur lagi la keadaan nik mcm ni kan :)

    ReplyDelete
  11. @shafiqabdshukor insyaAllah, boleh sabar lagi sebab tahu hubby kat sana cari rezeki

    ReplyDelete
  12. @dEdEQ dE wIshEs akak boleh sabar lagi. cool lagi ni.hehe

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^