Monday, September 24, 2012

Inai di jari


Assalamualaikum (",)

tak tahu kenapa nik suka sangat pakai inai. suka sangat-sangat. 
nampak lawa je kuku bila ade warna merah - merah .
korang ingat nak kawen je kena pakai inai ? dah kawen pun boleh pakai tau! 
sebab bolehla feeling-feeling pengantin baru. :) ahakk


masa kecik2 dulu, petik jea daun inai kat belakang rumah.
pastu tumbuk dengan lesung batu. letak nasi, arang dan cuka skit. motif?? nasi nak kasi inai lekat kat kuku. cuka dan arang tu tak tahu apa motif.letak jea la org suh letak..haha..maybe untuk bagi merah kot

pastu bila inai tu dah kering sikit cepat2 pi letak air untuk basah kan
motif?? ntah la.kita main ikut orang buat jea .huhu

suka bau inai daun.
skrang tak dapat inai daun pakai inai dari tiub pun jadi la.


tentulah kaler dia tak secantik inai daun tapi mana la nak cari inai daun kat sini kan.
bau dia pun takkan sama dengan yang original.
tapi tak kisah, asal hasilnya bewarna merah..ehehe


psssttt

thanks for reading my blog!
walaupun entry merapu  meraban kan. sorry korang  ^__^ 

jangan marah naa
saje nak share cite ngan korang!
 thanks you so much to all my readers * bajet ramai yang baca
i love you all so much ! hikhik




24 comments:

  1. pakai inai masa nikah je dul, lama dh tak pakai...cantik gak kan nik...

    ReplyDelete
  2. suke inai jugak=)=)..

    tpi segan nak pakai.hehehe...

    oo mungkin sbb xkawen gi..hehe

    ReplyDelete
  3. inai tiub nie cepat hilang kan?kena air je dah pudar.kalau pakai byk kali pown xpe :)

    ReplyDelete
  4. Hihihi... Pakai inai ni bila bdua leh feeling pgntin baru :p

    ReplyDelete
  5. kuku jadi besri ada kaler inai nih..mmg minat letak kat kuku..hik3

    ReplyDelete
  6. suka pakai inai ek..nens suka gak tp slalu org ckp pengantin baru..malu plak..ekeke..

    tgk gambar tepi2 tu pon ade yg pakai inai..hehe..cantik!

    ReplyDelete
  7. @Haryati Faizal nik sebelum nikah sampai dah nikah ni mmg suka pakai inai..huhu

    ReplyDelete
  8. @nabila azmi yea la.org tak kawen lagi segan la nak pakai yea.nnt kang ade yg tanya lak..ehehe

    ReplyDelete
  9. @~didiey~ inai tiub warna dia cantik jugak tapi tak la secantik inai daun..tapi lama2 dia akan jd warna oren.huhu

    ReplyDelete
  10. @♥ ROS ♥ tu la.blh feeling pengantin baru walaupun dah lama.sebab still berdua lagi kan..aha

    ReplyDelete
  11. @dhiashahidasebab tu suka sgt letak kat kuku.suka tgk warna merah tu.menarik jea :)

    ReplyDelete
  12. @Nens Collection yup.selalu pakai inai sebab tu gambar byk yg jari merah jea..

    ReplyDelete
  13. If berinai kuku nmpak cantek kan :)

    ReplyDelete
  14. @Irna ahmad suka bila tgj warna merah kat kuku.ehehe

    ReplyDelete
  15. SUKE INAI MASE DIA MERAH JE ,, BILA DA TGGAL SPARUH .. CEPAT2 RSE NK POTONG ,, HIHIHI

    ReplyDelete
  16. eh..kita pun baru pakai inai semalam..kita mmg suka pakai inai ;)
    tapi inchik hubby kita dah pesan,pakai kat kuku jea..jgn nak bercorak bagai plak..hihihi

    ReplyDelete
  17. @dEdEQ dE wIshEs kan..suka jugak inai time merah.kalau dah tinggal separuh tu dah tak cantik dah.

    ReplyDelete
  18. @ira_bluebee sis nak try jugak yg bercorak tu.tapi tak sempat lg nak try.hubby tak kisah pun.

    ReplyDelete
  19. @modesty sarcastic hehe..jarang org pakai inai skarang ni kecuali nak kawen..ehehe

    ReplyDelete
  20. @Wawa Tasliman sekejab jea dah merah.dalam 1/jam jea.kalau lama dia bertukar merah gelap nanti

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^