Tuesday, October 23, 2012

bubur ayam


Assalamualaikum  (",)

menu untuk sarapan pagi saya untuk hari ni. 
bubur ayam panas

tetiba teringin sangat nak makan bubur ayam ala mcD.
bahan - bahan untuk buat bubur pun ade kat dapur so try la buat kenn..
gigih la pagi tadi duk buat. tak ade suami, gigih pulak saya nak masak bubur bagai ni.
selalu mintak jea suami belikan kat mcD..hahaha


rasa dia not bad la.. first try kan. Kat mcD tak boleh mintak ayam lebih so kalau buat sendiri, ikut suka nak letak ayam banyak mana pun


26 comments:

  1. Replies
    1. rasa dia boleh la tahan. pertama kali try buat kan :)

      Delete
  2. sedapnye! lama tk makan bubur nasik...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nik la suka mkn bubur ni.pi kedai pun order bubur.

      Delete
  3. hmmm, tetiba mengidam bubur pulak. hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah mengidam tu.kena la buat yea :)
      kang jd apa2.akak tak tanggungjawab..hehe

      Delete
  4. Nampak sedaaapppp..
    kalau xde iklan bilis, sure dah mcm mcD punye :D
    buh daun2 sikit, mabeles! hehehee

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis suka ikan bilis.so letak ikan bilis.sayur ni tak brapa skit.sebab tu tak letak..hehe
      nak letak daun sup.tak ade lak stok dlm peti :)

      Delete
  5. yummy...demam2 nie sdp kalau dpt makan bubur ayam. ada sup ayam lagi bertambah sedap

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak demam pun sis suka mkn gak bubur ayam.
      sup ayam tu feveret sis :)

      Delete
  6. hehehe bubur menu paling senang nak di telan hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. bubur gak menu paling senang nak buat kalau malas..haha
      main campak2 jea kan..hehe

      Delete
  7. Replies
    1. biasa2 jea bubur ayam sis.baru try nak buat..haha
      tapi boleh la mkn kan.kenyang gak perut ni :)

      Delete
  8. sedapp nya..terliur tgk time hujan2 ni..hihi.. lama tak buat.

    ReplyDelete
    Replies
    1. sedap bila mkn panas2. time hujan lak tu.nikmat :)

      Delete
  9. Replies
    1. hehe..baik beli kat mc d.lagi sedap kot.akak buat tak brapa la nak sedap.sedapkan anak tekak sendiri jea..heheheh

      Delete
  10. Msak sendiri mmg sedap...boh laa apa pun nk boh..kan kan kan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. btol tu.masak sendiri boleh letak mcm2.

      Delete
  11. erkkk bubur ni yg first thing saya tolak. heee.

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak suka bubur yea.sis plg suka bubur.hehe

      Delete
  12. sebenarnya, kitee suka bubur jugak !

    ReplyDelete
    Replies
    1. sama la selera kita.sis suka sgt dgn bubur :)

      Delete
  13. sedap nampaknya..... kak munna selalu juga masak bubur sebab anak2 suka makan

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak kata sedap sgt tu tak la.tapi ok la.blh la nak telan..hehe

      Delete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org