Monday, October 8, 2012

Makan Steamboat Di Dataran Johor Bahru


Assalamualaikum  (",)

nak share satu tempat makan area Johor Bahru

orang  Johor Bahru sure la tahu tempat ni kan
antara tempat makan steamboat yang paling femes kat  Johor Bahru katanya.
btol - btol sebelah dataran  Johor Bahru yang ada jam besar warna kuning . dekat dengan Thistle Hotel
family kakak ipar yang perkenalkan tempat ni masa balik johor hari tu.

menu utama of course la steamboat.
bagi yang tak suka,  ade lagi menu  yang lain macam rojak, bakso , sotong kangkung dan tauhu bakar.

family pilih makan steamboat dengan kuah kacang. harga ikut warna yang ade kat lidi.
kalau lidi tanda merah harga nya rm 1 , kalau yang biru berharga rm 1.50.
harga makanan boleh tahan la kan, tak murah sangat dan tak mahal sangat

meriah tol kat sini walaupun bukan weekend. sentiasa penuh dengan orang
diorang jual guna lori jea. berderet lori orang jual steamboat kat sini. pilih jea yang mana

gerai pilihan kami
Majidee Steamboat


kami order 3 pinggan untuk steamboat saje


tauhu bakar

rojak buah

otak - otak

harap - harap bila dah makan banyak ni, berat badan naik la yea..huhu


16 comments:

  1. alamk tahu bakar tuh...lama tak rasa...

    ReplyDelete
  2. sedap tu.....steamboat my fav..

    opsss ada promosi hebat kat sini..jom tengok
    http://wadahberbicara.blogspot.com/2012/10/wowpromosi-lagijom-beli-sekarang.html

    ReplyDelete
  3. STEMBOT ! BESHHNYE .. LAME DA XMKN STIMBOT .. SOBSOB

    ReplyDelete
  4. bestnya jalan2..makan2.. otak2 dia macam lain ya nik

    ReplyDelete
  5. best2! tulus suka! kat china kalau akk dtg orang bawak akak makan china punya. masin pedas. hehe

    ReplyDelete
  6. saya sebagai warga johor luluskan tempat ni sbg hotspot. hehehe

    ReplyDelete
  7. mmg hotspot!ktorg pnggil medan lotun van.hehe dlu ada masa jdik addicted asyik g sini je :D

    ReplyDelete
  8. Arjuna Silvera : hubby nik mmg suka tauhu bakar. nik mmg langsung la tak makan :)

    ReplyDelete

  9. Cik Honney : sis tak suka sgt steamboat ni.hehe
    makan rojak bauah jea masa pi aritu..haha

    ReplyDelete
  10. dEdEQ dE wIshEs : ala ciannya, nanti ajak pakwe pi makan tau.
    kan kempunan susah lak nnt..hehe

    ReplyDelete
  11. rahayu : nik tak mkn otak2 tu tapi akak ipar cakap tu otak2.hehe

    ReplyDelete
  12. Tulus Sweet : makan china masin pedas yea. pedas tu ok skit.kalau masin sgt tak blh jugak akak.

    ReplyDelete

  13. nabila azmi : akak tak suka sgt.tapi sebab family suka kan.so datang la sini makan :)

    ReplyDelete
  14. dayteenlea : mmg hotspot la.sebab hari biasa pun ramai org.penuh org.kalau weekend tak tahu la mcm mana.kena beratur or berebut tuk dptkan tempat makan agaknya...hehe

    ReplyDelete
  15. sizuka[Izzati] : akak penah dgr jugak.pggil medan lotun van yea.unik jea nama tu

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^