Thursday, October 11, 2012

Melaka Part 5 | Taman Rama-rama dan Reptilia


Assalamualaikum  (",)

mari kita sambung entry tentang Melaka. oke, don't worry babe. ni last part. haha
bertolak dari Johor lebih kurang dalam kul 10 pagi.. akhirnya sampai jugak tempat yang di idamkan. 
terima kasih hubby tunaikan janji nak singgah sini..ehehe


nama jea Taman Rama-rama tapi rama - ramanya tak banyak..
kalau nak compare, better  Taman Rama - rama Penang.
kat sana lagi banyak jenis dan warna rama - rama

comel jea burung ni kan

yang ni lak tak brapa nak comel..erkk


tempat nya tak besar mana tapi yang penting tempatnya redup
rama - rama kat sini kebanyakannya warna hitam or coklat
jarang sangat la jumpa yang colorful macam kat Taman Rama-rama Penang  tapi still gak suka tengok :)












suka sangat tengok rama - rama
kan best kalau rumah sendiri ade taman untuk rama - rama..haha






banyaknya ikan



suka tengok Ikan Koi..dah la banyak..gemuk2 lak tu




binatang feveret hubby.. Harimau Bintang








bye - bye Melaka
ade masa kita datang lagi..hehe

info tentang  Taman Rama - rama

Bayaran Masuk
Dewasa RM8.00 - (Dengan MyKad)
Kanak-kanak RM5.00 (Dengan MyKad)
Dewasa RM12.00 - (Tanpa MyKad)
Kanak-kanak RM7.00 - (Tanpa MyKad)
Camera Rm 3

Waktu Operasi:
Setiap Hari 8.30 pagi - 5.30 petang

Untuk Maklumat Lanjut, Sila Hubungi:
Taman Rama-Rama dan Reptilia Melaka
Ayer Keroh 75450,
Melaka
Tel: +606 232 0033
Faks: +606 232 9977



16 comments:

  1. WAAAAA .. RAMA2 .. COMELNYE .. BESHH LA KAK .. TINGIN YG TENGAH MEMBUAK2 NAK PEGI NIH

    ReplyDelete
  2. Slim melim la dia... Bestnyer.... Hehhehe...

    ReplyDelete
  3. a'ah..xde yg berwarna warni..yg coklat hitam slalu tgk kt umah..die hinggap di buah2 mcm betik..hehe

    nens pon suke rama2 ni..geram nk bela..hehe

    ReplyDelete
  4. dEdEQ dE wIshEs : akak suka tgk rama2.sebab tu byk kali pi taman rama2 pun okey..ehehe

    ReplyDelete
  5. ♥ ROS ♥ : ala ros.tak ade anak mmg la selim lagi.ehehe

    ReplyDelete
  6. Ros : thanks sudi singgah.salam kenal :)

    ReplyDelete
  7. Nens Collection : lagi best kalau ade rama2 yg mcm2 kaler dan corak.lagi seronok nak tgk.mcm kat penang aritu

    ReplyDelete
  8. besh jugak... tiket dia punlg murah dari yg kat tmn rama-rama teluk bahang tu...

    ReplyDelete
  9. Haryati Faizal : yup.kat penang mahal skit kan.tapi best yg kat penang :)

    ReplyDelete
  10. sakan bercuti yer...sonok tengok!

    ReplyDelete
  11. tumpang lalu boleh??

    http://shafw4n.blogspot.com/p/bloggers.html

    ReplyDelete
  12. singgah satt

    http://shafw4n.blogspot.com/p/bloggers.html

    ReplyDelete
  13. jaakechik : tak ade la sakan sgt.cuti 3 hari 2 mlm jea.hehe

    ReplyDelete
  14. Mohd Shafwan : tumpang la :)
    boleh jea nak lalu

    ReplyDelete
  15. Mohd Shafwan : thanks sudi singgah :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^