Sunday, October 21, 2012

menjengkelkan


Assalamualaikum  (",)

"aku takut jugak kalau ATM menang kan. kot ada yang terbakar stadium tu"
"bersyukur dengan kemenangan Kelantan. selamat kerusi - kerusi stadium"
urghhhh. some people just look more stupid when they open their mouth.
can we just enjoy the game?

ape yang tak best sangat dengan penyokong kelantan sampai korang duk kutuk - kutuk ?
buruk sangat ke penyokong kelantan ni??
kelantan pun berada dalam Malaysia beb
nak berjaya seharusnya berusaha.. jangan duk tunggu bulan jatuh keriba.
so Kelantan dah berusaha untuk terus berjaya... biarkan la... kita sepatutnya  menyokong

kita kan 1 Malaysia !!!!

# copy paste ayat fb kawan - kawan

psstttt!!!
so nanti kalau semua games yang melibatkan kelantan,
sila lah bagi kelantan menang.kang stadium korang kami bakar kang..huh.
terasa hati baca komen orang yang tak suka kelantan ni .


38 comments:

  1. thanks sebab singgah blog kila
    dorang dengki tu sebenarnya..hehe..
    suka lak tengok kapten kelantan piya tu :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. thanks sudi singgah jugak kat blog kita
      pelik.apa yg nak di dengki.kelate negeri biasa jea.rakyat kat kelate pun biasa jea.
      akak mmg minat PIYA . sebab dia kapten yg bagus.main pun ok :)

      Delete
  2. sokong... harapnya kemenangan kelate thn ni akn bt mulut2 yg suka komplen n kutuk ni berkurangan..

    ReplyDelete
    Replies
    1. sebab menang la diorg kutuk tu.kalau tak menang, lagi teruk agaknya kena kutuk
      tapi kena fikir positif la kan.maybe diorg tu saje2 nak melawak.so mai gelak beramai2..hehehe

      Delete
  3. biasalah lah..col ok.. yg penting menang...
    dalam mana2 penyokong mesti ada yang onar..
    bak kata org,, sekor bawa lumpur semua kena..

    ReplyDelete
    Replies
    1. ok.boleh cool lagi.kalau tak, dah pi serang dah...hehehe

      Delete
  4. Kata le apapun ... Kelantan tetap di hati. 'i love kelate'

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu mmg confirm,kata la apa pun.kelate tetap di hati.
      tapi tetap gak tak puas hati.mcm penyokong kelate jea yang selalu or penah buat onar..huhuhu

      Delete
  5. gomo kelate gomo. even ika tak minat bola, tp ika sokong dari tepi je lah. eh? hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak minat bola pun tak pe.setiap org ade minat masing2 kan.hehe

      Delete
  6. hihi...biasala tu nik ayat2 tak puas ati..apapun kelantan dah menang!

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. apa yg tak puas hati pun tak tahu la.
      teruk sgt kot penyokong kelate bg diorg..
      tak pe la kan.yg penting dah menang :)

      Delete
  7. harap peminat sukan kat malaysia ni.... tak nuat perangai yg teruk mcm tu

    ReplyDelete
    Replies
    1. yea la.harap tak ade sapa la buat perangai teruk mcm tu.
      tapi kalau sebahagian jea yg buat, tak boleh la nak salahkan semua org dlm negeri tu kan :)

      Delete
  8. hahaha, kann. lain kali bagi kelate menang kalau x nak stadium terbakar. bolehlah buat misi treble setiap tahun

    ReplyDelete
    Replies
    1. senang la misi treble kita.tiap2 tahun menang semua piala.sebab takut penyokong kelate gi bakar stadium diorang..haha

      Delete
  9. ore luar memey sakit hati ngn klate ni.... kalo menang saloh, x menang pon saloh....apa pun TRW mmg the best!

    ReplyDelete
    Replies
    1. kan...kalau kaloh male tok tahu la gapo lagi hok puak dio nok kutuk.mene pun teruk kena kutuk.aishhh..dop pehe la dgn perangai sstgh ore ni.huhuhu

      Delete
  10. biaselah, bila melibatkan kelantan je, semua pandang negatif..narrow minded betol

    ReplyDelete
    Replies
    1. pelik kan. setakat dua tiga org yg buat hal.tak perlu nak cop rakyat kelantan mcm2.

      Delete
  11. Walaupun sy peminat tegar Selangor, tapi rasenyer tak baek menafikan kemenangan orang.
    Tahniah untuk Kelantan, semoga terus gemilang. gomo klate gomo. hehehe :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. terima kasih penyokong selangor. akak masa bola kelantan tak popular mcm skarang akak sokong selangor tau.
      viva selangor.moga pasukan masing2 berusaha untuk lagi berjaya yea :)

      Delete
  12. Replies
    1. dah abis bergomo dah. dah menang Piala Malaysia..hehe

      Delete
  13. betul sis. taktahu kenapa org mesti anti dgn org kelantan. apa salah kita dgn dorg? takkan sbb bola kita kena caci kena maki?

    sy rakyat kelantan. bila org kutuk kelantan, sy terasa jgk. bkn semua org kelantan jahat dan bkn semua org luar baik. kalau psl bola je mesti jd mcm ni.

    ReplyDelete
    Replies
    1. ntah la kan sis pun pelik kdg2.naper tak suka kelantan.sebab sis tak penah pun nak anti dengan negeri lain.

      tak dpt apa pun dr sifat benci membenci ni kan :)

      Delete
  14. sebenarnya mereke cemburu dgn semangat org kelantan yang luar biasa...
    Hidup kelate :)
    Psst, ingatkan kat uni M'sia jer ramai ore kelate, datang belajar Uk pun ramai juga ore kelate :), mcm mana org tak jeles?

    ReplyDelete
    Replies
    1. semangat org kelate mmg kuat.tapi kita boleh jea nak berkawan dgn org lain. nik pun masa dekat U , kwn baik semua org luar.

      org kelate kat mana2 jea kan.kat UK pun ramai.mesti seronok tu.blh la kecek kelate masa duk kat UK..hehe

      Delete
  15. gomo kelate gomo. peduli lah org nak kate bende pun.. :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. mmg kalau blh nak buat tak kisah jea.tapi sakit hati gak baca blog dan fb org duk kutuk penyokong kita.

      Delete
  16. we r champion..gomo kelate gomo!:)

    ReplyDelete
    Replies
    1. yesss.....yang pasti kita mmg JUARA. mmg pasukan TRW, kelate hebat tahun ni :)

      Delete
  17. bukan niat mereka nak mengutuk.. mungkin cuma mengambil pengajaran.. haha..
    tak kesah la mana2 pasukan pun..
    kalau mereka tu "bijak", seharusnya perkara yg buruk tak dibuat, tak diulang..
    alaaaaa, setakat kejar sebijik bola macam tu pun, maki2, bergaduh macam nak mati pun, apa guna? yg menyokong dapat duit ke, dapat bonus ke, dapat hadiah ke..?
    rileks lar.. :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. nak ambil pengajaran? sblm perlawanan boleh la nak cakap mcm tu.pttnya bg pesanan jgn buat benda tak elok. sedap skit ayat. ni mcm cakap penyokong kelate jea yg selalu buat :).byk sgt dah ke stadium yg penyokong kelate bakar..hehe
      terasa bila saya baca komen. tapi tak ade la nak pi balas balik.mmg tgh relax pun.ehehe

      tapi nak buat mcm mana.kita pun bkn sempurna.maybe ade salah silap jugak kan. sebab tu ade yg tak suka :)

      Delete
    2. itulah.. sape2 tak payahlah nak berbalah apa2.. rugi je pun..
      baik la buat benda lain yg lebih bagus selain duk bergaduh kerana bola.. sy mmg tak sokong org yg buat benda kurang bijak, semata2 tu.. kalo bergaduh sbb bini kena culik, xpe jugak. haha.. :P

      Delete
    3. sama dengan sis.mmg tak sokong langsung org yang buat benda kurang bijak ni.
      tapi jgn la bila ade bbrp org yg buat mcm tu, nak cop semua org pun perangai mcm tu.tak adil gakkan..hehe
      sis yg sokong ni terasa bila diorg ckp mcm tu.kami sokong pasukan kami. tak semua yg pi tgk tu suka bakar or rosakkan kerusi.hehe

      Delete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^