Saturday, October 27, 2012

menu Aidiladha : Rendang Ayam


Assalamualaikum  (",)

hari ni tiba - tiba lak datang mood terlebih rajin nak masak .
tapi bila penyakit tak brapa nak rajin melanda, dapur pun malas nak jenguk.huhu
so sebelum penyakit tak bagus tu datang , mai la kita belajar masak - masak..hehe

kami masak Rendang Ayam.. first time okey..
sebelum ni dok tengok jer orang lain masak.
alang -alang ade lebihan Nasi Impit dari buat Soto Ayam semalam, 
so adik suggest buat Rendang Ayam. boleh makan dengan Nasi Impit nanti
jemu lak kalau nak buat Soto Ayam lagi kan.

sebelum tu kami ke Pasar Borong Selangor area Sri Kembangan
beli barang nak masak rendang segala.
nampak tak?  rajin kan kami ..haha

resipi?  harus la mintak tolong en google. segalanya di hujung jari anda..hewhewhew
nik kena la tengok resepi bagai...yelah, kita mana la terror masak lagi
peringkat budak baru blaja lagi ni. 

 sila percaya,
rasa rendang ini kira dah cukup bagus la untuk kami yang baru belajar masak rendang

en hubby jangan risau
nanti awak balik saya masakkan untuk awak yea B
tapi of course la tak sesedap yang mak awak masakkan..huhu


16 comments:

  1. Fuhh rendang ayam, memang boleh gugat Imnan ni :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. rendang ayam daro org yg baru nak balaja masak..huhu

      Delete
    2. Okla tu, asalkan boleh makan kira sedap la tu :)

      Delete
    3. ok la kan.asal boleh makan.pastu rasa la rendangnya. kena masak lagi la kalau nak teror kan.setakat sekali masak mmg la takkan terus sedap :)

      Delete
  2. Replies
    1. rajin sebab ade adik.kalau nik sorang yang buat tak jadi agaknya..hehe

      Delete
  3. Selamat menyambut hari raya aidiladha :)
    *belum terlambat lagi nak wish kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. salam aidiladha dear.
      blum terlambat lagi :)

      Delete
  4. hihi....pandai nik masak, takpe wpun baru blaja tapi jadik jugak...
    nik tak balik kampung ke?

    ReplyDelete
    Replies
    1. masak skali dengan adik nik. percubaan pertama menjadi, harap2 kalau nsk msk sekali lagi, makin ok la rasa dia :)
      tak blk kampung pun. adik2 pun ade yg tak blk.so raya kat sini jea la. raya puasa hari tu dah blk.kat kg nik tak meriah sgt kalau sambut raya haji :)

      Delete
  5. RENDANG MKN NGAN KETUPAT .. PERGHHH .. SODAP TU HAA

    ReplyDelete
    Replies
    1. sis makan ngan nasi impit jea. tak maan ketupat pun raya haji ni

      Delete
  6. bak kata ustaz azhar, biar isteri masak tak sedap, asal rajin masak. hehehe! p sy caya sedap tuh nampak dia akak masak

    ReplyDelete
    Replies
    1. bagus kata2 ustaz azhar tu kan. akak percaya.kalau lama2 masak pasti sedap kan.
      so akak pasni kena rajin2 la masak. tak blh guna alasan tak sempat dah..dah duk umah jea skarang ni kan.hehe

      Delete
  7. nampak sedap..msti rasa lagi sedapp kan?

    ReplyDelete
    Replies
    1. abis la jugak kami makan bertiga..hehe
      so rasa dia blh tahan la.kena byk blaja lagi :)

      Delete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org