Thursday, October 11, 2012

moga Allah permudahkan urusan kami


Assalamualaikum  (",)

saya pernah buat entry untuk mencari family kandung di SINI dan di SINI
nak cari tapi ade jea perkara yang menghalang, salah satunya  lelaki yang tahu asal usul hubby meninggal dengan tiba - tiba
tak sempat nak korek rahsia apa - apa
lelaki tu jugakla yang serahkan hubby pada ayah mertua saya sekarang.


aritu balik johor, dapatkan surat beranak hubby dari mak mertua kat kampung.
check dekat daftar mengundi. taip IC mak kandung untuk cari alamat terkini.
alamat hampir sama dengan apa yang ade kat surat beranak. cuma kat daftar mengudi tak ade lak dia bgtau  no rumah kan.


Allah tu sentiasa nak mudahkan percarian kami.
hubby ade kawan keje dekat Jabatan Pendaftaran Negara (JPN) .
kami try risik2 kat sana.dapat la alamat mak yang dekat IC.
alamat dekat Parit Jawa, Muar. asal Muar rupanya mertua saya

dan dah confirm  yang ayah mertua saya dah meninggal 28 tahun yang dulu.
Subhanallah..lama sgt dah. setahun selepas hubby di lahirkan.
Al - Fatihah untuk arwah

Abdul Salam Binti Omar

tiada jodoh kita nak jumpa kat dunia.
akan sentiasa berdoa agar kita dijodohkan berjumpa diakhirat kelak
moga Ayah tenang di sana


# copy paste dari entry terdahulu.

pic family hubby..mereka datang majlis kami di johor tapi mereka tak kenalkan diri
kami cuma agak2 jea yg mereka mertua sy
bila tanya abg ipar, dia yg sahkan yg mereka yg datang tu mertua sy

naper tak nak kenalkan diri..??  kita kan family
naper nak jauhkan ikatan yg dah sedia jauh tu

buat ibu mertua sy
Hanimah Binti Ahmad
mungkin mak ade kisah sendiri yang menyebabkan mak serahkan anak mak pada org lain
tp percayalah anak mak tak pernah salahkan mak
malah bertuah di serahkan pada insan yg sgt mulia.yg menjaga anak mak dgn sgt baik
di beri kasih syg yg secukupnya

ni tanggungjawab kami mencari mak..
kalau lepas ni mak tak nak jumpa kami pun kami redha
tp izinkan lah hubby sy kenal mak yang melahirkanya
dan izinkan la sy tahu siapa mertua sy

anak mana yang tidak mahu menatap wajah ibu kandung mereka?
moga hubby saya tabah
walau apa pun terjadi, hubby masih ade saya , family saya dan family angkat yang dah di anggap macam family sendiri.

doakan percarian ni berakhir dgn kegembiraan yea ^___^


26 comments:

  1. semoga segala urusan dipermudahkan yer sis ,insyaALLAH :))

    ReplyDelete
  2. AMIN .. SEMOGE SEGALA USAHA MEMBUAHKAN HASIL DAN D PERMUDAHKAN SEGALA URUSAN ..

    ReplyDelete
  3. Semoga dipermudahkan semuanya ya. Aminn :)

    ReplyDelete
  4. semoga urusan nik dan suami dipermudahkan...amin

    ReplyDelete
  5. Doa dari saya semuga allah permudahkan urusan anda disamping kesabaran dan doa....insyaallah

    ReplyDelete
  6. semoga segala urusan akak dan hubby dipermudahkan..Ameen..

    ReplyDelete
  7. amin..moga dipermudahkan segala urusan..

    ReplyDelete
  8. Insyaallah kak harap dipermudahkan... Sedih lak baca :(

    ReplyDelete
  9. Assalamualaikum nik ros,

    Semoga dipermudahkan semuanya ya. Aminn...Tersentuh pulak hati kecik kak Ros nih...

    ReplyDelete
  10. camtu citer dia....
    yati doakan agar semuanya dipermudahkan oleh Allah ye nik..
    semoga ada pertemuan yg menggembirakan...

    ReplyDelete
  11. Cik Ain : harap macam tu la Ain.di permudahkan semuanya

    ReplyDelete
  12. dEdEQ dE wIshEs : thanks dik :)

    ReplyDelete
  13. dhinai adnan : terima kasih atas doa tu :)

    ReplyDelete
  14. ♥ ROS ♥ : thanks..sis sedih gak time tulis tu..harap di permudahkan

    ReplyDelete
  15. Haryati Faizal : mcm tu la citer dia.citer yg panjang telah di pendekkan..hehe

    ReplyDelete
  16. first time jaa tahu pasal nik mencari mertua ni, sebelom ni tak tau apa2 cerita. btw, hope dipermudahkan segalanya.... amin...

    ReplyDelete
  17. jaakechik : dah lama tak update citer ni jaa. sebab tu tak ade org perasan..hehe
    kali ni ade maklumat, tu start balik mencari tu .
    apa pun,thansk :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^