Tuesday, October 30, 2012

rindu nak kerja balik


Assalamualaikum  (",)

memang rindu nak keje balik. tapi tak rindu tuk keje balik kat tempat lama.
 kalau bagi peluang kali kedua tuk keje kat opis lama. 
memang saya akan tolak.
uishhh..bila fikir balik rasa kagum dengan diri sendiri sebab boleh bertahan selama 2 tahun...hahaha

kita keje kena ikhlas. kalau keje tak ikhlas baik berhenti jea.
keje tu kan ibadah. kalau asyik duk merungut 24 jam rasanya tak baik jugakkan

doa-doakanlah saya dimurahkan rezeki yea. 
dapat keje yang sesuai dengan jiwa saya.


* gambar tak ada kena mengena dengan tajuk entry.
tapi ni gambar paling latest
duk kat umah, makan tido makan tido pun tak jugak gemuk2 ...hohoho


26 comments:

  1. wah untong la x keje hehehe liza dah kerja dari form 4 sampai skang. masa skolah keje part time...pastu sampai skang kerja kerja kerja. kalau nak cuti lama pon kene cuti bersalin.

    ReplyDelete
    Replies
    1. lama dah liza keje yea. bagusnya.dpt keje yg btol2 kita suka.nak keje lama pun tak kisah.

      Delete
  2. InshaAllah. doakan yang terbaik untuk akak

    ReplyDelete
  3. Nik benti keje knp ek?xpe hubby mampu...hehe ;) mg dimurahkan rezeki ye nik~! dpt baby, dpt keje...ameen ya rabb...

    ReplyDelete
    Replies
    1. nik berhenti sebab dah tak tahan dgn layanan bini boss kat tempat keje tu. menyakitkan hati skit la.hehe
      apa pun thanks. moga murah la rezeki nik nnt kan. insyaAllah.

      Delete
  4. Iskk eloklaa kurus nik..nnt jadi cmmsy..time kurus nk gemuk..skang dh naik..sebok nk kurus balik..huhuhu tp dh payahhhh sgt..byk lemak tepu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. nik kurus sgt ni.dah underweght.so kena tambah kan berat badan skit lagi. ramai dah tegur ni.naper kurus sgt.dah mcm org sakit katanya...huhu

      Delete
  5. Samalah kita.. MM pun rindu nak keje balik.. Dah masuk 7 bulan dah benti keje.. Rindu sangat nak keje balik.. Huhu..

    ReplyDelete
    Replies
    1. rindu nak keje.tapi nak keje kat tempat lain lak.nak cari pengalaman bidang lain lak.
      nik mencari la skarang ni..huhu

      Delete
  6. setuju sangat. kerja biar ikhlas.

    ReplyDelete
    Replies
    1. kannnn..keje kena ikhlas. tak ikhlas kena gak ikhlaskan diri. so baru kerja berkat :)

      Delete
  7. nanti check url blog kat entry nie :)

    http://ikapukpuk.blogspot.com/2012/10/special-entry-lucky-draw.html

    thanks ^^

    ReplyDelete
    Replies
    1. dah check..thanks.sis baru perasan..hehe

      Delete
  8. ok ler apa badan tu, xde le kurus sgt..mcm jaa ni over selim melim..... jaa pon nak gemuk tp badan x penah nak naik! huhu...

    p/s : smoga dpt keje yg best pasni yer...amin...

    ReplyDelete
    Replies
    1. dlm gambar mmg la nampak ok.cer tgk depan2.scary.lagi2 kalau tak pakai tudung.ayah nik ckp mcm org tak cukup mkn jea.segala tulang nampak..haha

      Delete
  9. insyaallah ada rezki tu dpt keje baru...
    betul betul betul..klu kje kena ikhlaskan hati..klu terpksa dpt gaji byk pon mcm x bermkna duit gaji tu...asik abis je..x nmpk ke mana...
    ku pernah rasa mcm tu jugak satu masa dulu...

    ReplyDelete
    Replies
    1. tu la. kena blaja ikhlas diri bila keje. kalau merungut jea mcm mana gaji nak berkat kan.
      harap2 bila nik dpt keje baru nnt, nik tak ade la sifat tak ikhlas tu.

      Delete
  10. semoga akak dapat kerja lagi nanti..:)

    ReplyDelete
  11. sy yg keje lak ase nak jadi surirumah lak..hihi....

    ReplyDelete
    Replies
    1. biasa la tu. bile keje nak jadi surirumah lak kan. tapi keje best.ade duit sendiri.
      tak keje ni.harap suami jea la yg bagi duit. ^__^

      Delete
  12. kak munna pula dah boring kerja .... rasa nak jadi fulltime housewife je...... untung yek... badan maintain je....

    ReplyDelete
    Replies
    1. nik dah bosan duk umah.tu nak keje balik tu..hoho

      Delete
  13. Insyaallah moga murah rezeki dpt kerja yg sesuai dgn jiwa :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^