Saturday, October 20, 2012

road to FINAL Piala Malaysia 2012


Assalamualaikum  (",)

W A R N I N G : 
bahasa yang di gunakan mungkin sesetengahnya tidak di fahami oleh anda yang bukan berasal dari kelantan
so mana yang faham tu faham la yea..kihkihkih


HELANG RIMBA vs PAHLAWAN MERAH
Final Piala Malaysia 2012
 Stadium Shah Alam

bagi nik untuk game final malam nanti
kebarangkalian untuk ATM dan KELANTAN menang adalah 50-50
ramai cakap kelantan boleh menang tapi lagi ramai yang nak kelantan kalah kan.
tapi tak pe.sebagai rakyat Kelantan, saya mesti sokong pasukan The Red Warriors (TRW) kami
gi merantau sejauh mano pon,kami tetap anok kelate

apa pun, selamat berjuang pahlawan merahku
ayuh TRW,  berjuang sehingga titisan peluh terakhir

tok kiro la mene kaloh,  redha apo jugok keputusan .. jange buak onar
 pakat jaga kelakuan belako deh
harap bulih trimo blako mugo adat pertandinge,
asal jange agah jah sek kito.
saye kelate sokmo - sokmo , go go TRW!!! 

PREVIEW Piala Malaysia: Apa kata mereka?
HAJI IRFAN BAKTI ABU SALIM
“Walaupun Tentera dari Liga Perdana, mereka ramai pemain berpengalaman dan bakal berulang keajaiban Hai-O. Ketiadaan Ghaddar dan Nor Farhan akan mengurangkan sengat jentera depan Kelantan.”
WAN JAMAK WAN HASSAN
“Kelantan akan menang 2-1. Pemain mereka sudah biasa dengan suasana final dan memiliki kekuatan secara berpasukan. Saya pasti ia satu final yang menghiburkan kerana Tentera juga pasukan yang kuat.”
AZRAAI KHOR ABDULLAH
“Tentera akan menang kerana jentera serangan mereka lebih berbisa. Gandingan Marlon dan Hai-O manakala sayap dan tengah turut boleh jaringkan gol. Kelantan hilang dua tonggak serangan yang pasti menjejaskan permainan.”
ONG KIM SWEE
“Saya memilih pasukan Kelantan untuk muncul juara. Saya percaya kekuatan yang ada pada Kelantan kerana pemain mereka begitu berpengalaman. Bukan sahaja pemain, tetapi pengalaman pasukan secara keseluruhan yang pernah bermain di peringkat tinggi seperti AFC Cup baru-baru ini. Ketiadaan Ghaddar dan Nor Farhan tak begitu dirasai kerana mereka memiliki pemain simpanan berkualiti.”
AZLAN JOHAR - Pengulas TV Astro Arena.
KELANTAN pilihan saya kerana keserasian dan semangat sepasukan mereka. Bahagian tengahnya jauh lebih mantap. Mereka tidak akan bimbang tanpa Farhan dan Ghaddar kerana masih ada Indra dan Mat Yo. Obinna juga mampu mengekang Marlon. Hanya 90 minit diperlukan untuk memastikan mereka melengkapkan tiga gelaran musim ini. 
aty2 lakow sep kitow
moga selamat sapa pada semua penyokong TRW



lagu semangat untuk penyokong  The Red Warriors (TRW)

GOMO KELATE GOMO

kalu tokleh pialo biar buleh namo
hok sedak buleh duo2
ade sifat kenegerian tu bagus cuma jangan ade sifat anti negeri lain




6 comments:

  1. hehe..akak..xfhmla..hihi....best of luck kelantan team=)

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..tak faham yea.ala..tak pe la.ade gak skit2 yg faham kan
      nak faham btol2 kena blaja kecek klate la.ehehe

      Delete
  2. gomo kelate gomo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. semangat anak kelate ni..hehe
      apa pun Gomo Kelate Gomo !!!!

      Delete
  3. hehe..yup2...nk kene blje kecek kelate nih..hihi

    ReplyDelete
    Replies
    1. nnt blaja mesti faham la apa yg akak taip tu..hehe

      Delete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^