Wednesday, October 31, 2012

Sabun Susu Beras


Assalamualaikum

arini nak buat review pasal sabun susu beras. produk yang nik tengah guna sekarang
rasanya  ramai yang dah tahu pasal sabun susu beras ni kan.
original dari Thailand. so no wonder kulit orang sana cantik jea.


selain guna untuk muka,  sabun ini boleh guna untuk kulit badan juga.
harga tersangat la murah so nik beli sedozen terus.
ade 12 ketul . niat nak bagi adik-adik jugak suh cuba.

bau wangi. first time cuci muka guna sabun ni,
kulit wajah jadi tegang dan bebas minyak. 
selalunya sabun pencuci akan buat kulit korang kering,
 tapi sabun susu beras ni tak kan buat kulit kering sebab ade susu dalam sabun ni.
rasa  kulit jadi lebih licin . 

parut jerawat yang susah nak hilang pun dan makin hilang
tapi kena la sabar, sekali dua guna of course la takkan hilang terus yea dakk

Antara khasiat-khasiat sabun beras yang perlu anda tahu.

1) menegang, melembut & mencerahkan kulit.
2) Menanggalkan kotoran, minyak, dan sel kulit mati.
3) Memudar dan menghilangkan jerawat dan jeragat.
4) Menanggalkan kesan solekan.

Khasiat jika diguna sebagai sabun mandi:

1) Menanggalkan bintik hitam atau kesan hitam di ketiak, siku dan peha.
2) Sesuai utk semua jenis kulit termasuk kulit bermasalah
3) Memberi kesan kesegaran sepanjang hari
4) Badan anda tidak akan melekit walaupun ketika atau selepas berpeluh.
5) Boleh menghilangkan bau badan

Bahan utama untuk menghasilkan sabun susu beras terdiri daripada minyak kelapa, minyak sawit, sodioum hydroxide solution, susu,susu beras muda, biji gandum, glycerine, vitamin C,vitamin E dan AHA

Cara Penggunaannya: 
gosok seperti pencuci muka dan sabun badan selama 2-3 minit
kemudian bilas.

Saiz sabun: 5.5cm x 5.5cm. Tebal = 2.5cm

Harga
1 pcs RM3.00
2 pcs  RM5.00
1 dozen  RM22.00

ni harga yang nik rasa paling murah setakat ni.beli dengan sorang kenalan dekat facebook
 tak semestinya barang murah tak berkualiti . sabun ni murah sebab 100% dari bahan-bahan semula jadi.


nak beli boleh cuba risik kat sini
Rosdiana Bt Haji Din


13 comments:

  1. banyak gak khasiat sabun ni kan..murah lak tu harga dia

    ReplyDelete
    Replies
    1. nik beli yg murah jea. tak keje dah skarang.kita guna brg murah tapi elok untuk kulit nik :)

      Delete
  2. betul tu.. kalo x silap, ayah org pn jual sabun ni.. wangi.. *ni la akibat x pernah amek tau pasal bnda tu.. huhu*

    ReplyDelete
    Replies
    1. kalau ayah yg jual.boleh dapat free jea la..hehe

      Delete
  3. hai dear... Bf qast pernah belikan sabun ni kat kedah.. but, x seswai untuk qast la.. sebelum ni, muka ok.. pakai x sampai 3 hari dah naik jerawat kat pipi... so, qast stop pakai sabun ni.. tapi baunya memang wangi.. suka sangat =D

    ReplyDelete
    Replies
    1. la yea ker.sis dah guna lebih kurang 2 bulan.ok la dengan kulis muka sis.
      adik bongsu sis pun dah try guna. dia pun ckp ok. maybe muka qast tak sesuai kan.tak pe. boleh cuba pencuci muka yg lain :)

      Delete
  4. WAH .. AKAK PKAI SABUN BERAS ? KRIM AKAK PKAI PE ? HEHE .. DEQ TRY TIA DA LME .. ADE PERUBAHAN KAT MUKE .. NGEE~

    ReplyDelete
    Replies
    1. akak pakai sabun pencuci muka jea dik.sebab sesuai dgn kulit akak.pastu murah lak tu..hehe
      akak tak pakai krim kat muka.tak jumpa lagi yg sesuai.dulu pakai natasya. ok gak. akak pun teringin nak pakai Tia .diorg ckp best.

      Delete
  5. tak brni nak try...sbb muke serasi ngan safi balqis plus q10

    ReplyDelete
  6. ooo...murah je erk...selalu nmpk tpi x pernah try..kot2 nti nk try la...
    skrg tgh guna produk cosmoderm yg de rose hip oil tu..ok jugak da beli 2x..hihihihi

    ReplyDelete
  7. @PinkUmmi muka dah serasi dengan safi balqis ok la.tak yah la try produck lain.setia pada yg satu yea :)

    ReplyDelete
  8. @ekinashikin nik dah lama nak try produck cosmoderm tu. tapi tak sempat lagi. org kata best :)

    ReplyDelete
  9. Sya pernah try jugak...tpi muka jdi kering dan sedikit menggelupas...tpi nk teruskan jgk pkai...mna tahu buleh buang sel2 kulit mati dan parut...lelaki pun perlu jga penampilan hihi

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^