Sunday, November 4, 2012

borak kosong


Assalamualaikum  (",)


setiap blogger ada cara mereka tersendiri.
tak kisah pun diorang nak update berpuluh - puluh entri dalam sehari pun
kalau rajin baca, kalau malas tak payah..tak ade paksaan
kalau dah rimas sangat unfollow jea.
senang citer, dashboard korang pun tak semak. btol tak ?

sebelum kita cakap blog orang lain tak berkualiti, baik kita check blog sendiri dulu.huhu
tapi lebih baik tak yah cakap apa- apa sebenarnya. eh! tettt ^__^
pembaca blog bukan sorang dua tapi ramai
so setiap mereka ade ade taste masing- masing

tak kisah la walaupun update entry apa yang saya makan hari ni,
apa yang saya beli semalam or apa perasaan saya hari ni.
maybe sesetengah nya pandang benda tu simple, tak perlu nak kecoh - kecoh tulis dalam blog.
tapi itu yang saya suka baca.ngee!! citer yang santai tentang kehidupan korang.
lagi better cerita tentang diri sendiri dari kalut bercerita hal orang lain kan.

susah nak puaskan hati org ni..
nak ikutkan sangat cakap orang sampai kesudah la asyik kita jea tak betol
yang penting kita sebagai blogger tahu apa matlamat kita berblogging.
kite buat apa yang kita minat dan suka.yang penting jadi diri sendiri

untuk silent reader , appreciate sangat-sangat sebab singgah baca blog ni
million thanks untuk yang selalu singgah, baca dan  komen. 
style nik, nik akan approve komen bila nik dah terjah balik blog tu. so kalau tak approved lagi maknanya tak terjah lagi la blog uolss

kalau nik tak jugak terjah blog korang maksudnya blog korang ade masalah la tu.
kadang - kadang dekat profile, tak ada link blog sendiri.so macam mana nak balas balik kunjungan.sedih pulak tak dapat balas kunjungan.

maaf kalau ada blogger-blogger yang terasa dengan entry-entry dalam blog nik
terima kasih kerana sudi singgah blog nik even entry banyak yang merapu meraban  ^___^
terima kasih sangat sangat.

Thanks for reading my blog

love u olsss

46 comments:

  1. heheh...betul tu..saya selalu update pasal diri sendiri je mostly..hari ni makan ape ke buat ape ke..

    tak kesah la kalo org ckp syok sendiri ke hape..
    sebab memang personal blog je pun..hihi

    ReplyDelete
  2. WAH .. BLOG KAK NIK DA BERWAJAH BARU LERR .. MAKIN COMEL

    ReplyDelete
  3. suke je bc blog kak nik..hri2 msti singgh=)

    ReplyDelete
  4. betul tue...cara menulis seseorang tue berbeza-beza....dan pendapat...yg penting kita enjoy ketika menaip...

    ReplyDelete
  5. tadi komen nie tak keluar...sekrg dah okey...kalau side bar tak nampak just pendekkan tajuk jer...

    ReplyDelete
  6. Assalamualaikum. betol2, people have their own taste. it's just based on individual.

    ReplyDelete
  7. yup.. 100% true.. lau xsuke xpayah bace.. xdak org kisah pn.. huuuu..

    ha.. tulisan bru yea.. hehe.. :)

    ReplyDelete
  8. yea..blog kita,..cerita kita..tak payah cerita cerita org lain..kan...sy sk bc cerita yg simple tak pening kepala...

    ReplyDelete
  9. Salam Nik..bg k.atie blog k.atie umpama dairy,klu blh apa yg berlaku pada k.atie sekluarga akan dicatatkn sebagai kenangan satu hari nanti.
    Trpulang la kpd yg singgah..nk bc/tak.Tp klu ada yg trsinggung dgn tulisan k.atie..kemaafan dipinta...

    ReplyDelete
  10. singgah sini..
    template bru?.cantik!.
    hehe

    ReplyDelete
  11. ;) so truee awk..so xbole nk terasa hihihi nice sharing ;)

    ReplyDelete
  12. @MiSz fiFiEyQa sis suka baca blog mcm tu. kata personal blog kan. so kisah pasal personal la kan..hehe

    ReplyDelete
  13. @dEdEQ dE wIshEs hehe..saje tukar angin. baru semangat nak berblog..hehe

    ReplyDelete
  14. @nabila azmi sis pun suka baca blog nabila. so sila update hari2 tau...hehe

    ReplyDelete
  15. @Che Rosliza Che mat btol la tu. pendapat masing2 . so kena la terima.kalau tak suka tak yah baca,senang...hehe

    ReplyDelete
  16. @♥Nur Ayuni Khalib btol tu. setiap org ade cara tersendiri. so hormati la diorg.

    ReplyDelete
  17. @cinta siswi yea la. tak suka tak yah bca.senang jea sebenarnya. kenapa la ade sstgh org nak comllicatedkan benda yg senang..huhu

    ReplyDelete
  18. @izan mama mia sama. nik pun suka baca yg simple2 jea. ade yg simple sbenarnya ade pengajaran jugak :)

    ReplyDelete
  19. @♥♥azatiesayang ♥♥ btol tu kak. nik pun anggap blog ni sbgai diari. saje berkongsi citer.tak nak tahu tak pe.hehe

    ReplyDelete
  20. @iTU AKHiL dah bosan dgn templete lama. so ubah la. semangat skit nak berblog..haha

    ReplyDelete
  21. @Jna marcello btol. tak yah la terasa kan. citer jea apa yg kita nak citer. selagi tak aibkan org..hehe

    ReplyDelete
  22. terkadang ada yang tak senang, ada yang merasakan perlukah entry sebegitu. Rasanya semua yang ada blog terfikir atau menghadapi suasana sebegini..
    One thing for sure, our concience mestilah clear. Niat untuk apa.. ? and one thing.. nobody being forced to read or view our blog.. but by saying that,kena lah ingat jgnlah sampai menjatuh aib dan meghina org lain.. atau menyentuh emosi majority org. Kalau super duper sensitive tu tak leh nak kata apa lah. Mungkin ada tapi we got to live with it..

    ReplyDelete
  23. betul2..sy setuju..baik ckp pasal hal sendiri dr cakap hal org lain..kdg2 ape yg kite ckp tu buat org tak suka..so baik ckp pasal sendiri..selain mendapat kepuasan,tu jugak adalah kenangan buat kita..sbb nnt bila2 kita takkan lalui masa yg sama mcm skrg..so bila kita buat entry hari ini,bila2 kita boley baca kan..

    ReplyDelete
  24. Salam perkenalan Nik, nice blog u got here. Saya suka baca yang santai2 macam u punya ni. Keep it up.

    ReplyDelete
  25. a'a blog kita cerita psl kita udah ler kan...xpyh citer hal org hehe...tiap penulisan blog beza2...atas masing2 kan...

    ReplyDelete
  26. hak berblog hak msing2. . Yg pnting tak mykitkn ati sape2 sdh lah kan ..

    ReplyDelete
  27. @Arjuna Silvera kita ade taste masing2 kan. so kalau tak suka apa yg org lain taip.so tak yah la baca kan. tapi jgn la sampai nak rendahkan entry org lain. bagi nik better citer pasal diri sendiri .sebab kita tahu tentang diri kita. so buat apa ade blog kalau tak blh citer tentang diri sendiri..hehe

    ReplyDelete
  28. @nur azian yup setuju sgt. blog ni sbgai kenangan. nnt boleh baca balik apa yg kita taip.

    ReplyDelete
  29. @Nastyna thanks dear. nik pun suka baca blog yg santai2 jea. yang ade info pun bagus gak selitkan skit2 kan :)

    ReplyDelete
  30. @-meeSUPERGIRL- yup. nik pun harap blog nik tak sakitakn hati sesiapa.sebab tu mintak maaf awal2 tu..hehe

    ReplyDelete
  31. penulisan blog ikut citarasa masing2..mmg kalau cakap tang tak puas hati mmg lah adajer yang tak puas..mcm2 senario dalam menulisnie..ada kekeluargaan,ada gadget,resipi,,yang penting drp penulisan ini ada yang kita boleh kaut sebagai ilmu..penulisan nurul banyak ke arah info2 tentang penyusuan,kekeluargaan,anak2..ada gak isu2 semasa..campur2=)

    nie nurul baru nak kena blog nik..ramai sungguh dah follower..dapat dr blog cik rose=)hehe salam kenal..

    ReplyDelete
  32. Sebenarnya blogging nie byk sgt faedahnya mungkin org tak nampak sebab dah set dalam otak diaorang benda yg negetif. Pe pun salam perkenalan...hehehe

    ReplyDelete
  33. @wan nurul hezrina salam kenal.
    blog nik byk sgt yg kurang. hehe
    apa pun thank sudi singgah sini :)

    tak perlu nak persoalan kan kenapa blog tu byk citer hal sendiri.dah namanya blog dia ofcourse la dia citer tentang diri dia. tak suka tak yah baca.senang jea :)

    ReplyDelete
  34. @Siti Saleha btol sgt la. byk sgt faedah blogging bagi yg tahu hargai :)
    dapat kenal ramai kwn2. seronok kan

    ReplyDelete
  35. pedulikan ape orang kate . blog kite suke kite le kan . hehehhe

    ReplyDelete
  36. @Nur farahiza yea la kan. biar la diorg na kata. kita tak blh nak tutup mulut org lain kan. yg penting kita buat apa yg kita suka :)

    ReplyDelete
  37. tak perlu nak jaga hati orang sgt dah skang... kita jaga hati kita sendiri je!

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe..kena gak jaga hati org lain.tp berpada2 la kan.

      Delete
  38. suka membaca n menulis..tp tu la,kdg nak update tu susah sungguh..kena time camni la,anak2 dah lena..pas kul 12 pagi baru umi ngadap laptop.

    apa2 pun mmg betul ape nik tulis tu.setuju

    ReplyDelete
  39. @Noraziha tak pe.kena pentingkan anak2 dulu kan. anggap blog ni sekadar sampingan jea. ade masa tulis.hehe

    ReplyDelete
  40. betul3...nory pon suka bace blog yg cerita pasal diri sendiri..tak kisahlah die nk citer pasal beli hnpon baru ker..tv baru ker, kasut baru ker.. itu yg nory suka terjah...hehe

    ReplyDelete
  41. @Nory Zoulkefle sama la. citer jea la apa2 pun kan. tak kisah :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^