Monday, November 19, 2012

burger percuma dan derma untuk GAZA


Assalamualaikum  (",)

"jika ingin boikot silakan boikot dan jangan marah jika orang lain tak mahu boikot,
 jika tidak ingin boikot, jangan marah bila orang lain ingin boikot. 
tepuk dada tanya diri masing-masing". - oh media

tapi sambil makan benda free tu, bayangkan wajah kanak-kanak tak berdosa yang dibunuh 
untung kita kat sini ada pilihan nak boikot atau tak. saudara kita kat sana tak boleh pilih pun sama ada nak diserang atau tak.

isu rakyat Palestin bukan sahaja isu umat Islam tapi isu kemanusiaan juga

kanak - kanak tercedera, bayi comel di gaza

pray for gaza, kanak - kanak gaza, gaza berdarah, gaza cedera

yang mana kita boleh buat.. kita buat la ya.hope budaya boikot-memboikot bukan bermusim
di doa semoga hati kita kuat untuk berkata tidak. sekurang-kurangnya ada usaha untuk nak boikot.
tak mampu boikot semua, buat sikit-sikit dulu
nak lebih lanjut kenapa perlu boikoi, try klik kat SINI

tak dapat boikot, boleh bagi derma
tabung derma ada banyak. antara organisasi yang mengutip derma untuk GAZA
 Islamic Relief Malaysia (IRM)
 Aman Palestin

boleh klik link facebook mereka, so korang akan dapat detail akaun kat sana
cara paling senang, boleh guna sms


1. Taip PALESTIN < jarak>  10 / 5 / 3
(10 / 5/ 3 itu adalah nilai sumbangan yang ingin disumbangkan)
2. Hantar ke 39111

Contoh: PALESTIN 10 dan hantar ke 39111

moga sumbangan kita dapat mengurangkan bebanan yg ditanggung mereka
Barakallah hu fikum
duit yang kita belanja tu Allah tak kira
duit yang kita derma tu la yang Allah kira
jika anda tidak mahu boikot sekalipun,
 janganla memperlekehkan usaha yang dilakukan orang lain

42 comments:

  1. sedih melihat kanak 2 jadi mangsa :(

    ReplyDelete
  2. sama sama kita doakan untuk GAZA

    ReplyDelete
  3. Salam Nik.K.atie setuju...sekurang2nya sumbangan kita walaupon kecil dpt membantu mereka.
    InsyaAllah

    ReplyDelete
  4. tak sampai ati nak tengok budak2 ni...kesian...sama2 la kita bantu mereka..

    ReplyDelete
  5. menyayat htiii :(

    kita makan nasi lemak ikan bilis telur potong potong dengan secawan kopi ditapis dengan gigi.

    tak makan mekdi harini . nampak sangat kata kita ni takda duitt pi amek beger mekdi .

    ReplyDelete
  6. Sama2 kita berdoa buat rakyat seagama kita di Gaza...

    ReplyDelete
  7. Semoga Allah Lindungi mereka disana Amin

    ReplyDelete
  8. sometimes kita rasa hopeless kan in this situation. tp takat tak makan fast food tu, payah sgt ker? bkn sbb boikot sahaja, malah its better for health kan.

    ReplyDelete
  9. betul tu awak. yg penting kita buat yg termampu je, derma @ doa banyak2. :)

    ReplyDelete
  10. sama2 kita doakan keamanan dan keselematan umat islam di sana....

    ReplyDelete
  11. kalau dorang nak sngat burger percuma tuhh biarkan lah. lepas sudah makan , mari sini aku bagi pelempang guna selipar jepun. haihh

    ReplyDelete
  12. betul.. saya sokong ayat berwarna merah ittew~

    ReplyDelete
  13. kunjungan gan,bagi - bagi motivasi
    Hal mudah akan terasa sulit jika yg pertama dipikirkan adalah kata SULIT.Yakinlah bahwa kita memiliki kemampuan dan kekuatan.
    ditunggu kunjungan baliknya yaa :)

    ReplyDelete
  14. alahai sedih tengok tapi tuler McD tu dah sebati ngan dirikan.. harap dapat memboikot gak suatu hari nanti..

    ReplyDelete
  15. *SEMOGA ALLAH LINDUNGI MEREKA *PRAYING

    ReplyDelete
  16. sedihnya ayu tgk saudara kita disana ;(

    ReplyDelete
  17. memg tak heran sgt pun bile de offer mcm nih....

    tak sggup tgk kanak2 dlm keadaan mcm nih..menyedihkan

    ReplyDelete
  18. alahai kesian sangat..tak sanggup tengok penderitaan diorang

    ReplyDelete
  19. Ya Allah sedihnyer tgk kanak2 yg xberdosa jd mangsa....save gaza...hanya mampu doa dr jauh

    ReplyDelete
  20. @PinkUmmi doa jea yg mampu setakat ni.insyaAllah.tu senjata paling beharga yg kita ada :)

    ReplyDelete
  21. @♥♥azatiesayang ♥♥ btol kak.sumbangan yg kecik pun ade nilainya. yg penting niat kita ikhlas.pasti Allah membantu :)

    ReplyDelete
  22. @Haryati Faizal sumpah. sedih sgt tengok.ni kira gambar biasa2 jea. ade lagi yg lagi teruk.tapi tak sanggup nak tempek kat blog. cukup la 2 gambar ni jea.ni pun dah cukup sedih bg nik

    ReplyDelete
  23. @CekbOlat-bOlat tak pe la. lagi elok tak ade duit nak beli mek di. kita makan jea apa yg ade. yg ade tu lagi berkhasiat dari mekdi

    ReplyDelete
  24. @Myra Jay sama2 la kita berdoa yea.insyaAllah.moga Allah lindungi mereka :)

    ReplyDelete
  25. @Nastyna btol tu. rasa mcm tak boleh apa2 kan. tapi ade benda yg kita blh buat sebenarnya. selain doa, boikot ni salah satu cara.
    nik setuju.kita tahu makan tu tak berkhasiat tapi senang nak dapat sebab tu dia mkanan popular kat mesia. so lepas ni insyaAllah nik cuba ttpkan hati nik tuk boikot

    ReplyDelete
  26. @Chic Na btol. kita buat setakat yg kita mampu kan. org lain nak buat lebih dari kita biarkan mereka.yg nak nak buat, lantak la..hehe

    ReplyDelete
  27. @nanakimie setiap hari kita kena doa dan bersatu hati menentang kezaliman.moga usaha kecil ni, memberi impak besar :)

    ReplyDelete
  28. @Shasha Yacob jgn marah2. biarkan jea la mereka. susah la nak ajar org yang dah pandai berfikir.kang kita lak yg salah.so hak masing2.ade otak pakai :)

    ReplyDelete
  29. @Cho Zila banyak lagi makanan lain selain mc d. kita mampu.kena set kat minda yg kita mampu :)

    ReplyDelete
  30. @Jna marcello InsyaAllah, allah pasti melindungi mereka.

    ReplyDelete
  31. @are_lin@yu sedih sgt. tgk video lagi rasa sebak :(

    ReplyDelete
  32. @PinkUmmi pelik gak kan.time mcm ni lak dia offer benda free.mcm nak meraikan serangan ke atas Gaza lak :(

    ReplyDelete
  33. @mrs kayrul tu baru tgk gambar jea.mcm mana la keadaan kat sana.lagi tak sanggup kita nak tgk real :(

    ReplyDelete
  34. @Wanieys a.k.a IbuQalief doa tu senjata org islam. senjata paling bernilai. doa di setiap solat kita. insyaAllah, allah pasti mendengarnya :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^