Friday, November 23, 2012

durian


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

woohooooo . sekarang ni musim durian kan.
tepi-tepi jalan bersepah orang jual durian. 

nik ni hantu durian.  memang sangat sangat suka makan durian.
sejak kecik memang ni buah feveret nik.mak cik ade kebun durian,
so kalau time musim durian, mak cik akan call ayah nik suh ambik durian kat umah dia
berbakul - bakul dapat.ade sekali tu siap pi makan kat kebun durian sambil tunggu durian jatuh..hehe.
yang tak tahan banyak nyamuk. tapi seronok tau!
dah jadi kenangan dah semua tu  ^__^  rindu .huhu
tapi kan, nik tak boleh la makan pulut durian
hilang rasa original durian
lagi best letak isi durian dalam peti ais, makan time sejuk.nyummmm!




beli durian ni masa on the way nak balik rumah.
bila beli kat sini. dia bagi durian yang dah siap buka.so senang keje nik.
tak dapat makan durian crepe, makan durian original pun ok lahh :)


28 comments:

  1. ehh durian.:) .. memang febret sy juga nie.. Tapi kalau mkn banyk sangat mmg panas satu badan.. eheee..

    ReplyDelete
  2. nik cantiknya durian!

    pos kasi liza satuk hehehe~

    masa peknen, fav liza

    durian+santan+pulut :)

    ReplyDelete
  3. sy x makan lg duyan sbb rs diri sgt chubby skang..kalo makan mau berkilo2 naik..huhu..ntah bile bertahan ntah ler ni..sbb dh terliur sgt ni..

    crepe duyan pon nens x rasa lg, mcm sedapp..xth ler feel sama x dgn duyan btol..sbb nens suke duyan btol..;)

    ReplyDelete
  4. akak memang hantu durian dalam apapun keadaan.. kalau dah musim durian kalau kat kampung dulu memang dari pagi sampai malam menunyer mesti ada durian.. cekodok durian, pulut durian, sambal tempoyak, gulai tempoyak, kuah durian, lempok durian, dodol durian, ... nasib masatu tak pandai crepe durian lagi...

    akak suka pulut durian.. alalalllllla rasa nak terbang balik kampung sekarang gak, emak cakap durian dah nak habis ni... sempatker minggu depanni.. minggu depan baru boleh balik,,,,

    ReplyDelete
  5. a'a la lama tak makan pulut durian..nak kena masak pulut ni

    ReplyDelete
  6. hamboii, nak durian free satuh, hantar guna pos laju, bole? haha

    ReplyDelete
  7. dapat durian tak nampak org kri kanan dh . slurppppppppppppppppppppp .

    ReplyDelete
  8. perghhh....sedappp ni..tgh musim durian kan skrg ni...sonok balik kg kutip buah durian ni...hehehe..

    Kak nik, muka akak kan, mcm Syura yg penyanyi tu lah...hehehe...kelasss gitu,muka artis tu..hehe

    ReplyDelete
  9. kak nik!!..hehe..buatla durian crepe..nyum333..hehe

    nabila suke sgt pulut durian opah buat..sedap =)..

    doakan nabila bleh jwb exam!..hehe

    ReplyDelete
  10. Qalesya kalau makan durian sure muntah... selalu cakap kat dia "rugi betollah tak makan durian, sedap hehe" mak memang ada dusun durian kat kg...:)

    ReplyDelete
  11. geram plak tengok durian tuh.. rasa mcm nk kelaur pi cari skrg jugak je.. hehehe

    ReplyDelete
  12. hohoho tak merasa I durian. kat sini ada jer jual yg frozen, tak layan la. makan tak seberapa,kang umah berbulan duk mau.. best kan kat kampung2 dulu, tunggu jer durian jatuh ke riba hahaha.

    ReplyDelete
  13. @Piepy
    sis mkn sikit tapi mkn berulang kali..hehe

    ReplyDelete
  14. @liza♥aufa

    isi cantik..rasa pun sedap..nak pos tak boleh la.nanti berbau..hehe

    ReplyDelete
  15. @Nens Collection uishh, nik tak boleh la buat dunno ngan durian.mmg suka makan buah durian. rasa rugi jea kalau tak mkn.

    blh naik berat badan ker mkn durian.kalau mcm ni, nik nak mkn byk2 la.

    ReplyDelete
  16. @Cho Zila
    kebun mak cik nik skarang dah tak banyak durian pun.byk durian dah tak elok.maybe pokok dah tua kot.

    sebab tu kami beli kat tepi jalan jea.balik kg pun sama jea.kena beli kat pasar gak..hehe

    balik jgn tak blk.rugi jea kalau tak dapat mkn durian :)

    ReplyDelete
  17. @Jna marcello untung.tu pun naseb baik jumpa durian kat tepi jln.

    ReplyDelete
  18. @CekbOlat-bOlat sedap kan.makan pun tak kisah kat org dah..hehe

    ReplyDelete
  19. @Nory Zoulkefle
    kan best kalau kg ade kebun durian.akak nak mkn duria tumpang kebun mak cik jea.pun bolehhh..hehe

    haha..muka syura.tang mana la yg sama tu.

    ReplyDelete
  20. @nabila azmi tak pandai la nak buat durian crepe. kang buat jadi lain lak..haha

    good luck.moga dapat jwb exam tu yea

    ReplyDelete
  21. @LiYa HaNiF :: yea la rugi.ade kebun durian tapi tak blh makan durian.

    tapi nak buat mcm mana kan. dah sampai termuntah tu mmg tak blh paksa mkn la.hehe

    ReplyDelete
  22. @pha is pi cari jgn tak cari.sedap tau. hehe

    ReplyDelete
  23. @Nastyna kalau ade kebun lagi best kan. tunggu durian jatuh.makan yg fresh jatuh dari pokok lagi..hehe

    ReplyDelete
  24. my fevret too!!!!
    ni ada durian yg simpan dalam peti ais...huwooooo,sedop woooo...

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^