Tuesday, November 6, 2012

fenomena dessert



Assalamualaikum  (",)
and hi my lovely readers ;)

sekarang ni macam fenomena dessert lak kan. dulu demam macaroon, pastu  pavlova, red velvet, rainbow cake dan skarang ni tengah hangat ngan durian crepe. sana-sini orang dok citer.

semuanya ade persamaan. persamaannya nik tak penah makan kesemuanya lagi.
sian saya. ketinggalan jauh ke belakang..hik3
tetiba rasa diri tak normal macam orang lain.macam duk dalam gua batu pun ada ^___^
orang lain duk heboh cakap makan itu ini, nik senyap jea la sebab tak penah try lagi.
nak cakap apa pun tak boleh..huhu

macaroon, pavlova, red velvet, rainbow cake,durian crepe
gambar google jer ni

saper yang penah makan semua ni ?
share sikit mana yang best antara semua ni?



70 comments:

  1. kek yg mcm2 kaler tu penah makan gak...biasa je rase dia nik...

    eh...blog ni berwajah baru ye...cantik!

    ReplyDelete
  2. macarons..sedap tp giler manis.hehe

    rainbow cake blom lg.huhu

    ReplyDelete
  3. pernah makan, masa keje part time dekat palace of the golden horses dulu, memang terbaiklah chef buat.

    ReplyDelete
  4. uishhh!!! warna'warni~ burger dgn kek tu...nampak cam sedapp~ :3
    saya tak penah makan pun sume tu~ nama pun, tak penah dengar~ uhuhuuu...

    ReplyDelete
  5. Durian crepe xpnh rasa lg... yg len sume da penah rasa...rasanya yg plg sedap rainbow cake kot ditmbh dgn creamcheese frosting...hehe...terbaek~! pnh mkn rainbow cake in jar...sodappp ^_^ v

    Pssttt.. layout nik da tukar n sgt2 cumil~ i loikeee

    ReplyDelete
  6. Kan... macam meriah jer tengok orang duk ngadap sumer tu. Saya pun sama la, tak berapa excited sangat nak ikut arus fenomenaneno ni. dan satu apa pun saya tak pernah try lagi jugak.

    ReplyDelete
  7. kek pelangi tu sodap hingga menjilat jari jemari, hihih

    ReplyDelete
  8. teringin nak makan macaron yg comel lote tuh.kalau pavlova pernah makan. terlampau manis

    ReplyDelete
  9. bile tengok gambar gambar makanan malam malam ari ni. mulelah rase maacm nak selongkar makanan bawah tudung saji .. ha3

    ReplyDelete
  10. hehe...dessert ni tengok rupe sume sedap annn..hehehe

    ReplyDelete
  11. DEQ XPENAH MAKAN .. HEHE .. DEQ KURENG SIKIT KRIM2 NI .. KALO KEK COKLAT .. PERGHH .. MMG SUKE LA

    ReplyDelete
  12. samalaa, kte pun tak pernah mkn jugak.. :D

    ReplyDelete
  13. Nik kita samaaa.... Ros pun satu xpnah rasa... Tringin nak mkn tp xdpt2 :p hehhehe...

    ReplyDelete
  14. As Salam Nik,

    Aduhaiii...KakSu ni lak pantang dengar org ckp sedak, soheh nk order try...haha...paling sedak antara tu rasanya depen pd taste masing2 and camno benda tu di olah oleh pembuatnya menajdi lebih sedap or biasa2 saja...antara suma tu Kaksu pilih durian crepe + pavlova la kot yg paling best...pavlova tu sementelah ada member buat kurang manis so mmg terbaekkkkk...durian crepe sbb mmg suka doyan kotttttt...haha...

    ReplyDelete
  15. makaron, red velvet dan pavlova liza dah makan , smua sedap2

    cume kek rainbow dan crape durian tu je belom makan lagi..

    benda manis2 smua sedap hahaha :)

    ReplyDelete
  16. smuanya mmg best!!!
    kalo nik nk rasa, buleh tempah kat cni : www.qinafuncakes.blogspot.com
    red velvet, kek karamel, pavlova, smua ada..
    * tlg promote adek sndri jap.. hihi

    ReplyDelete
  17. saya pernah makan macaroon dengan durian crepe je...itu pun dah lama dulu...macaroon saya tak minat..tapi durian crepe memang sedap..:)

    ReplyDelete
  18. waa blog cik nik dah bertukar wajah..purple lagik tuu.. huhu teringin sangat-sangat-sangat nak mkn durian crepe ni,org kata sedap sangat

    ReplyDelete
  19. hye nik....

    pavlova, durian crepe, red velvet, macaroon n satu lagi trifle pernah rasa... tunggu nak membuatnye tu yang sangat3 malas.. sampai la nih tk juga nak buat trifle tu... rainbow cake tu je blm rasa lagi...mcm nice je...heee~

    ReplyDelete
  20. lebih kurang je kita,hee...semalam nana baru dpt mkn pavlova...rasa dia manis2 gitu:) red velvet pulak ok la,cuma nana kurang cket kek2 ni,hee...

    ReplyDelete
  21. haiii nik...
    sama lah kite huhuhu...ira pun xpenah makan sume tue.tetttttttt...
    teringin tapi entah,mls nak mencari hahaha

    ReplyDelete
  22. alahai kek pelangi tuh buat tak senang duduk..bila la nak buat kek pelangi tuh

    ReplyDelete
  23. yang sama semuanya manis.. yang sedap tetap "penganan zaman dulu"..

    ReplyDelete
  24. gambo belah kiri semua penah makan sedapppppnyerrr...gambo belah kanan xmakan tambah2 durian crepes tu sbb wani xmkn durian hikss

    ReplyDelete
  25. dlm byk2 tu jaa penah makan pavlova jer tu pon baru sekali..huhu.. tp seriyes pavlova sgt sedap...!! tp kalau makan byk ia mudah muak dan terlalu manis... rasa nya lembut mcm marsmallow kat dalam, tp rangup di luar... manis bercampur masam2 buah...sgt sedappp.... hehe

    p/s : meleleh lak air liur jaa..hihi...

    ReplyDelete
  26. addoooii..banyaknya tak kenal makanan ni....

    ReplyDelete
  27. kak munna cuma pernah makan macaroon je....

    ReplyDelete
  28. aloh sis. sy lagi la jakun. mane reti makan benda ni semua. hee.

    ReplyDelete
  29. penah makan red velvet, kek pelangi ape nama tah..ngan macaron. suka la. tp tingin la yg durian tu, tgk ramai dok uplod gambar.

    ReplyDelete
  30. teringin nk try durian pancake tu ;D

    kek pelangi pon..
    macaron manis sangat kan:D

    ReplyDelete
  31. sedap mata memandang.tapau 2 boleh?

    ReplyDelete
  32. yg mcm donut2 tu.. xpernah makan

    ReplyDelete
  33. @Haryati Faizal dah penah makan kek pelangi yea. nik nak gak rasa semuanya. tapi tak dpt lagi rasa.huhu

    blog berwajah baru.harap rajin la update blog nanti..hehe

    ReplyDelete
  34. @Mysara Ab Rahman yang kuning tu durian crepe. tgh popular skarang ni.

    ReplyDelete
  35. @Myra Abdullah ramai yg cakap macarons manis. tak pe. sekali sekala mkn kan, teringin nak cuba. nak tahu gak manis mcm mana...hehe

    ReplyDelete
  36. @Orga
    wahhh.seronok tu dpt makan kat hotel besar mcm golden horses. of course mknan kat sana sedap kan :)

    ReplyDelete
  37. @Zaf98
    sis pun tak pernah mkn kesemua ni. tapi teringin la nak try kan :)
    yg burger tu namanya macaroons. kecik jea saiz dia.

    ReplyDelete
  38. @Faizah^Ramlibestnya. so byk yang dah penah try la kan.dah ramai kata sedap ni mmg nak kena try la.huhu

    psttt..saje tukar layout baru. baru semangat nak berblog :)

    ReplyDelete
  39. @azalia hjsalleh nik suka durian. so harus try durian creeps ni :)

    ReplyDelete
  40. @Nastyna dah org duk kecoh2 so teringin jugak la kita ni nak try. :))

    ReplyDelete
  41. @Shasha Yacob ok.nnt pasti sis akan try.cepat or lambat jea..hehe

    ReplyDelete
  42. @Rozuan Ismail selalu desert mcm ni mmg manis2 kan.tak pe.sekali sekala jea mkn. kalau tiap2 hari ade gak yg kencing manis nnt ni :)

    ReplyDelete
  43. @~cik atin~ bewarna warni mknan ni kan. boleh buat org kenyang lapar balik..hehe

    ReplyDelete
  44. @nabila azmi warna dessert ni cantik. mmg nampak sedap. so nak kena try nnt :)

    ReplyDelete
  45. @dEdEQ dE wIshEs sis suka desert ni. krim tak suka sgt tapi mkn sekali sekala tu ok la kan :)
    kalau selalu muak jugak

    ReplyDelete
  46. @Cik Cyida ok. kita sama. ade gak org yang sama dengan nik..hehe

    ReplyDelete
  47. @♥ ROS ♥ tak pe ros. nnt kita cari dan makan semua dessert ni..nak gak rasa kan :)

    ReplyDelete
  48. @suterazen wslam .bestnya kak. akak dah try semua yea. nik mmg teringin nak try. harap tak terlalu manis la kan. nik pun tak suka sgt yg manis sgt ni.
    nik pun suka durian. sebab tu teringin nak makan durian crepe ni. dah la ramai cakap best :)

    ReplyDelete
  49. @liza♥aufa ok la. ade gak dessert ni liza penah try.nik semua tak penah try lagi :)

    ReplyDelete
  50. @nur anis best la dah penah try. nnt nik nak try jugak.dah lama teringin ni :))

    ReplyDelete
  51. @QUEEN of Heart ramai yg kata durian crepe ni sedap. mmg teringin nak makan. dah la suka durian. lagi la rasa nak try :)

    ReplyDelete
  52. @Cik Muda hye cik muda
    nik kalau nak buat mmg tak la kot. sebab tu nak pi cari jea ni..hehe

    ReplyDelete
  53. @nanakimie nik lak suka kek dan dessert ni. so nak kena cari semua dessert kat atas ni.

    ReplyDelete
  54. @ira_bluebee sama la ngan ni. malas nak mencari. skarang lagi senang jea.blh order guna online. antara rajin dan malas jea..hehe
    tapi nik akan rajinkan diri tuk cari dah lepas ni.nak gak rasa walaupun sekali..hehe

    ReplyDelete
  55. @PinkUmmi rajinnya nak buat. nik mmg nak beli jea. kalau buat mcm byk sgt jea. sapa la nak mkn.hehe

    ReplyDelete
  56. @Cho Zila yea la. dessert selalunya manis tapi ade yg cakap kalau pandai cari akan jumpa yg tak terlalu manis. so kena rajin cari la ni :))

    ReplyDelete
  57. @Wanieys a.k.a IbuQalief kalau tak mkn durian, mmg takkan mkn durian crepe lakan. sebab diorg kata, dessert ni mmg btol2 rasa durian.hehe

    ReplyDelete
  58. @jaakechik sedapnya ja.nik langsung tak penah mkn semua ni. sebab tu teringin nak try. sekali mkn pun dah ok..hehe

    ReplyDelete
  59. @Arjuna Silvera popular dessert ni. tapi jarang org jual.sebab tu ade yg tak kenal kan .

    ReplyDelete
  60. @munna
    ok gak la. penah gak mkn satu dari 5 dessert ni.dari nik yg tak penah rasa satu pun dari dessert ni.sedih :(

    ReplyDelete
  61. @Noraim sama jea ngan sis. tak makan lagi benda ni. tapi teringin nak try.

    ReplyDelete
  62. @Noraziha sebab ramai duk upload gambar2 dessert ni la buat nik teringin nak try. ramai lak yg kata best tu. lagi la teringin nak rasa :)

    ReplyDelete
  63. @QasehnyaRania sama la. antara 5 desset tu sis teringin nak mkn durian crepe tu. peminat durian.harus la cuba durian creepe ni :)

    ReplyDelete
  64. @TiranaAduka kalau blh tapau dah lama dah tapau..hehe

    ReplyDelete
  65. @Hnahdy yang tu macaroon. diorg cakap best. tu yg nak try rasa ni. sedap dia mcm mana..hehe

    ReplyDelete
  66. tinggal durian crepe ngan rainbow kak jer x pernah makan lagi....

    ReplyDelete
  67. @mrs kayrul so ade la yg dah penah mkn yea.nik langsung tak pernah makan satu pun :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^