Friday, November 23, 2012

genjatan senjata dan rakyat Malaysia di Gaza


Assalamualaikum  (",)

genjatan senjata telah bermula, Alhamdulillah, tapi GAZA is still not free!
nak tahu situasi sebenar dan terkini live dari GAZA?
subscribe Sani Araby Al-Kahery (bekas penasyid kumpulan Baiduri)
beliau wakil dari MAPIM yang pergi ke Gaza untuk menyampaikan situasi sebenar dari sana.

rakyat Malaysia di bumi Palestin, Sani Araby Al-Kahery
berikut antara catatan status beliau disana

semua footages dan photos saya ambik sendiri dan usaha sedaya-upaya cari internet untuk upload. Satu video 3 jam saya upload....electric kadang2 putus. Bom dikiri kanan tapi saya tak mampu lari kerana misi saya untuk kongsi dengan semua....Saya berseorangan tapi Allah sentiasa dihati

Hospital run out of blood bank...im very weak and i couldnt donate my blood
Insyallah besok saya akan makan banyak kurma untuk bg energy dan donate darah
WAKE-UP!!!! RESCUE GAZA
Saya tidak akan pulang ke Tanah Air Tercinta selagi kutipan dana RESCUE GAZA tidak mencapai angka yang diperlukan..saya akan terus mencari jalan untuk membuka mata semua bangun untuk Gaza...moga nyawa saya bukan sia-sia disisi Allah S.W.T.
status terkini

Hampir semua sahabat PRESS antarabangsa disini masih tidak berganjak kerana mereka mahu lihat ketulusan genjatan senjata ini berlaku....Israel diiktiraf didalam Quran sebagai bangsa yg paling engkar dan menipu....Palestin bumi bertuah. Tanah tumpah jutaan syuhada.
Siapa yang pernah masuk tahu betapa jiwa rasa tenang.....wallahualam



to Sani Araby Al-Kahery
anda begitu berani untuk berada dibumi Palestin
semoga Allah melindungi saudara disana, teruskan berjuang!






12 comments:

  1. hbtnye...huhu..kalu diri ni xthula mampu ke x...

    ReplyDelete
  2. Sani, berani... Smoga lebih ramai yang akan membantu di palestin..

    ReplyDelete
  3. kita doakan mereka di lindungi..amin

    ReplyDelete
  4. alhamdullilklah, ada jugak yang berhati mulia seperti dia. kan .:D

    ReplyDelete
  5. @nabila azmi akak pun tak mampu gak .dia memang berani.

    ReplyDelete
  6. @Aisy Nasiha yup, dia memang berani ke sana. moga ade yg akan membantu :)

    ReplyDelete
  7. @Tulus SweetIn Shaa Allah, Gaza pasti akan free.sama2 kita doakan :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^