Thursday, November 29, 2012

Harimau Malaya menGAUM !!!


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

tahniah Harimau Malaya, Wan Zack Haikal,Mohd Shafiq Bin Rahim, Malaysia, Laos

malam tadi tengok bola tanpa stress sebab tak berharap sangat.tapi Alhamdulillah, Malaysia menang.
nik tak kisah pun kalau kalah..coz adat permainan ada kalah dan menang
janji main abis upaya..tapi kalau kalah sebab main cam tak ade semangat, memang la akan kecewa.

bagus gak la peminat tu melenting dan kritik aritu, untuk bagi tekanan,
nampak la perubahan games tadi. akhirnya Rajagopal masukkan jugak Shakir Shaari .
aritu dia jadi pemain simpanan jea kot. ceaaa..tetiba jadi pengulas sukan lak kan..
Press Conference :
Shakir did really good.he's great.
Wonderful job by him and i'm really glad.
good positioning and Of coz thats good for him. - Dato' K Rajagobal
ok. Dato' K Rajagobal dah sedar ada pemain ni dalam pasukan dia.bagus lah
 apa pun mai la kita sokong games seterusnya

Malaysia vs Indonesia
Sabtu, 1 Disember 2012
8.45 malam
Stadium Nasional Bukit Jalil

kali ni kita lawan pasukan hebat. musuh ketat kita :)
baharulah boleh dipanggil pertarungan buku dengan ruas
moga sejarah 2 tahun lepas akan berulang kembali.
keputusan penuh
Laos 1 - 4 Malaysia
15' [0 - 1] Mohd Shafiq Bin Rahim
39' [1 - 1] Sivongthog
67' [1 - 2] Safee Sali
75' [1 - 3] Wan Zack Haikal
80' [1 - 4] Khyrill
video jaringan gol
AFF Suzuki Cup 2012 [Game 2 Group B] - Laos 1 - 4 Malaysia


Tahniah Harimau Malaya
moga Harimau Malaya terus melakar kejayaan .
tahniah kepada pasukan dan kepada penyokong-penyokong yang tidak berputus asa memberi sokongan padu!


wajah-wajah penjaring gol kita semalam

Mohd Shafiq Bin Rahim,Safee Sali,Wan Zack Haikal,Khyrill

maaf la selalu update sal bola
tuan blog ni peminat bola.walaupun tak pandai main bola
kah..kah...kah


32 comments:

  1. Cap jari dulu . kita serupa, bola sentiasa dihati. selamanya harimau mengaum. :D

    ReplyDelete
  2. yayyyyy mengaum juga akhirnya. I tak tengok, tenet slow. apa pun tahniah yer ghimau.

    ReplyDelete
  3. mana boleh nik, kalau main mesti menang, tambah-tambah melibatkan maruah negara nih...cewah!!

    ReplyDelete
  4. @Shasha Yacob kan..bola sentiasa di hati. sis suka tgk bola dari dulu kot.huhu
    suami sis pun tak minat mcm sis ni.

    ReplyDelete
  5. @Nastyna akhirnya mengaum jugak. harap2 mengaum lagi la bila jumpa indonesia nnt :)

    ReplyDelete
  6. @Orga
    ok la. nak kena menang. dah la main kat negara sendiri kan. mana boleh kalah yea..hehe

    ReplyDelete
  7. hehe semangat tgk semlm kak. br sedar ke coach oiii?

    ReplyDelete
  8. selamanya piala Malaysia..
    elelele ah ah ahh..elelelel o0o0o0o0..
    hiks!!

    ReplyDelete
  9. tahniah!!!

    rezeki memihak kepada kita

    dah tertulis dengan usaha mereka yang power!

    ReplyDelete
  10. xpela nik...nik sntiasa up-to-date pasai apa yg berlaku kt mesia so sy nk update mai ziarah kt blog awk je la...hihi

    ReplyDelete
  11. yeah! Malaysia menang!!! hehehe, kte minat bola jugak, tapi tak suka nak tgk game dia, klu kalah nanti sakit hati.. hehehehe :D

    ReplyDelete
  12. suke tgk match mlm td.. sronok bile malaysia menang. tp bdebar gak la.. heheh..
    smoga menang menentang indon nnt. amin..

    ReplyDelete
  13. @Noraim tersedar la.sebab ramai duk mengutuk dah protes.

    dia pun mesti la mengelabah kot.bolos 3 tu.dah la main negara sendiri..hehe

    ReplyDelete
  14. @P U C A T salah tu.selamanya hariamau Malaya..ehehe

    piala Malaysia dah abis dah..hikhik

    ReplyDelete
  15. @liza♥aufa kita tengok samaada malaysia power ker tak.

    nak jumpa indon nnt ni. baru boleh tgk mcm mana.

    ReplyDelete
  16. @Faizah^Ramli tak ade benda nak update, so nik update la perkara yg nik suka

    org lain tak suka, harap maaf la yea..hehe

    ReplyDelete
  17. @Cik Syida kalau kalah pun tengok jea la. nak support Malaysia.

    mmg sakit hati tapi selamannya Hariamau Malaya.hehe

    ReplyDelete
  18. @aizu's life mana la tak berdebar kan.
    nik tengok bola selalu jea berdebar.haha

    over kan, mcm nik lak yg main bola.

    ReplyDelete
  19. saya pon minat bola,

    sangat neves dengan hari esok

    indon vs msia.

    ReplyDelete
  20. menurut u bagaimane tingkah suporter malaysia menghina indonesia n singapore ? comel keh? seoronok keh? thanks u :)-> https://www.youtube.com/watch?v=mibFjZ0Nci4

    ReplyDelete
  21. dulu sy tak minat bola..skang je minat...memg seronok tgk diorg meng lwn laos

    ReplyDelete
  22. yah payah coment i tak di tampilkan. kesian kesia kesian

    ReplyDelete
  23. @liza♥aufa mesti semua org terunggu2 games lawan indonesia ni kan

    mmg semua pun akan berdebar :)

    ReplyDelete
  24. @Mimie

    wah..bagus ni.dari tak minat terus jadi minat.

    yea la. dulu malaysia asyik kalah jea kan. sejak 2-3 tahun ni bola meningkat so akan ramai la yg bagi sokongan :)

    ReplyDelete
  25. @Fuji Syukrillah saya perlu approve dulu komen yang masuk. memang takkan di publish lagi bila anda komen :)

    so haraplah bersabar yea :)

    ReplyDelete
  26. @Fuji Syukrillah


    bagi saya, memang cara tu tak elok.
    memalukan kami rakyat malaysia yang tak melakukannya.

    tapi tu dah biasa sebenarnya dalam bola sepak.

    peminat indonesia juga begitu kan. melayan kami di sana????
    sampai pemain kami terpaksa naik baracudda
    anda rasa macam mana layanan indonesia pada kami. baik kahh??? comel kah???

    so kita tak perlu bergaduh hal ini.sama saja kita ni.kita juga serumpa.dan yg penting kita ni sesama islam. tak perlu nak bergaduh atau bermusuh

    ReplyDelete
  27. Fuji , helloo, kalau mahu tambah sakit hati antara malaysia dengan indon , tidak payah lah. indon pun ada buat malaysia begitu. jadi adil kan. sipa jugak mula dulu. comel sangat.

    ReplyDelete
  28. @Shasha Yacob sabar yea dik..hehe
    dia sekadar bertanya jea. tak kisah la.asl kita tak cari gaduh, ok la tu kan.

    ReplyDelete
  29. @Shasha Yacob

    muahaha shasha yang comel saya hanya menanyakan pendapat sajeu? salah kah? haha

    sabar saja sabar, haha tak perlu marah.:))
    intinya kamu suka dengan adanya BALAS DENDAM? wah apa tu adat kamu? hahaha sama sejeu.
    shasha.. nama negara saya bukan indon tapi indonesia.
    bisakah kamu memakai ejaan yang benar? kalo tidak bisa belajar dulu ya cantik :)makasih ya nik ros

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^

busuk.org