Wednesday, November 21, 2012

kecoh bila Diana Danielle bunting pelamin


Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

kecoh btol bila Diana Danielle bunting pelamin. ada yang mempertikai kehamilan Diana. 
sama jea masa Fasha Sandha dulu. mula la terkejut pastu cakap yang bukan - bukan.
bernikah 3 November , 19 November dah positif mengandung.
 jarak 16 hari jea yea

gambar baby scan Diana Danielle, Diana Danielle pregnant, Diana Danielle instagram, bunting pelamin, cepatnya Diana Danielle pregnant, hamil

kalau dia bunting pelamin sekalipun, dah dia memang subur, nak buat macam mana,
 Allah bagi rezeki kat dia awal, siapalah kita nak tolak.
yang bercakap tu pun berani cakap kat instagram jea. siap nak suh Farid Kamil dan Diana Danielle tunjuk bukti lagi..kah kah kah

Diana Danielle bunting pelamin
sentap lak bila ade yang tegur yea  ^____^

everything boleh google dan cari info , kalau tak caya gak dan tak ade keje sangat pi la jumpa doktor bahagian ibu mengandung. tanya diorang kehamilan boleh dikesan seawal brapa hari.
ujian kehamilan boleh dilakukan secara peribadi melalui ujian air kencing, teknik ini tidak boleh mengesan kehamilan sehingga selepas hari 12-15 selepas persenyawaan. Kedua-dua ujian kehamilan hanya boleh mengesan keadaan kehamilan, dan tidak boleh mengesan tempoh kehamilan.
(rujuk SINI
so rasanya ni boleh menjawab keraguan manusia yang suka nak judge dan cari kesalahan orang lain :)
mereka dah pun bernikah, tak perlu kita nak persoalkan hal yang tak berkaitan dengan hidup kita. 
cari isu lain pleaseee
atau maybe diorang tak pernah ade saudara mara yang bunting pelamin, so macam pelik kot bila ade yang dapat result pregnant cepat

apa pun tahniah Farid Kamil dan Diana Danielle
semoga selamat dan dipermudahkan semuanya yea.

eh.. tahniah gak buat pelakon saya suka sangat tengok dia berlakon, Izreen Azminda
dah pregnant gak , 5 minggu dah.

gambar baby scan Izreen Azminda, Izreen Azminda pregnant, Izreen Azminda pregnant
cilok gambar baby scan ni kat instagram Izreen Azminda :)

Shera Ayob , isteri Zahiril Adzim pun tengah pregnant skarang.
5 minggu gak rasanya.
tahniah pada pasangan yang simple tapi cute abis

Shera Ayob pregnant, Shera Ayob , Zahiril Adzim


seronok kan. ramai yang pregnant. bila lak giliran nik ni..tengah tunggu lagi rezeki dari Allah ni
Allah will give us the rezeki when the time is right. Allah knows best
doakan yea kawan - kawan.




48 comments:

  1. TAHNIAH ..

    NPE LA SKNG NI KAN .. MCAM2 MENDE NAK CARE .. HAISH ..

    ReplyDelete
  2. biasalah orang zaman sekarang suka sangat judge orang tanpa ada IQ yang tinggi. Tahniah buat mereka, aka nik ros pulak, sabar ya, mungkin allah bagi ujian dulu dekat kak nik , baru dia bagi rezeki , ada sorang dekat kami dah dekat 5 tahun baru dapat rezeki, kena iktihar&usaha lah. hihi ,sharing is caring :D

    ReplyDelete
  3. InsyaAllah.. tak lama lagi mesti ada rezeki Nik, doa banyak2 ye :D

    ReplyDelete
  4. mybe mase die nikah tu, kena waktu subur die..then after 2 weeks die mmg dah boleh kesan yg die peknen..

    anyway, congaret DD & FK...=)

    ReplyDelete
  5. tahniahhh utk smuaaaaa...
    SEWONOKNYAAAAA~!!
    Na nak baby jugakk. =)

    ReplyDelete
  6. Sya neutral. idop kt dunie akhir zaman nih, maybe agak immune ngn issue2 cmni (anak luar nikah, fitnah/mngumpat, etc.).

    But still, the fact is dorg tu da kawen. so status anak tu halal secare legal nye. psL issue Luar nikah ke ape, yg 2bukan hak kite.

    aLa..org2 kite mmg suke havoc2.cume jgn sampai keruh kan situation sudah, kan..

    ReplyDelete
  7. auwww, that's so cute. Al-Hamdulillah. bila giliran kak Nik? #eh :P

    ReplyDelete
  8. betul betul betul....org suke kan judge yg bukan2 kan

    ReplyDelete
  9. insya allah nik...ada rezeki nik nti...usaha, doa n tawakkal byk2... insya allah DIA MAHA MENDENGAR LAGI MAHA PENGASIH :) bab diana dianelle tuh yg lawak...org yg da kawen sure tahu... kalu xtau tuh xtau la kans...xblaja sains ke apa... cari dulu infos kalu xtau n xsure... ni men tuduh leh bawak fitnah yg dosanya lbh besar dari dosa membunuh... haih...bawaklah insaf kan? :) blaja berbaek sangka... kalu xsure tuh just diam je n serahkan kpd allah utk tentukan... bkn buat statements berbaur n fitnah n mengata org... geram jgk dgn org pesen gini...walaupun retis mereka jg manusia biasa... kalu deme xbuat apa yg kita tuduh tuh tetap jgk kita dpt dosa... *muhasabah diri*

    ReplyDelete
  10. tu la manusia..rezeki dyorg nak dpt baby awal...ada je tak puas ati..adehhh..BTW,tahniah la bt mereka kan :)

    ReplyDelete
  11. In Shaa Allah Nik rezeki Allah yg tentu bila masa yg sesuai.

    ReplyDelete
  12. sabar nik..insyaAllah akan ada nanti:)

    ReplyDelete
  13. kenapalah orang nak mempertikaikan kan...dah rezeki mereka..hurmm..

    ReplyDelete
  14. Tahniah buat DD dan FK, tak mustahil DD hamil, lagipun jarak 16 hari okla bukan 6 hari kan :)

    Dan moga ada rezeki jua buat kita :D

    ReplyDelete
  15. same la kita...Ana pn menanti jga..InsyaAllah Allah tahu masa yg terbaik

    ReplyDelete
  16. tiba2 tersa hepi tgk org pregnant..bla lak nk kwin ni..hihi

    ReplyDelete
  17. tahniah...ye!

    takpe nik,kita hanya merancang Tuhan jua yg menentukan... mungkin ada hikmah disebalik setiap kejadiannya... yg penting jan putus tuk berdoa dan meminta kepadaNya.

    ReplyDelete
  18. all the best Nik, sooner or later, insya Allah akan ada la tu.

    ReplyDelete
  19. Tahniah utk depa semua..In Sha Allah akan tiba ketikanya tu nnt..

    ReplyDelete
  20. tahniah buat mereka. cepat betul rezeki tu dtg. btw, jaa doakan moga kak nik pon dapat anak jugak nanti.. sabar yer.... doa dan doa... insyaALLAH DIA bagi la tu nanti... :)

    ReplyDelete
  21. mengandung salah, tak ngandung pun salah...

    bila dah cpt org kata,

    bila lambat pon orang kata?

    so apa nak buat?

    semua yg kita buat org akan kata.

    liza pon lambat dapat anak org kata :(

    harap manusia kategori mcm ni berubah lah~

    amin!

    ReplyDelete
  22. @dEdEQ dE wIshEs prihatin sangat ni. tapi prihatin kat org yg dah kwen. pttnya cari la org yg tak kwen lagi tapi dah prenant.hehe

    ReplyDelete
  23. @Shasha Yacob tak baik la nak judge mcm tu kan.diorg dah kwen pun.nak suh tunjuk bukti lak.pelik tol.

    ReplyDelete
  24. @Cik Syida In Shaa Allah, masih berusaha la.nik percaya.ade la rezeki nik nnt tu :)

    ReplyDelete
  25. @Nory Zoulkefle subur la tu.kwn nik pun ade yg mcm tu. tapi kami tak syak apa2 la.sebab diorg dah kwen kan.lagpun bukan sehari nikah, esoknya dapat tahu pregnant.dah 2 minggu dah kot.mesti la blh tahu..hehe

    ReplyDelete
  26. @orked violet btol la. maybe dikalangan family or sekeliling diorg issue ade anak sebelum nikah so diorg pun judge yg org lain pun mcm tu gak yea.hehe
    tak tahu yg kita blh detect pregnancy awal.hehe

    ReplyDelete
  27. @Miss A tak tahu bila. tgh tunggu rezeki dari Allah :)

    ReplyDelete
  28. @PinkUmmi ntah la. pelik gak org yg nak pertikaikan org dah kwen, tapi pregnant.kwen bukan sehari dua.2 minggu dah.so of course la dah terbentuk dah janin tu..hehe

    ReplyDelete
  29. @Faizah^Ramli btol la. tak baik diorg yang pertikaikan mcm tu. diorg pun manusia jugak. naper la nak judge org mcm tu sekali.diorg dah kwen kot. so tak kisah la sal anak tu.

    ReplyDelete
  30. @CekbOlat-bOlat doa2 kan la yea.nak dapat kan bby.dah tua dah ni.hehe

    ReplyDelete
  31. @ayut
    btol la.murah tol rezeki diorg.dapat baby awal :)

    ReplyDelete
  32. @Siti SalehaIn Shaa Allah, moga ade la rezeki nik nnt tu :)

    ReplyDelete
  33. @Arjuna Silvera yea,tahniah tuk DD dan FK. jaga kandungan elok2.

    ReplyDelete
  34. @atie @ ejay yea.ade rezeki nik nnt kan.seronok dengar org lain dah pregnant ni :)

    ReplyDelete
  35. @nur anis tak ade keje dah kot diorg ni...hehe

    ReplyDelete
  36. @Myra Jay tu la. 16 hari ,so jarak masa lama dah tu.janin dah boleh terbentuk dah pun.

    ReplyDelete
  37. @Adriana kita sama. In Shaa Allah, sama2 kita berusaha dan berdoa yea. ade la rezeki kita nnt tu :)

    ReplyDelete
  38. @are_lin@yu happy jea tgk org dah pregnant kan.tak pe dik.jodoh sampai nnt ade la.tungguuuu..hehe

    ReplyDelete
  39. @Haryati Faizal yuo.kami takkan putus asa.ade hikmah semuanya ni :)

    ReplyDelete
  40. @Nastyna ade rezeki ade la kan.cepat atau lambat jea :)

    ReplyDelete
  41. @jaakechik thanks ja. akan akan sentiasa doa. moga de rezeki kami nak ade baby nnt:)

    ReplyDelete
  42. @liza♥aufa tu la kan. pelik lak. ade jea tak kena yea. ade anak salah, tak ade anak lagi la ramai yg mengata. tanya tak salah, tapi jangan nak menuduh.

    ReplyDelete
  43. Ala..dah rezeki dwrg nk dpt anak awal...kalu ye pun muskil...xyahla sampai nk jatuhkan maruah seseorang...coz aku dulu pun bunting pelamin...xsampai sebulan dah dpt rezeki...kalu dah Allah berkehendakkan cepat...siapa la kite nk menolak...jgnla kite berburuk sangka...

    ReplyDelete
  44. @Unknown btol tu. tak perlu la nak buruk sangka.lagipun diorg dah nikah dah pun.so tak kisah la hal tu.

    maybe ade sstgh masyarakat ni terlalu prihatin :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^