Tuesday, November 20, 2012

pesanan untuk isteri dan suami



Assalamualaikum  (",)
hi my lovely readers

Pesanan untuk isteri
BERSYUKURLAH kalau dapat suami yang CEREWET...sebab kita tahu ape die suka dan tak suka
BERSYUKURLAH kalau dapat suami  yang TAK PANDAI MASAK..sebab dia tak banyak komplen masakan kita dan makan jea apa yang ada
BERSYUKURLAH kalau dapat suami yang TAK BERAPA NAK HENSEM...sebab kita tak perlu takut dia jadi rebutan ramai
BERSYUKURLAH kalau dapat suami yang KAKI CEMBURU...sebab cemburukan tandanya sayang
BERSYUKURLAH kalau dapat suami  yang KUAT MAKAN...sebab kita mesti bangga makanan kita masak semua habis, cam sedap sangat jea kan
BERSYUKURLAH kalau dapat suami yang BUTA IT...sebab kita tak perlu takut kalau dia nak berselingkuh belakang kita
BERSYUKURLAH kalau dapat suami yang TAK BERAPA NAK RAJIN..sebab mesti kita seorang yang rajin...tuhan tu kan adil.


Pesanan untuk suami
BERSYUKURLAH kalau dapat isteri yang GEMOK..sebab tak yah nak risau kena jawab dengan mak mertua sebab tak bagi anak dia makan
BERSYUKURLAH kalau dapat isteri yang TAK BERAPA NAK LAWA..sebab laki pon tengok sebelah mata jea
BERSYUKURLAH kalau dapat isteri yang KUAT MEMBEBEL..sebab kita mesti akan rindu suara dia kalau sehari dia tak cakap
BERSYUKURLAH kalau dapat isteri yang TAK PANDAI BERGAYA..sebab tak yah kuar duit banyak sangat asyik tiap - tiap bulan nak tukar baju
BERSYUKURLAH kalau dapat isteri yang CEREWET..sebab kite leh relaks skit..sebab semua dia nak buat sendiri.nanti kang tak puas hati pulak
BERSYUKURLAH kalau dapat isteri yang TAK PANDAI BAWAK KETE..sebab tak payah risau dia gi mana- mana kalau kita tengah kerja ..kang kita keje dia pi dating pulak

ermmmm...anda dapat isteri or suami yang macam mana
or anda isteri atau suami yang macam mana ???

apapun

bersyukur dengan apa yang anda ada.
sabar dan jangan merungut dengan apa yang anda tiada

I LOVE YOU SO MUCH
 Moga cinta kita sampai ke Jannah, Insya'Allah
mood : rindu suami  (◠‿◠) ♥

22 comments:

  1. Hehe..smoga sama sama bersyukur ye.. Baru tepat indeks kebahagiaan yg Malaysia dapat tu..

    ReplyDelete
  2. wah wah wah ,nice sharing ,terima dia seadanya hehe

    ReplyDelete
  3. wahh wahh . sweet akak ngan husben .
    tak sbar nk khwin jugak . haha

    ReplyDelete
  4. bersyukur seadanya....
    moga kekal sapai ke syurga yer

    ReplyDelete
  5. Ala rindu suami ek... Alhamdulillah kami pasangan yg sentiasa melengkapi each other, saya suka bebel, dia suka saya bebel hahaha. Tu la yg penting syukur dan appreciate pasangan kita.

    ReplyDelete
  6. Bersyukur sangat dengan apa yg Allah kurniakan selama ni..

    ReplyDelete
  7. @Aisy Nasiha yea. sama2 kena terima pasangan seadanya. baru bahagia :)

    ReplyDelete
  8. @Nastyna bagus la. kita kena saling melengkapi antara satu sama lain :)

    ReplyDelete
  9. @Si Matatajam btol tu. bersyukur dan kalau ade salah silap perbaiki pada yg lbh baik :)

    ReplyDelete
  10. Bersyukur dengan setiap kelebihan dan kekurangan pasangan :)

    ReplyDelete
  11. @Myra Jay btol tu.suami isteri kan saling melengkapi.so harus syukur dgn apa yg ade :)

    ReplyDelete

Thanks sudi singgah dan komen kat sini :)
cepat atau lambat ..nik pasti akan terjah blog korang nanti..^___^